Správny čas na vianočné pečenie – kedy upiecť medovníky, medvedie labky, linecké pečivo a iné?

Správny čas na vianočné pečenie – kedy upiecť medovníky, medvedie labky, linecké pečivo a iné?

Vianoce sa nezadržateľne blížia. Čo všetko si predstavíte, keď sa povie príprava na Vianoce? Nesie sa predvianočný čas u vás v znamení hľadania tých správnych darčekov? Alebo skôr myslíte na nákup potravín, bez ktorých sa vo vianočnom období a najmä pri príprave štedrovečerného jedla skratka nezaobídete? A niektorým sa obdobie pred Vianocami neodmysliteľne spája aj s dôkladným upratovaním domácnosti. 

No zabudnúť nemôžeme ani na vianočné pečenie. Aké by to bolo, keby sa nám domácnosťou nešírila vôňa medovníkov, lineckého pečiva či vanilkových rožkov? Niektorí sa už teraz nevedia dočkať, kým si na fantastických vianočných koláčikoch pochutia. Kedy je však ten správny čas na vianočné vypekanie?

V akom časovom predstihu piecť rôzne druhy vianočného pečiva?

Patríte k tým, ktorí pripravujú vianočné pečivo v dostatočnom predstihu, alebo naopak k tým, ktorí pečú na poslednú chvíľu pár dní pred Vianocami? Nuž, platí, že niektoré druhy vianočného pečiva je lepšie pripraviť skôr, aby sa do Vianoc, takpovediac, odležali, zmäkli a získali tú správnu konzistenciu a chuť. 

Monika z @lapetit.sk, ktorá sa venuje foodstylingu, tvorbe receptov a foteniu jedla, na svojom instagramovom účte poradila, v akom časovom predstihu začať prípravu jednotlivých druhov vianočných cukroviniek, vrátane medovníkov, medvedích labiek, nepečených zákuskov či vianočky alebo tradičných závinov. Kedy začať s prípravou vianočných sladkých dobrôt, sa dozviete nižšie. 

kedy piecť medovníky

Zdroj: instagram.com/lapetit.sk

kedy piecť linecké pečivo

Zdroj: instagram.com/lapetit.sk

kedy pripraviť nepečené zákusky

Zdroj: instagram.com/lapetit.sk

kedy piecť závin

Zdroj: instagram.com/lapetit.sk

Zdroj úvodnej foto: Depositphotos.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní