Hľadáš zaujímavý podcast na počúvanie? Vyber si z víťazov ankety Podcast roka 2023!

Hľadáš zaujímavý podcast na počúvanie? Vyber si z víťazov ankety Podcast roka 2023!

V posledných rokoch na obrovskej popularite naberajú podcasty. Patríte k ich fanúšikom aj vy? Podcast predstavuje zvukový záznam (typicky bez obrazovej zložky), ktorý môže poslucháč nájsť na rôznych webových stránkach aj aplikáciách, ktoré sa dajú stiahnuť napríklad do mobilného zariadenia. Mnohé podcasty sa dajú vypočuť napríklad aj na Spotify, čo je známa platforma na streamovanie hudby.

Podcasty dnes fungujú obvykle ako pravidelné relácie, ktoré vychádzajú niekoľkokrát do týždňa alebo mesiaca. Dalo by sa povedať, že majú veľmi blízko k rozhlasovému vysielaniu, respektíve rádiu. Avšak, jednotlivé zvukové záznamy má spravidla poslucháč si možnosť kedykoľvek vypočuť a dokonca i stiahnuť, keďže sú uložené na internete.

A čo je vlastne ich obsahom? Podcasty môžu mať rôzny formát (monológ, rozhovor dvoch a viacerých osôb) a taktiež môžu byť iného žánru (vedecko-populárne, spravodajské, cestovateľské podcasty). Tieto faktory vždy závisia hlavne od moderátora, respektíve tvorcu podcastu.

Keďže sú podcasty značne rozmanité, každý si môže nájsť taký, ktorý ho zaujme. Ak hľadáte tipy na zaujímavé slovenské podcasty, ktoré sa oplatí vypočuť, pustiť si môžete niektorý z výhercov ankety Podcast roka 2023. 

Odporúčame: ​Najzvláštnejšie pláže na svete: Nebudeš veriť vlastným očiam!

Podcasty, ktoré sa oplatí vypočuť

Výhercovia prvého ročníka ankety Orange Podcast roka 2023, ktorá ocenila top slovenské podcasty za minulý rok, sú známi. Porotu, vďaka ktorej sme spoznali aktuálne najlepšie slovenské podcasty, tvorili Damian Machaj, Dominika Sakmárová, Peter Altof (ExplOited), Kristína Tormová, Peter Ohrajter, Tomáš Palovský, Marek Mikúšek, Vladimír Mičuda a Dávid Šerfözö.

Ocenenia sa udeľovali v piatich hlavných súťažných kategóriách – kategória Ateliér pre umelecky a historicky zamerané podcasty, kategória Pokrok pre podcasty zamerané na vzdelávanie, pokrok a biznis, kategória Rozhľad pre podcasty odrážajúce dianie doma a vo svete, kategória Vypínač pre zábavné a oddychové podcasty a kategória Zo života pre podcasty zamerané na každodenný život. 

Okrem toho boli udelené dve extra ocenenia – Miláčik pre absolútneho víťaza (podcast s najväčším počtom hlasov) a Ucho pre podcasterský objav roka. Spoznajte víťazov a najlepšie podcasty na Slovensku za minulý rok a možno si medzi nimi nájdete i svojho favorita. 

Výhercovia ankety Podcast roka 2023:

  • kategória Ateliér – podcast Trochu inak s Adelou (podcast s rozhovormi so známymi osobnosťami)

  • kategória Pokrok – podcast Dejepis Inak (populárno-vzdelávací podcast)
  • kategória Zo života – podcast Nevyhorení (podcast zameraný na duševné zdravie, osobný rozvoj či zdravé pracovné prostredie)
  • kategória Rozhľad – podcast Dobré ráno (denný spravodajský podcast denníka SME)
  • kategória Vypínač – podcast Piatoček (týždenný satirický podcast)
  • extra ocenenie Miláčik – podcast Piatoček (týždenný satirický podcast)
  • extra ocenenie Ucho – podcast Vizita (podcast o zdraví)
- Anketa

POČÚVAŠ PODCASTY?

Odpovedali 4 ľudia  

Áno, pravidelne. Mám obľúbených hneď niekoľko podcastov.
0%
Občas si nejaký zapnem.
75%
Nie, podcasty nepočúvam
25%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Marianna Rajniaková 03.07.23 20:13

MR
karma
109.00

fain tipy, ale zatiaľ som sa k tomu nedostala

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 03.07.23 22:14

karma
-1.00

Občas si nejaký zapnem keď mám čas

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní