Veríš, že SLON prináša šťastie a preto máš doma nejednu sošku? Takáto je pravda!

Veríš, že SLON prináša šťastie a preto máš doma nejednu sošku? Takáto je pravda!

Každý z nás, alebo teda aspoň väčšina z nás, verí v silu talizmanov. Nosiť ich stále pri sebe údajne prináša šťastie. Ale čo také SLONY? Veríte, že aj práve tieto zvieratá prinášajú šťastie? Mnohí áno, preto vo svojich domácnostiach majú sošku slona vystavenú v každom kúte – na každej poličke, v každej miestnosti a hlavne v rôznych veľkostiach.

Niet pochýb o tom, že slon je impozantným zvieraťom. Ale, ak sa na toto zviera pozrieme z pohľadu dekorácie v domácnosti, tak môžeme hovoriť o sile, múdrosti, pamäti a rodinných väzbách, ktoré stelesňuje. Avšak, akékoľvek ornamenty alebo obrazy, ktoré si umiestňujeme do domácnosti, majú svoj význam – o tom niet pochyb. No na druhej strane je vhodné vedieť, kam tieto „dekorácie“ umiestniť, aby sme dosiahli to, čo si želáme. Máte aj vy sošky slonov vystavené vo svojej domácnosti? Tak v tom prípade spoznajte ich špecifické významy a využite ich podstatu.

Pozri aj: Najstarší otcovia v Hollywoode: Neuveríš v akom veku mali deti!

Čo predstavujú slony vo výzdobe?

Slony vo výzdobe môžu predstavovať šťastie, silu vôle, vytrvalosť, plodnosť a duchovnú pohodu. Všetky tieto významy však závisia od miesta, kde sa ozdoba slona nachádza, ako aj od jej polohy a farby.

  • Spálňa – ozdoby slonov sa často používajú v spálni, najmä ak v spoločnej domácnosti žijú partneri. Jeho postava sa totiž spája s harmóniou v milostných vzťahoch. V tomto prípade môže byť prítomný prostredníctvom obrazov alebo textílií. Dôležité je, aby zviera bolo s chobotom dole – takto pomáha párom prekonávať problémy v oblasti plodnosti.
  • Detská izba – v tomto prípade sa slony spájajú s hľadaním múdrosti. Ak je vaše dieťa na základnej, strednej alebo vysokej škole, prítomnosť tohto zvieraťa má posilniť pamäť a vedomosti.
  • V kancelárii – či už v domácej kancelárii pri home office, v coworkingu alebo tradičnej kancelárií, slon posilňuje atribúty vodcovstva a vytrvalosti. Je to ideálna dekorácia pre tých, ktorí sa usilujú o profesionálny rast.
  • Recepcia – prostredníctvom sošky slona je možné privítať hostí. Na tento účel by mal byť umiestnený v blízkosti vstupných dverí a otočený smerom do interiéru miestnosti. Ak je cieľom odohnať negatívne energie, umiestnite sošku smerom von.
  • Pri vstupe do budovy (domácnosti) – slony pred hlavným vchodom majú ochrannú energiu.

Ďalšia symbolika slonov vo výzdobe

  • Slony prepletené chobotmi symbolizujú lásku a priateľstvo.
  • Slon so zvinutou bankovou do chobota má prilákať šťastie a ekonomickú prosperitu. Aby to fungovalo, údajne je potrebné bankovku zrolovať do chobota slona v 29. deň v mesiaci. Na konci ďalšieho mesiaca, rovnako v 29. deň, sa bankovka vyberie a nahradí novou (v ľubovoľnej hodnote). Po správnosti by sa tento krok mal opakovať každý mesiac. (Ako je to s februárom, ktorý má len 28 dní, je otázne.)
  • Slon, ktorého chobot smeruje nahor znamená, že cieľom je priťahovať pozitívne veci.

Odporúčame aj: Čo by si robila – vrátila ju alebo nie? Pozor na tento test so šálkou kávy na pracovnom pohovore

Slon ako darček

Dostali ste už niekedy slona ako darček alebo ste nejakého slona darovali? Tak v tom prípade pevne veríme, že to bolo v dobrom úmysle. Hovorí sa totižto, že slony prinášajú šťastie a tak ste určite dotyčnej osobe, chceli to šťastie darovaným slonom pritiahnuť. Avšak pozor, pretože slon môže mať niekedy negatívnu energiu.

  • Zlatý slon – ideálny darček napríklad pre športovcov. Je to talizman, ktorý pomáha športovcom pri podávaní lepších výkonov a pri dosiahnutí vytúženého víťazstva.
  • Jantárový slon – skvelý darček pre žiarlivú partnerku alebo žiarlivého partnera. Údajne pomáha zbaviť sa tejto negatívnej vlastnosti.
  • Slon z bieleho mramoru – vhodný pre temperamentných a nevyrovnaných ľudí, pretože pomáha stať sa pokojnejšími a odolnejšími.
  • Strieborný slon – darujte ho žene vo vedúcej pozícií. Tento slon totižto dodáva múdrosť pri prijímaní rozhodnutí.
  • Malachitový slon – máte niekoho vo svojom okolí, kto sa snaží začať novú etapu svojho života, no nepatrí k tým najrozhodnejším? Tak mu darujete malachitového slona, ktorý ho podporí v rozhodnutiach.

Neprehliadni: Seriál Baywatch: Čo robia hlavní predstavitelia Pobrežnej hliadky dnes?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní