Masážny zážitok pre náročných: Čím je špeciálna erotická nuru masáž?

Masážny zážitok pre náročných: Čím je špeciálna erotická nuru masáž?

O takzvaných tantra masážach ste už možno čo-to počuli. Mnohí si tantrickú masáž spájajú hlavne so sexuálnym zážitkom. Hoci je tento typ masáže veľmi intímnou záležitosťou, jej hlavným cieľom nie sú sexuálne prežitky či vyvrcholenie. Tantra masáž možno charakterizovať ako masáž spojenú s hlbším pôžitkom a vzrušením. Tento masážny rituál je o pocitoch, je plný nehy a úcty a človeku prináša v prvom rade psychickú a fyzickú úľavu, ako aj novú dávku energie, vrátane tej sexuálnej. Tantra masáže sú skvelé na odbúranie stresu a uvoľnenie napätia z tela. 

Historicky sa viažu na hinduizmus. Podľa filozofie tohto náboženstva tantra masáž predstavuje jeden zo spôsobov, ako získať celotelovú energiu a telesnú aj psychickú rovnováhu. Existujú pritom rôzne druhy tantrických masáží. Spomenúť môžeme aj pomerne málo známu nuru masáž. Už ste o nej počuli, alebo ju dokonca vyskúšali? Zistite o nej viac v našom článku!

Pozri aj: 7 dôvodov, prečo si pravidelne dopriať masáž: Uži si relax aj ty!

tantrická masáž

Zdroj: Shutterstock®

Čo je nuru masáž?

Nuru masáž predstavuje eroticky ladenú celotelovú masážnu techniku, ktorá pochádza z Japonska. Kedysi ju praktizovali najmä školené gejše. Slovo nuru pritom v japončine znamená hladký či klzký, čo poukazuje na špecifické charakteristiky tejto masáže. V jednoduchosti povedané, nuru masáž spočíva v obtieraní častí tela účastníkov, pričom ľahké kĺzanie pokožky pri fyzickom kontakte uľahčujú špeciálne prípravky. 

Na rozdiel od tradičnej tantra masáže môžu byť nuru masáže spájané aj so sexuálnym aktom. Sú tak vhodným druhom erotickej masáže pre páry, ktoré si chcú napríklad okoreniť svoj milostný život. Nuru masáž ponúka jedinečný zážitok, rozprúdenie energie v tele, zároveň napomáha uvoľniť stres i napätie. 

nuru gél

Zdroj: Shutterstock®

Špeciálny nuru gél

Ako sme spomenuli vyššie, pri nuru masáži sa využívajú špeciálne prípravky, ktoré tento druh masáže umožňujú. Reč je konkrétne o takzvanom nuru géle. Ide o číru klzkú tekutinu bez akejkoľvek vône, zápachu či chute, ktorej hlavnou zložkou sú výťažky z určitých morských rias. Okrem toho v nuru géli môžeme niekedy nájsť aj rôzne ďalšie prírodné výťažky, napríklad z byliniek (Aloe vera), ale aj iné látky. Tieto gély neobsahujú žiadne umelé prísady, sú bezpečné na použitie a ľahko zmývateľné.

Nuru gél je pritom skvelým mazivom, čo umožňuje prevádzanie masáže. Zabezpečuje plynulé kĺzanie pokožky o pokožku bez drhnutia alebo nepríjemného lepkavého pocitu na koži. Jeho výhodou sú aj skvelé hydratačné účinky. Gél tak prispieva k hydratácii pokožky a celková masáž i k relaxácii svalov. Nuru gély sú dostupné aj u nás, zoženiete ich na internete, prípadne v predajniach s erotickými pomôckami. Dostupné sú dokonca i vo forme prášku, ktorý je potrebné podľa návodu na obale zmiešať s vodou. 

Odporúčame: Dámske kabelky menia svoju veľkosť: Čím menšia, tým trendovejšia!

masážny gél

Zdroj: Shutterstock®

Ako nuru masáž prebieha?

Princíp nuru masáže je v podstate úplne jednoduchý. Masérka alebo masér natrie spomínaným nuru gélom seba i klienta, respektíve osobu, ktorej má byť masáž dopriata. Masáž už spočíva v samotnom kĺzaní tiel aktérov o seba. Pri masáži sa tak do úzkeho kontaktu dostávajú i väčšie plochy pokožky oboch zúčastnených. Masáž môže byť vykonávaná prakticky akoukoľvek časťou ľudského tela o telo osoby, ktorá si masáž vychutnáva. Ľahké a plynulé kĺzanie kože o kožu pritom zabezpečuje spomínaný nuru gél, ktorý po pokožke steká.

Masáži spravidla predchádza i sprcha či kúpeľ, vlhká pokožka zabezpečí príjemnejšie použitie nuru gélu. Nuru masáž je zároveň vykonávaná na vhodnom prestieradle (napríklad latexové, alebo rôzne nepremokavé a pogumované prestieradlá) a v teplejšej miestnosti (s teplotou okolo 25 °C až 35 °C). Vítané je pri masáži jemné osvetlenie a prítmie, ale aj uvoľňujúca hudba. Nuru masáže v súčasnej dobe ponúkajú najmä niektoré masážne salóny, ktoré sa zameriavajú na tantrické masáže. 

Pozri aj: Prečo je jazmínový olej úplnou jednotkou? Pleť si ho zamiluje!

domáca nuru masáž

Zdroj: Shutterstock®

Nuru masáž v pohodlí domova

Vzrušujúcu nuru masáž je možné si pokojne vyskúšať i v pohodlí domova, pre partnerov totiž predstavuje skvelú cestu, ako si okoreniť a ozvláštniť milostný život. Pred samotnou masážou si s partnerom doprajte spoločnú sprchu či kúpeľ. Na vlhkú pokožku následne naneste nuru gél. I pri domácej nuru masáži je vhodné si vytvoriť ideálne prostredie, pokojne nechajte rozsvietené len menšie svetlo alebo zapáľte sviečky, taktiež si pustite príjemnú hudbu do pozadia. Na posteľ alebo podlahu zvoľte vhodnú podložku, ideálne z kĺzavého nepremokavého materiálu.

Dnes sú dokonca dostupné špeciálne prestieradlá určené priamo na podobné radovánky s olejčekmi, krémami a inými tekutinami (napríklad šumivým vínom). Masáž môžete začať relaxačným masírovaním partnera krúživými pohybmi, väčšiu pozornosť venujte najcitlivejším miestam na tele a erotogénnym zónam. Keď sú telá oboch partnerov dostatočne pokryté gélov, je čas zahájiť masáž kĺzaním tela o telo. To, ako využiť kĺzavosť tiel a kam až zájsť, je už len a len na partneroch. Keďže ide o zmyselnú masáž medzi partnermi, takpovediac nič nie je tabu. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Katarína Konečná 23.08.21 09:49

KK
karma
109.00

ja som zistila, keď som bola na pobyte v Piešťanoch, že nemusím žiadne masáže, bude to asi tým, že mi nie je príjemné, keď sa ma dotýkajú ruky cudzích ľudí

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 23.08.21 11:28

MR
karma
109.00

o takejto masáži počujem prvý krát..

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 23.08.21 19:22

JK
karma
100.00

Ešte som o nej nepočula

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 20.09.21 18:28

KS
karma
133.00

Ešte som o nej nepočula, ale možno s manželom doma vyskúšame :-)

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 07.10.21 14:57

JK
karma
100.00

Vyskúšam z priateľkou

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní