Ako nosiť baretku štýlovo? Inšpiruj sa módou z ulice i Instagramu!

Ako nosiť baretku štýlovo? Inšpiruj sa módou z ulice i Instagramu!

Každá pravá Parížanka musí mať dve základné veci – výrazný červený rúž a baretku, ktorá sa opäť hlási o slovo. Už je to niekoľko rokov, čo sme vídali v uliciach dámy s baretkou na hlave. No tento rok alebo lepšie povedané túto zimu a možno aj jar ju budeme vídať oveľa častejšie. V 30. rokoch ju spopularizovala Coco Chanel a v tomto storočí zase seriál na Netflixe – „Emily v Paríži.“ Alebo skôr celebrity, ktoré baretku používajú na doladenie svojich outfitov do dokonalosti? V podstate je to jedno! Dôležité je vedieť, ako takúto baretku nosiť a hlavne ako ju kombinovať.

Ak ste sa doposiaľ báli nosiť baretku, pretože je to jedna z tých pokrievok hlavy, ktoré nevyzerajú dobre a ktoré prispievajú k spľasnutiu vlasov, tak sa obávať nemusíte. No ak dôvodom, pre ktorý ste tento kúsok nenosili ako doplnok, je fakt, že ste baretku nevedeli správne skombinovať, tak vám poradíme ako ju nosiť štýlovo. Teda, ukážu vám to krásky so sociálnej siete Instagram. Baretka sa dá totižto skvelo kombinovať s ležérnym outfitom, ale aj s outfitom, kde sú dominantou vysoké čižmy a sukňa.

Odporúčame: Svetrové vesty: Zimný trend, ktorý ťa zahreje!

Baretka v minulosti

V súčasnosti je baretka veľkým trendom, ktorý vytvára dojem dôvery, ale ako tomu bolo v minulosti? Napriek svojim vojenským koreňom bola baretka počas celej svojej histórie spájaná predovšetkým s kreatívcami a hipstermi. Nosili ju režiséri, básnici i maliari. Baretku si zamiloval Ernest Hemingway, no rovnako aj Pablo Picasso, Edith Piaf, John Lennon a ďalší. Bol to v podstate akýsi „klobúk,“ ktorý uprednostňovali intelektuáli. No dnes je to skvelý doplnok, ktorý nosia predovšetkým dámy a siahajú po ňom vtedy, keď potrebujú doladiť svoj outfit do úplnej dokonalosti.

inšpirácie na outfit s baretkou

Zdroj: pinterest.com

Ako sa nosí baretka?

Ako nosiť baretku, aby ste nevyzerali ako s pleteným tanierom na hlave? V podstate vídame dva základné spôsoby, ako baretku nosiť. Pri tom prvom baretka zasahuje viac do čela a prekrýva prednú časť vlasov. Pri druhom spôsobe je baretka zaklonená dozadu a vpredu necháva viditeľné pramene vlasov alebo celú ofinu. Samozrejme, aby baretka držala na svojom mieste po celý deň, je potrebné prisponkovať ju. Ak ju pripnete k vlasom, tak sa budete cítiť komfortnejšie a nebudete mať nutkanie si ju nonstop popravovať.

Dosť bolo slov, poďte sa spolu s nami pozrieť, ako nosiť a kombinovať baretku. Inšpiráciu sme tentokrát hľadali na Instagrame.

1 z 15

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Katarína Konečná 29.01.21 09:19

KK
karma
109.00

Móda sa vracia, aj ja som ju nosila, už je tomu zopár desaťročí.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 02.02.21 18:25

MM
karma
100.00

páči sa mi baretka, je taká štýlová, ale neviem ju nosiť

  • 0
Odpovedať

Alena Kmecová 03.02.21 17:57

karma
-1.00

Ďakujem za návrh. Dostala som ju od mojej mamy ešte dávno. Znova som ju vytiahla v jeseni, pravda je, že upútava pozornosť a pôsobí veľmi žensky.

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 11.02.21 16:23

karma
113.00

baretky jsou pěkné, ale já je nosit neumím, mi nesluší

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 07.03.21 18:40

karma
100.00

Wau skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 21.04.21 13:10

JK
karma
100.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní