DIY vianočný stromček: Nápady, ktoré zaručene nadchnú! Vyskúšaš?

DIY vianočný stromček: Nápady, ktoré zaručene nadchnú! Vyskúšaš?

Vianoce sú doslova za rohom. A tak už netrpezlivo čakáme, kedy odzvoní ten pomyselný zvonec, my vyložíme nohy na stôl a prácu uvidíme až v novom roku (teda, poniektorí). No s príchodom decembra a, samozrejme, Štedrého dňa, naše domovy naberajú nový vzhľad. Kde-tu sa ligocú svetielka, nad vchodovými dvermi visí imelo, domácnosťou sa šíri vôňa ihličia a čerstvo upečených medovníkov.

Už ste podľahli vianočnému bláznovstvu? Máte už postavený a vyzdobený vianočný stromček alebo ešte stále premýšľate, či tento rok zvolíte živý vianočný stromček alebo znovu z pivnice dovlečiete ten umelý? A čo by ste povedali, keby ste si nejaký vyrobili? Buď v malom, aby vám dotvoril vianočnú výzdobu alebo vo veľkom, aby vám nahradil bežný vianočný stromček. Nechajte sa inšpirovať a pustite sa do vlastného vianočného DIY projektu.

Inšpiruj sa: Kryt na vianočný stromček: Máš ho? Ak ešte nie, tak si ho pokojne vyrob!

vianočný stromček z kníh

Zdroj: pinterest.com/mich4else4n/

Niečo pre milovníkov kníh

Všetci knihomoli zbystrite pozornosť! Máme pre vás tip na dokonalý vianočný stromček, ktorý vás zahreje pri srdiečku pri pohľade naň. Ak milujete knihy a máte ich doma plnú knižnicu, tak ich počas Vianoc vytiahnite, utrite z nich všetok prach (rovnako aj z políc) a naukladajte ich na seba do tvaru stromčeka. Pokojne pridajte aj nejaké tie svetielka.

stromček z obalov na vajíčka

Zdroj: pinterest.com/habitatpresto/

Obaly na vajíčka poslúžia tiež

Čo bolo skôr – vajce alebo sliepka? Kým rozlúsknete túto hádanku, môžete sa vrhnúť do tvorby stromčeka z papierových obalov na vajíčka. Ak ich máte len zopár, tak si vytvorte menší stromček, ktorý bude vkusnou dekoráciou. Natrite ich farbami na zeleno, pridajte nejaké tie vianočné gule, reťaze a stromček sa bude krásne ligotať.

Pozri aj: Ako predísť vianočnému stresu? S týmito radami to zvládneš ľavou zadnou

stromček zo stúh

Zdroj: pinterest.com/whipperberry/

Žiadna stuha nevyjde nazmar

Keď už máte kúpené a pobalené všetky vianočné darčeky, možno vám zostala nejaká stuha, ktorú už nijako nezužitkujete. Teda vlastne áno, na tvorbu stromčeka. Potrebujete však nejaký kužeľ (napr. z polystyrénu), na ktorý budete stuhu lepiť tavnou pištoľou.  

drevený stromček

Zdroj: pinterest.com/mocochoco/

Drevený stromček

Pri prechádzke lesom si nazbierajte paličky, ktoré využijete pri DIY tvorbe stromčeka. Prilepte jednu k druhej, druhú k tretej a postupne si tak vytvorte stromček. Paličky nemusia byť v jednej úrovni – pokojne ich pootáčajte, tak ako vetvičky na stromoch. Hotový stromček sa bude vynímať na krbe i na jedálenskom stole spolu s ďalšími vianočnými dekoráciami.  

Odporúčame: Štedrovečerný stôl: Stavíš na klasiku alebo ťa láka severský štýl?

stromček z korálok

Zdroj: pinterest.com/TwinsDish/

Elegantný stromček

Nájde sa vo vašej domácnosti nejaký ten drôt a korálky? Ak nie, tak máte skvelú príležitosť zájsť si do obchodu s kreatívnymi vecami. Hrubší a pevnejší drôt obmotajte okolo kužeľa a následne navlečte drevné korálky. Na vrch pripevníte hviezdu, a táto elegantná dekorácia v tvare stromčeka vám môže dotvárať vianočnú atmosféru aj ďalšie roky.

vianočná ozdoba na stromček

Zdroj: pinterest.com/hometalk/

Ukážte svoje zručnosti

Vezmite si ihlu a niť a pustite sa do tvorby. K tomu, samozrejme, budete potrebovať aj nejakú tú stuhu a korálky. No v priebehu niekoľkých sekúnd si vytvoríte elegantnú vianočnú ozdobu na stromček. A je jedno či bude veľká alebo malá – bude vami vytvorená a to sa najviac cení. Ba dokonca môžete takúto ozdobu prilepiť aj na vianočný darček, ktorým plánujete obdarovať niekoho blízkeho. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Dušan Varga 10.12.22 10:55

DV
karma
103.00

Ja preferujem umelý stromček. Nepáči sa mi výrub ovanie živých stromčekov. Vedel by som si ale predstaviť stromček drevený, samozrejme nie v obývačke, ale niekde na chate. Je to celkom zaujímavý nápad.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 10.12.22 16:26

MM
karma
100.00

vytváram tiež alternatívne vianočné stromčeky, ale z prírodných materiálov

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní