Zdravotné problémy podľa farby vlasov: Vedci prišli so zaujímavými poznatkami

Zdravotné problémy podľa farby vlasov: Vedci prišli so zaujímavými poznatkami

Všetko na nás dokáže ostatným prezradiť veľa. Predovšetkým o našej osobnosti či charakterových vlastnostiach. Niekedy ani nepotrebujete bližšie poznať človeka, aby ste z jeho očí vyčítali všetko o jeho charaktere. Už samotná farba očí dokáže prezradiť naozaj veľa. Hnedookí ľudia sú vraj sebavedomí a nezávislí, no na druhej strane aj asertívni a vždy si idú za svojimi cieľmi. Zelená farba dúhovky vypovedá o človeku, že patrí ku kreatívcom so zmyslom pre humor. Modré oči môžu pôsobiť placho, ale ich majitelia sú priateľskí a temperamentní.

Okrem farby očí dokáže o nás veľa vypovedať aj farba našich vlasov. Rovnako sa spája s povahovými a osobnostnými črtami, avšak vedci prišli aj so zaujímavou teóriou. Podľa nej môžeme farbu vlasov spájať aj so zdravotnými problémami, ktoré nás môžu v živote potrápiť. Ako to teda je?

hnedé vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Hnedé vlasy – BRUNETKY

Hnedé vlasy sú prevládajúcimi medzi ženami. Podľa štatistík je na svete práve najviac brunetiek. A aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že brunetky oplývajú nielen krásnou farbou, ale aj hustou hrivou, opak je pravdou. Medzi najčastejšie problémy, ktoré môžu brunetky potrápiť je vypadávanie vlasov.

Hnedé vlasy sú tvorené zvýšenou hladinou melanínu v organizme, vďaka čomu sú brunetky menej náchylné na kožné problémy. Okrem teda spomínaného vypadávania vlasov. No pozastaviť sa môžeme aj pri závislostiach. Podľa štúdií patria brunetky k najviac závislým na nikotíne. Spomínaný melanín bráni telu metabolizovať nikotín tak rýchlo, čím v tele zostáva dlhší čas a vyvoláva závislosť. Pozor teda na túto neresť, ktoré má negatívny vplyv na celý organizmus a teda aj na naše zdravie.

Blonďavé vlasy – BLONDÍNKY

Blond vlasy sú často spájané s pôvabom a sexepílom. Na druhej strane však táto farba vlasov je spájaná s vážnymi zdravotnými problémami. Blond vlasy sú totižto výsledkom nedostatku melanínu v tele. Kvôli tomuto nedostatku sú osoby s touto farbou vlasou náchylnejšie na kožné a očné problémy. Podľa štúdie, ak patríte k modrookým blondínkam, máte vyššie riziko vzniku očného ochorenia zvaného makulárna degenerácia. Samozrejme, aj tomuto ochoreniu sa dá vyhnúť. Nosiť by ste mali ochranné okuliare s dostatočne silným UV faktorom. Nezabúdajte ani na ochranu pokožky – okrem toho, že sa rýchlejšie spáli, je náchylnejšia na vznik melanómu.

Odporúčame: Butterfly haircut – strih vlasov si zamilovali celebrity a určite si zamiluješ aj ty!

ryšavé vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Ryšavé vlasy – RYŠAVKY

Jedinečná a pomerne vzácna farba vlasov. K osobnostným črtám týchto ľudí patrí zvýšené sebavedomie a dokonca sa o ryšavkách hovorí, že sú ohnivé a vášnivé. Pokiaľ však ide o fyzické zdravie, štúdiou bolo zistené, že prirodzené ryšavky majú vyššiu pravdepodobnosť vzniku Parkinsonovej choroby než dámy s inou farbou vlasov. Genetická mutácia, ktorá spôsobuje zafarbenie vlasov do ryšavá, tiež zvyšuje riziko vzniku degeneratívneho ochorenia.

Ryšavky by si mali tiež dávať pozor na slnečné žiarenie, nakoľko sú náchylné na spálenie pokožky, čím sa zvyšuje aj riziko vzniku rakoviny kože. Pred slnkom by ste sa mali poriadne chrániť, poprípade sa mu úplne vyhýbať.

Zaujímavosťou tiež je, že ryšavky sú odolnejšie voči anestetikám. V dôsledku toho je možné, že budú potrebovať silnejšie lieky na tlmenie bolestí.

Neprehliadni: TOP strihy vlasov pre dlhú tvár – aký účes sadne tvojmu typu tváre?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní