Celebrity narodené v znamení Ryby

Celebrity narodené v znamení Ryby

Osobám narodeným od 20. februára do 20. marca pripadá astrologické znamenie Ryby s vládnucou planétu Neptún. V astrologickej symbolike ide o posledné, čiže dvanáste znamenie vo zverokruhu. Pomenované bolo podľa súhvezdia Ryby, ktoré je po súhvezdí Panna druhé najväčšie spomedzi zvieratníkových súhvezdí na oblohe. Osobám narodeným v tomto vodnom znamení pritom možno pripísať viacero charakteristických vlastností a povahových čŕt. Ryby sú údajne veľmi priateľské osobnosti, ktoré pre svojich blízkych plnia funkciu bútľavých vŕb. Sú citlivé, niekedy trochu zasnené, no zároveň majú dobru intuíciu.

Ryby majú kreatívne nápady a umelecké sklony, no ľahko môžu prepadať pesimistickým až depresívnym náladám. O osobách narodených v znamení Rýb sa však aj povráva to, že nemávajú veľmi pevnú vôľu a pomerne rýchlo a ľahko sa vzdávajú. Narodili ste sa vy alebo vaši blízki v tomto vodnom znamení? Zistite, ktoré celebrity a slávne osobnosti rovnako patria medzi Ryby!

Odporúčame: Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci február

Ryby vo svete filmu

  • Drew Barrymore (22. február 1975) – americká herečka, spisovateľka, režisérka a producentka. Medzi jej prvé filmy, v ktorých sa objavila ešte ako dieťa, patrí najmä oscarový film E.T. – Mimozemšťan. Je držiteľkou ocenenia Golden Globes. Vidieť sme ju mohli vo filmoch 50x a stále po prvý raz alebo Charlieho anjeli.
  • Bruce Willis (19. marec 1955) – americký herec a producent narodený v Nemecku. Známy je napríklad filmovou postavou Johna McClanea zo série Smrtonosná pasca. K jeho najznámejším filmom patria aj Armageddon, Šiesty zmysel, Piaty element či Pulp Fiction. Je držiteľom ceny Golden Globes. 
  • Liza Minelli (12. marec 1946) – americká herečka a speváčka. Je držiteľkou Academy Awards (Oscara) za filmovú verziu muzikálu Kabaret v kategórii Najlepšia herečka v hlavnej úlohe. Rovnako získala viacero ocenení Golden Globes. 

Ďalšie Ryby: Elizabeth Taylor, Jennifer Love Hewitt, Emily Osment, Jiří Menzel, Martin Dejdar, Sharon Stone, Zlata Adamovská, Emily Blunt, Kristin Davis, Dakota Fanning, Daniel Craig.

Svetové hudobné hviezdy v znamení Ryby

  • Carrie Underwood (10. marec 1983) – americká country a popová speváčka. Je výherkyňou štvrtej sezóny súťaže Americal Idol. Je držiteľkou niekoľkých cien Billboard Music Award aj Grammy. 
  • Jon Bon Jovi (2. marec 1962) – americký spevák, skladateľ a filantrop. Je zakladateľom, gitaristom a hlavným spevákom skupiny Bon Jovi. Počas kariéry vydal so skupinou 11 štúdiových albumov, ale aj 2 sólové. Skupina Bon Jovi bola v roku 2011 označená za druhú najbohatšiu skupinu na svete. 
  • Justin Bieber (1. marec 1994) – kanadský spevák a skladateľ. Objavený bol v roku 2007 vďaka jeho videám na YouTube. Bol prvým umelcom, ktorému sa podarilo umiestniť sedem piesní z debutovej nahrávky do rebríčka Billboard Hot 100. Je držiteľom cien Grammy, American Music Awards či Brit Awards. 
  • Rihanna (20. február 1988) – vlastným menom Robyn Rihanna Fenty je barbadoská speváčka, herečka, módna návrhárka a rovnako aj  podnikateľka, ktorú preslávil hit „Umbrella". Na svojom konte má 5 cien Grammy.

Ďalšie Ryby: Michael Bolton, Kurt Cobain, Lucie Vondráčková, Bedřich Smetana, Fryderik Chopin, Erykah Badu, Joel Madden, Benji Madden, Quincy Jones, Camila Cabello, Adam Levine.

Pozri aj: Celebrity a ich menej slávne dvojičky: Vedeli ste o nich?

znamenie Ryby

Zdroj: Shutterstock®

Ryby v športe

  • Shaquille O'Neal (6. marec 1972) – bývalý americký basketbalista. Hral za tímy Los Angeles Lakers, Miami Heat, Orlando Magic a ďalšie. Na MS v basketbale v roku 1994 získal s tímom USA zlatú medailu, rovnako i na LOH v Atlante v roku 1996. 
  • Floyd Mayweather Jr. (24. február 1977) – americký profesionálny boxer, syn Floyda Mayweathera Sr., bývalého boxera a trénera. Bol zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov ako boxer s najväčším počtom zápasov bez porážky a taktiež ako najviac zarábajúci zástupca tohto športu v histórii. V rokoch 1993 až 1995 vybojoval tri tituly amatérskeho majstra USA, na LOH 1996 získal bronz. 
  • Ivan Lendl (7. marec 1960) – bývalý česko-americký profesionálny tenista. V dvojhre vyhral 94 turnajov ATP a na Turnaji majstrov v dvojhre päťkrát obsadil prvé miesto. Od roku 2001 je uvedený v Sieni slávy tenisu.

Ďalšie Ryby: Mario Andretti, Stephen Curry, Simone Biles, Antonio Rüdiger, Ellen Whitaker, Clayton Kershaw, Petra Kvitová. 

Ďalšie celebrity a prominenti v znamení Ryby

  • Eva Herzigová (10. marec 1973) – česká supermodelka. Kariéru začala v roku 1989 ako víťazka pražského konkurzu agentúry Metropolitan Models. Predvádzala pre značky Versace i Hugo Boss, objavila sa na titulkách magazínov Harpers bazar, Elle, Vogue i Playboy. 
  • Dalibor Gondík (14. marec 1970) – český moderátor, dabér, zabávač, herec a príležitostný automobilový či rallyový závodník. Vidieť sme ho mohli v televíznych reláciách Rady ptáka Loskutáka, Tvoje tvář má známý hlas, v divadelných predstaveniach Partičky pôsobil ako moderátor aj účinkujúci. 
  • Michelangelo Buonarroti (6. marec 1475) – bol taliansky sochár, maliar, architekt a básnik. Zhotovil slávnu mramorovú sochu Dávida a rovnako je autorom freskovej výzdoby Sixtínskej kaplnky. Zomrel v roku 1564 v Ríme. 

Ďalšie Ryby: Cindy Crawford, George Washington, Victor Hugo, Jurij Gagarin, Tomáš Garrigue Masaryk, Ralph Waldo Ellison.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v znamení Ryby

  • Jozef Pročko (13. marec 1965) – slovenský herec, moderátor a komik, v súčasnosti sa venuje politike. Od 90. rokov pôsobil v slovenských televíziách (VTV, STV, TV Markíza, TV JOJ), účinkoval aj na Novej scéne. Je štvornásobným držiteľom ocenenia OTO.
  • Alexander Bárta (27. február 1976) – slovenský herec. Študoval na VŠMU a pôsobil vo viacerých divadlách, vrátane Divadla Aréna a Činohry SND. Na televíznych obrazovkách sme ho mohli vidieť v reláciách Panelák, Chlapi neplačú či Hoď svišťom. 
  • Misha (6. marec 1975) – slovenská speváčka, vlastným menom Michaela Paľová. Počas svojej kariéry vydala päť štúdiových albumov. Je držiteľkou ocenenia Aurel, Slávik aj OTO. Účinkovala aj v televíznych programoch Hit storočia alebo Legendy popu.

Ďalšie Ryby: Sima Martausová, Juraj Loj, Juraj Kukura, Marián Labuda, Gabriela Dzuríková, Daniela Gudabová, Tina, Katarína Knechtová, Miro Jaroš, Peter Kotuľa, Lukáš Adamec.

Pozri aj: Najšialenejšie domy celebrít: Neuveríš, ako bývajú celebrity!

Aktualizovaný článok: 14.2.2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní