Čo by si robila – vrátila ju alebo nie? Pozor na tento test so šálkou kávy na pracovnom pohovore

Čo by si robila – vrátila ju alebo nie? Pozor na tento test so šálkou kávy na pracovnom pohovore

Vo všeobecnosti je známe, že pri pracovných pohovoroch nás personalisti alebo priamo šéfovia skúšajú. Mnohých vôbec nezaujímajú naše pracovné skúsenosti a návyky. Mnohí dokonca ani neriešia úroveň vzdelania, pretože každý človek môže v niečom vynikať. Avšak, z psychologického hľadiska sledujú mnohé rôzne črty, prejavy, výrazy tváre (mimiku tváre) a celkové správanie.

Na pracovnom pohovore by ste sa mali vyhýbať hraniu sa s vlasmi, hodinkami či inými predmetmi v ruke. Nemali by ste uhýbať pohľadom a rovnako by ste si mali dávať pozor na tón hlasu či ustráchanosť, ktorú poznáme ako hrču v hrdle. Hniezdenie sa na stoličke, pozeranie na hodinky, nepokoj – ani to nie je na pohovore prípustné. Personalisti odporúčajú uvoľniť sa a nebyť v strese. Na položené otázky by ste mali odpoveď jasne, stručne a vždy priamo k veci.

Pracovné pohovory sú ako partička šachu. Nie vždy je zrejmé, kde ste urobili chybu. Avšak, ak nabudúce nejaký pohovor absolvujete a budú vám ponúkať čaj, kávu alebo vodu, spomeňte si na tento test. Jeden šéf prezradil svoj jedinečný spôsob testovania vhodnosti potenciálnych kandidátov na obsadzovanú pracovnú pozíciu. A vedzte, nemusíte mať ani titul pred menom či za menom, aby ste v teste uspeli. Ide o TEST S KÁVOU.  

Pozri aj: PRÁCA podľa znamenia horoskopu: Koho čaká v roku 2023 veľká zmena?

Test s kávou na pracovnom pohovore

Existujú rôzne psychologické triky, ktoré na nás pri pohovoroch skúšajú. Výkonný riaditeľ spoločnosti Xero Australia, Trent Innes, prezradil svoj test, ktorý používa na určenie toho, koho privíta vo svojom tíme a otvorí mu brány do spoločnosti a naopak, koho zaradí na čiernu listinu.

V rozhovore pre podnikateľský podcast The Ventures, Trent povedal, že proces pohovoru začína tým, že ide s kandidátom do kuchyne, kde si pripravia nápoj (kávu, čaj, ...).

Následne sa vrátia späť, uskutočnia pohovor. Jedna z vecí, na ktoré sa na konci pohovoru zameriava je fakt, či záujemca vezme pohár späť do kuchyne alebo nie.

Trent Innes uvádza, že tento test mu dokáže prezradiť, či sa daný kandidát hodí na jeho pracovisko alebo nie. V podcaste uviedol: „Môžete rozvíjať zručnosti, môžete získať vedomosti a skúsenosti, ale naozaj záleží na prístupe a prístup, o ktorom veľa hovoríme, je koncept „umyte si šálku kávy".“

Trent hovorí, že tento trik funguje a kuchyne v ich kancelárii sú vždy veľmi čisté. Pokračoval: „Ak prídete do kancelárie spoločnosti Xero, uvidíte, že kuchyne sú takmer vždy čisté a nablýskané, a to veľmi vychádza zo spomínaného konceptu.“

Test so šálkou kávy je len akýmsi uistením, že noví pracovníci zapadnú do kultúry ich spoločnosti a prevezmú zodpovednosť nad všetkým. Prešli by ste týmto testom?

- Anketa

IŠLI BY STE VRÁTIŤ ŠÁLKU ALEBO NIE?

Odpovedalo 53 ľudí  

Áno, vrátil/a by som ju
57%
Nie, nevrátil/a by som ju
43%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Mária Maxianová 19.01.23 16:53

MM
karma
100.00

to som rada, že mám pohovory už za sebou

  • 1
Odpovedať

Janka Komadova 20.01.23 05:46

karma
-1.00

Ja by som ju vrátila do kuchynky

  • 1
Odpovedať

Katarína Konečná 20.01.23 08:50

KK
karma
105.00

Má to logiku, dá sa týmto niečo zistiť o danom človeku.

  • 1
Odpovedať

Mária Sivová 20.01.23 09:00

MS
karma
100.00

Už som niekde o tomto psychologickom teste čítala.

  • 1
Odpovedať

Jana Čipková 21.01.23 18:56

karma
107.00

Najprv by som sa opýtala, či môžem ísť odložiť šálku do kuchynky.

  • 2
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní