Dula Lucia Vančo: Aké sú jej úlohy pri pôrode a čím všetkým sa zaoberá?

Dula Lucia Vančo: Aké sú jej úlohy pri pôrode a čím všetkým sa zaoberá?

Priviesť dieťa na svet a držať si svoj uzlíček šťastia na rukách je niečo, čo sa slovami nedá opísať. Je to krásny zážitok, ktorý sa však častokrát stretáva s obavami. Každá prvorodička si tehotenské obdobie užíva a nevie sa dočkať dňa, kedy na svet prinesie nové stvorenie. Ako sa však blíži dátum pôrodu, budúce mamičky začínajú byť viac nervóznejšie, pretože netušia, čo ich vlastne čaká. Čo to vlastne ten pôrod je? Môže byť pri pôrode otecko alebo niekto iný – niekto, ako dula? Aká je úloha duly pri pôrode a s čím všetkým vám dokáže pomôcť? Pýtali sme sa za vás duly Lucky Vančo, ktorá sa okrem prípravy budúcich mamičiek na pôrod venuje aj iným činnostiam, ktoré dokážu spríjemniť obdobie pred tehotenstvom, počas tehotenstva a, samozrejme, aj po ňom.

Kto je dula?

Dula je špeciálne vyškolená žena (alebo možno aj muž), ktorá, ako sme naznačili vyššie, sprevádza mamičku v tehotenstve, ale aj počas pôrodu a rovnako aj v období šestonedelia. Je v podstate oporou pre mamičku – emocionálnou aj fyzickou a poskytuje jej cenné informácie, ktoré sa týkajú jej samotnej alebo bábätka. Ak si to samotná mamička želá, tak ju sprevádza aj počas pôrodu, počas ktorého jej pomáha a vytvára príjemné prostredie pre samotný pôrod.

Dula však nie je asistentka, zdravotný personál a ani pôrodník. Nezasahuje do priebehu pôrodu, len pomáha mamičke zvládnuť ho čo najlepšie.

Pozri aj: Najčastejšie alergie v zime: Ktoré sú najnebezpečnejšie?

Kto je Lucka Vančo?

Predovšetkým matka troch dcér a v druhom rade dula, certifikovaná Inštruktorka Pilates pre tehotné a po pôrode, certifikovaná Inštruktorka dojčenských masáží, laktačná poradkyňa, terapeutka kraniosakrálnej terapie...

Viac o tom, čo všetko Lucka vykonáva, ako dlho sa svojmu poslaniu venuje, ale aj oveľa viac sa dozviete vo videu vyššie!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Soňa Krátka 31.12.19 18:39

SK
karma
114.00

Krásne a veľmi zodpovedné sprevádzanie budúcich mamičiek...

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 09.11.20 21:21

JK
karma
100.00

Tada som si pozrela superkóóó

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní