Rozhovor so zakladateľkou značky ENVY Therapy®: Na trh sa chystajú s novinkou, ktorú ocení väčšina žien

Rozhovor so zakladateľkou značky ENVY Therapy®: Na trh sa chystajú s novinkou, ktorú ocení väčšina žien
  • 29.10.2020
  • Radka Vargová

Natália Selveková, zakladateľka kozmetiky ENVY Therapy®, nám v rozhovore porozprávala o novinke, s ktorou čoskoro dorazia na trh, no i o tom, ako sa starať o našu pleť, ak máme celý deň na tvári rúško. 

Ktoré produkty považujete za absolútny základ v starostlivosti o pleť?

Tak predovšetkým dôkladné odlíčenie je asi najdôležitejšou vecou a zároveň tonizácia pokožky. Bez nej nemá význam následná aplikácia produktov: odličovač/emulzia (olej, mlieko či gél na čistenie) a toner. Na dôkladne odlíčenú pleť následne aplikujte sérum, ktoré zabezpečí výživu do hlbšej vrstvy pokožky a na záver netreba zabúdať na krém, ktorý chráni najvrchnejšiu vrstvu pleti. Týchto päť produktov považujem za alfu-omegu všetkého.

Prečo je práve jesenné obdobie najvhodnejšie na neinvazívne zákroky?

Mnohé zákroky sú kontraindikované v období, kedy je pleť vystavená slnečnému žiareniu. Preto práve jeseň alebo zima je v našich zemepisných šírkach v tomto smere najlepšia.

Pozri tiež: Beauty must-have Naty Kerny: Tieto produkty jej zachraňujú vlasy, pleť aj nechty

Kozmetická značka ENVY Therapy®

Zdroj: ENVY Therapy®

Mnohé ženy bojujú po lete s pigmentovými škvrnami. Čo by ste im v tomto smere odporúčali? Stačí produkt alebo je potrebná aj procedúra na ich odstránenie?

V prvom rade je dôležité objasniť si, čo sú pigmentové škvrny a prečo vznikajú. Kožný pigment – melanín je prirodzenou súčasťou našej kože. Tvorí sa v melanocytoch, v bunkách, ktoré sú uložené v stratum bazale pokožky a aktivujú sa vplyvom slnečného žiarenia. Melanín napomáha kožu chrániť, ale vplyvom rôznych vnútorných aj vonkajších faktorov sa jeho rozloženie mení a vytvárajú sa hyperpigmentácie.

Z vnútorných faktorov ovplyvňujúcich tvorbu hyperpigmentácie to sú najmä lieky – najčastejšie hormonálna antikoncepcia, antibiotiká (tetracyklín, ciprofloxacín) a hormonálne zmeny, akou je napríklad tehotenstvo.

Z vonkajších faktorov sú to parfumované kozmetické prípravky, éterické oleje, používanie parfumov počas slnečného obdobia (typické škvrny na bočných stranách krku). Príčinou vzniku pigmentácií môže byť aj zápalový proces na koži – akné, jazva a iná traumatizácia hlavne u jedincov s tmavšou pleťou.

V súvislosti s hyperpigmentáciou je častá nielen otázka, ako proti nej bojovať, ale či sa jej dá zbaviť navždy. Trvalé odstránenie je veľmi individuálne. Niekedy to závisí od príčiny jej vzniku, inokedy jedna škvrna vymizne a druhá vznikne. Sú však aj prípady, keď pigmentové škvrny vymiznú samy od seba, ale aj také, keď je ich odstraňovanie dlhodobejší proces. Ideálna je kombinácia účinných produktov na domáce použitie s kombináciou zákrokov či ošetrení u profesionálov. 

ENVY Therapy®

Zdroj: ENVY Therapy®

Bohužiaľ, rúško je teraz našim hlavným doplnkom. Ako ošetrovať pleť po celodennom nosení rúška?

Tu sa vraciam k prvej otázke – dôkladne čistiť a odličovať. Zároveň odporúčam nepoužívať pod rúška žiadny make-up, pravidelne ho meniť a ideálne vyberať si rúška vyrobené z prírodných materiálov, ktoré sa môžu prať pri 60-tich stupňoch a tiež žehliť. 

Plánujete portfólio produktov rozšíriť o nejaké novinky?

Každú chvíľu prídu na trh naše koncentrované ampule na redukciu hyperpigmentácie. Sú sterilne balené a vhodné na aplikáciu mikroihličkovaním. Ich koncentrácia je natoľko silná, že ich odporúčame použiť vo forme kúry  – 1 max 2 týždenne.

ampule na redukciu hyperpigmentácie

Zdroj: ENVY Therapy®

Ktoré z doterajších produktov sú vašim hitom?

Odpoviem asi radšej fotografiou.

Top produkty značky ENVY Therapy®

Zdroj: ENVY Therapy®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 30.10.20 05:58

ĽŠ
karma
100.00

Výborný rozhovor!

  • 1
Odpovedať

Lucia Šeptáková 30.10.20 06:09

karma
108.00

Tak som zvedavá.

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 30.10.20 22:02

MC
karma
109.00

šikovná podnikateľka.

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní