Kde prebieha samozber jahôd 2021? Tu je ponuka jahodovísk

Kde prebieha samozber jahôd 2021? Tu je ponuka jahodovísk

Samozbery, napríklad aj konkrétne samozbery jahôd, sa na Slovensku stali veľmi obľúbenými. Niet sa však čomu čudovať. Nie každý má záhradku a možnosť vypestovať si vlastné chutné plody a taktiež nemá každý čas sa o záhradu starať. Asi sa však zhodneme na tom, že poctivo dopestované jahôdky z vlastnej úrody chutia oveľa lepšie ako z obchodu. Samozber tak predstavuje skvelý kompromis. Na jahodovisku si môžeme pozbierať chutné slnkom pobozkané jahody, ktoré sú zvyčajne i cenovo výhodné.

A čo s veľkou debničkou šťavnatého ovocia? Samozrejme, jahody si môžeme vychutnať len tak samotné, no rovnako si z nich môžeme urobiť zásobu mrazenej drene, domácej zmrzliny, lekváru, džemu či ovocného sirupu. Možností je mnoho, záleží na tom, ako si jahôdky najradšej vychutnávate vy. Ak sa tento rok chystáte na samozber aj vy, možno už ako každý rok, no možno aj prvýkrát, poradíme vám niekoľko obľúbených miest, kde samozber tohto obľúbeného ovocia prebieha. 

Pozri aj: Ako využiť prezreté ovocie? Tieto šikovné triky musíš poznať!

jahodoviská

Zdroj: Shutterstock®

Kam na zber jahôd?

  • Majcichov – obľúbené jahodovisko neďaleko Trnavy, medzi dedinami Opoj a Majcichov, predpokladá zahájenie samozberu 7. 6. 2021. Cena jahôd bude 3 € za 1 kg. Od 2. 6. 2021 je možnosť kúpi nazbieraných jahôd za 6 € za 1 kg. Dostupný tu bude aj samozber hrášku. Pre aktuálne informácie sledujte ich FB stránku
  • Rudina – jahody PEMA nájdete tento rok v obci Rudina neďaleko Kysuckého Nového Mesta hneď na dvoch miestach. Sezóna by sa mala začať až v polovici júna, keďže ide o jahodovisko v severnejších polohách Slovenska. Aktuálne informácie o zbere aj cenách nájdete na www.pemajahody.sk.
  • Ostratice – pri Topoľčanoch nájdete Bioplant Ostratice. Samozber sa začína prvý júnový týždeň. Jahodovisko by malo byť otvorené denne od 7:00 do 18:00, cena je momentálne stanovená na 2,5 €/kg. Aktuálne informácie nájdete na www.bioplant.sk alebo FB stránke.
  • Dvory nad Žitavou – aj Emilove Sady (Dvory nad Žitavou pri Nových Zámkoch) zahajujú sezónu samozberu jahôd aj hrášku začiatkom júna. Aktuálne informácie môžete nájsť na ich FB stránke či na www.emilovesady.sk.
kam na zber jahôd

Zdroj: Shutterstock®

  • Záblatie a Drietoma – jahody Záblatie a Drietoma nájdete neďaleko Trenčína. Predpokladaný začiatok samozberu je okolo 5. 6. 2021. Aktuálne informácie o možnostiach zberu nájdete na ich FB stránke
  • Tekovská Breznica – jahodový a jablkový sad Amazonit nájdete v Tekovskej Breznici pri Novej Bani. Samozber jahôd by sa mal začať po 11. 6. 2021. Zahájenie sezóny si môžete overiť na ich FB stránke alebo na www.sadytekova.sk.
  • Bodzianske Lúky – na jahodovej farme Evitta v obci Bodzianske Lúky je začiatok zberu naplánovaný na 3. 6. 2021. Zber by mal prebiehať denne od 9:00 do 18:00. Cena je stanovená na 4 € za 1 kg. Aktuálne informácie získate na ich FB stránke
  • Dunajská Lužná – v Dunajskej Lužnej neďaleko Bratislavy plánujú v závislosti od počasia otvoriť samozber jahôd aj hrachu v polovici júna. Dátum zahájenia zberu, ceny aj otváracie hodiny nájdete aktualizované na ich stránke www.dobrejablka.sk. Dostupný bude aj samozber levandule. 

Pozri aj: Čo s bohatou jahodovou úrodou? Máme skvelé tipy, ako spracovať jahody

oberanie jahôd

Zdroj: Shutterstock®

  • Borovce a Bučany – Plantex plánuje samozber jahôd začať druhý júnový týždeň. Zber bude prebiehať na jahodoviskách v Borovciach (pri Piešťanoch) a Bučanoch (pri Trnave). Ceny ani otváracie hodiny ešte nie sú stanovené. Presnejšie informácie budete môcť postupne nájsť na www.plantex.sk aj na ich FB stránke.
  • Návojovce – spoločnosť Fructop zaháji samozber jahôd v Návojovciach pri Partizánskom počas druhého júnového týždňa. Zber bude prebiehať denne od 7:00 do 18:00. Všetky potrebné informácie o možnostiach zberu nájdete na www.jahodynavojovce.sk. Tiež tu bude možnosť nakúpiť si už nazbierané jahody. 
  • Sady nad Torysou – ak ste z východu, na zber jahôd sa môžete vybrať aj do obce Sady nad Torysou blízko Košíc. Samozbery by po dozretí jahôd mali byť dostupné v stredu a sobotu od 8:00. Na tohtoročný samozber je potrebné sa vopred prihlásiť na konkrétny dátum na stránke www.samozber-jahody.sk. Aktuálne info nájdete aj na ich FB stránke
  • Vinné – jahody Vinné nájdete nájdete kúsok od Michaloviec. Začiatok samozberu je naplánovaný taktiež na polovicu júna. Všetky aktuálne informácie si môžete overiť na ich FB stránke

Samozber jahôd bude v roku 2021 čoskoro prebiehať aj v Hornej Strede, Vlčkovciach (od 10. 6., cena 2,50 €/kg), Trnovci nad Váhom, Ivanke pri Nitre aj Kolíňanoch 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Katarína Konečná 04.06.21 09:04

KK
karma
109.00

milujem jahody, najradšej samotné bez ničoho, aby som si mohla vychutnať ich vôňu a chuť

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 05.06.21 07:10

ĽŠ
karma
100.00

Už sa tešíme.

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 05.06.21 11:02

ZS
karma
100.00

No ceny rôzne

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 05.06.21 22:50

karma
109.00

Mňam,mňam...ja ešte doplním samozber v mojej rodnej dedinke Moravské Lieskové ;) Už sa teším na sladučké jahôdky :-)

  • 0
Odpovedať

Nikola Turková 29.06.21 18:35

karma
110.00

Ďakujeme za ďalší tip na miesto, kde sa dajú nazbierať jahôdky :)

  • 0
Odpovedať

Zuzana Jasna 21.06.21 11:50

ZJ
karma
-1.00

Včera sme akurát z jedného jahodoviska dostali vedierko jahôd:)
Dnes už od rána "vyrábame" džemík:)

  • 0
Odpovedať

Ingrid Štefanová 29.06.21 14:36

karma
94.00

doplnila by som Sedliska okres Vranov nad toplou

  • 0
Odpovedať

Nikola Turková 29.06.21 18:35

karma
110.00

Dobrý deň, ďakujeme za ďalší tip na jahodovisko :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní