Tetovanie: Táto žena z Veľkej Británie je ním doslova posadnutá!

Vedeli ste, že tetovanie má už veľmi dlhú tradíciu v rôznych častiach sveta? Ainu – pôvodní obyvatelia Japonska sa venovali tetovaniu tvárí. Tetovanie bolo bežné aj v určitých náboženských skupinách v staroveku v oblasti Stredomoria, čo pravdepodobne viedlo k zákazu tohto zvyku v Starom zákone.

Tetovanie bolo zaužívaným zvykom dokonca už v Eurázií, čo dokazuje aj mumifikované telo „Ötziho“ nájdené v Alpách, ktorého vek sa odhaduje na 5 300 rokov. Potetované boli dokonca aj tri múmie nájdené v permafroste v pohorí Altaj.

Dnes je tetovanie populárnejšie ako kedykoľvek predtým, pričom Európania ho znovuobjavili okolo roku 1770 v dobe dobývania južného Pacifiku kapitánom Jamesom Cookom. Až do obdobia prvej svetovej vojny to boli najmä námorníci, ktorí boli priekopníkmi tohto „skrášľovania".

Čo je to vlastne tetovanie?

Tetovanie je určitý druh kresby na telo. Pomocou tetovacej ihly sa čiastočky atramentu alebo iného farbiva nanášajú pod kožu, pričom v odbornej terminológii ide o takzvanú mikro-pigmentovú implantáciu. Tetovanie je teda jednou z foriem skrášľovania tela.

Odporúčame: Jesenné farby na vlasy: 5 trendov, ktoré sa oplatí vyskúšať v roku 2022

tetovanie na tvár

Zdroj: facebook/MelissaSloan

Žena z Veľkej Británie je na tetovaní závislá

Melissa Sloan je 45-ročná žena a matka dvoch detí z Veľkej Británie, ktorá je na tetovaní doslova závislá. Ako inak sa dá nazvať to, že dlhšie ako dva – tri dni bez nového tetovania nevydrží? Celé jej telo, vrátane tváre a hlavy zdobia menšie i väčšie obrázky, ktoré jej doma pravidelne tetuje jej partner.

Tento extrémny vzhľad sa ale už podpísal na tom, že pre Melissu je pre svoje tetovania veľmi ťažké nájsť si zamestnanie.

Tetovanie ako droga

Melissa o svojej závislosti na tetovaní hovorí: „Je to skutočne návykové! Som závislá na tom pocite, ktorý mi prináša tetovanie. Dokonca so sebou všade nosím aj tetovaciu pištoľ. Partner ma tetuje aj v aute či na parkovisku. Jednoducho kedykoľvek a kdekoľvek, keď ma prepadne túžba po novom obrázku na mojom tele."

Neprehliadnite: Tetovanie ako umelecké dielo: Táto žena vytvára neuveriteľne živé obrazce!

tetovanie na hlave

Zdroj: facebook/MelissaSloan

Špecifický štýl tetovania

Melissa Sloan, ako je možno na jej fotkách vidieť, miluje a preferuje tetovanie, ako sama hovorí, vo „väzenskom" štýle. Má rada jednoduché obrázky, ktoré by dokázal namaľovať naozaj ktokoľvek.

A práve toto môže byť problém, pretože sa stretáva s názorom, že je bývalá kriminálnička. Kde inde by totiž dobrovoľne prišla k týmto ozdobám? Ako sama tvrdí, pre potenciálnych zamestnávateľov je jej výzor skutočne problémom, a preto je aktuálne už dlhodobo nezamestnaná.

Odporúčame aj: Mastektómia a tetovanie: Umelecké dielo namiesto jazvy

tetovanie závislosť

Zdroj: facebook/MelissaSloan

„Netradičná" mama dvoch detí

Melissa ako mama dvoch detí dúfa a praje si, aby ju ľudia viac akceptovali aj napriek svojmu netradičnému vzhľadu a množstvu tetovaní, ktoré zdobia celé jej telo. Taktiež dúfa, že sa jej podarí nájsť si zamestnanie, pretože podľa jej slov ju nechcú prijať dokonca ani ako upratovačku verejných toaliet.

A aj napriek tomu, že sa jej ľudia zväčša zľaknú, Melissa Sloan neľutuje ani jedno zo svojich tetovaní kdekoľvek na svojom tele.

Zaujme vás: Čo nedávať do pračky? Týchto 7 vecí by sa nemalo v nej prať!

Zdroj foto - úvodná koláž: instagram.com/melissa.sloan.357284

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE