Misionárska poloha u Slovákov pri milovaní vyhráva: Sme proste konzervatívni!

Misionárska poloha u Slovákov pri milovaní vyhráva: Sme proste konzervatívni!

Podľa nového reprezentatívneho prieskumu e-shopu Ruzovyslon.sk, ktorý sa uskutočnil koncom januára 2022, je najčastejšou a aj úvodnou polohou pri milovaní tzv. misionárska. Opýtaná vzorka 523 slovenských mužov a 490 slovenských žien vo veku od 18 do 65 rokov uviedla, že počas milovania vystriedajú v priemere 2 až 3 rôzne polohy. Počas aktívneho sexuálneho života vyskúšajú 6 až 10 sexuálnych polôh, z ktorých si vyberú tie, ktoré sú im najpríjemnejšie.

Prieskum spracovala agentúra Ipsos. Vo svojich výsledkoch uvádza, že 43 % Slovákov a Sloveniek vo veku 54 až 65 rokov vyskúšalo vo svojom živote maximálne 5 rôznych milostných polôh. Opýtaných, ktorí vyskúšali počas života viac než 30 polôh bolo necelých 5 %, a to vo vekovej kategórii 27 až 35 rokov. V priemere však prevláda 6 až 10 sexuálnych polôh v priebehu života.

sexuálne pomôcky

Zdroj: Ruzovyslon.sk

Slováci neholdujú v sexe experimentom, vedú tradičné polohy

Medzi najobľúbenejšiu polohu pri milovaní Slovákov patrí tzv. misionárska, a to u 35 % respondentov. Za ňou nasledujú „na psíka“ (21 %) a „na koníka“ (14 %). Do prvej pätice sa dostali aj polohy „lyžičky“ (7 %) a „69 v ľahu“ (5 %).

„Misionársku polohu najviac obľubuje najstaršia veková kategória od 54 do 65 rokov, najmenej je obľúbená u ľudí od 18 do 26 rokov. Napriek tomu, že u mladšej generácie až tak nerezonuje, viac ako polovica – približne 54 % - s ňou milovanie začína. Jej výhodami sú, že je ľahká i pre začiatočníkov, a zároveň je jednou z polôh, pri ktorej si partneri môžu užiť najviac intimity a vzájomnej blízkosti,“ komentuje prieskum Adam Durčák z e-shopu Ruzovyslon.sk, ktorý testuje a predáva erotické pomôcky, a zaoberá sa zdravou sexualitou.

Medzi ďalšie obľúbené úvodné polohy pri sexuálnom styku patria „na koníka“ (takmer 10 %) a „lyžičky“ (9 %). Pri druhej menovanej polohe partneri ležia na boku, muž za chrbtom ženy, odkiaľ do nej vniká. Jeden z desiatich Slovákov od 18 do 26 rokov obvykle začína milovanie „na psíka“. Približne 11 % ľudí od 45 do 53 rokov najčastejšie zahajuje sex polohou „69 v ľahu“. Počas samotného sexu potom opýtaní uviedli, že vystriedajú 2 až 3 polohy. 4 a viac polôh počas jedného milovania uvádza približne pätina respondentov vo veku od 18 do 26 rokov, s postupujúcim vekom (54 až 65 rokov) sa tento podiel znižuje len na 7 %. Zaujímavosťou je, že 28 % z tejto vekovej skupiny si vystačí aj s jednou sexuálnou polohou.

Česi sú na tom podobne

Rovnaký prieskum sa uskutočnil aj v Českej republike, a priniesol veľmi podobné výsledky. Aj Česi najviac obľubujú misionársku polohu. Za život vyskúšajú 6 až 10 polôh, pričom počas jedného pohlavného styku vystriedajú v priemere 2 až 3 polohy. U českých mužov sa však obľube teší poloha „na koníka“, ktorú uviedlo až 29 % z nich.

Striedanie sexuálnych polôh poskytuje potešenie pre telo i zmysly

Sexuálne polohy sú často uvádzané ako dôležitý aspekt pestrého milostného života. Podľa odborníkov sú faktorom, ktorí dokáže do upadajúceho partnerského vzťahu prinavrátiť iskru. V čom teda spočíva kúzlo striedania rôznych polôh? „Pri striedaní rôznych polôh dochádza vždy k inému typu sexuálneho dráždenia, a k inému prieniku – ako do hĺbky, tak aj v rámci tlaku. Je to dôležité najmä pre ženy, ktoré potrebujú intenzívnejšie podnety k dosiahnutiu orgazmu. Pre mužov sú rôzne sexuálne pozície taktiež príťažlivé, pretože ponúkajú vždy tak trocha iný výhľad na ženské telo. A muži, ako je známe, sú viac vizuálni, takže hneď po penise sú ich hlavných „sexuálnym“ orgánom oči,“ popisuje Adam Durčák.

Odporúčame: Myslíš si, že sex v spánku je blud? Sexsomnia môže byť nebezpečná!

sexuálna poloha

Zdroj: Ruzovyslon.sk

milovanie

Zdroj: Ruzovyslon.sk

polohy pri sexe

Zdroj: Ruzovyslon.sk

sex

Zdroj: Ruzovyslon.sk

O prieskume

Prieskum sa uskutočnil na konci januára 2022 na vzorke 523 slovenských mužov a 490 slovenských žien, vo veku od 18 do 65 rokov. Prieskum bol reprezentatívny s ohľadom na pohlavie, vekovú štruktúru, región, veľkosť miesta bydliska a vzdelanie obyvateľov SR. Pre bližšie informácie o prieskume a analýze dát nás neváhajte kontaktovať. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní