Bermudy - máš už tento horúci letný hit vo svojom šatníku?

Bermudy - máš už tento horúci letný hit vo svojom šatníku?
  • 02.05.2023
  • Michaela Kožáková

Niektoré filmové módne momenty z 20. storočia boli tak ikonické a nezabudnuteľné, že sa stali inšpiráciou mnohých módnych značiek a žien po celom svete. Film Pretty Woman vám určite predstavovať nemusíme. V jednej scéne mala Vivian Ward, ktorú si zahrala očarujúca Julia Roberts, oblečený komplet pozostávajúci z ležérneho saka a bermud. O tri desaťročia neskôr si tieto dámske šortky opäť získavajú svoju popularitu.

Určite sa i vo vašom šatníku nájde miesto na štýlové krátke dámske nohavice. Ak hľadáte všestrannosť, dámske bermudy sú tou najlepšou voľbou. Ani svetoznáme módne domy ako Chanel a Tom Ford nazaháľali a predviedli tento horúci módny hit vo svojej kolekcií pre jar/leto 2023. 

Ak svoje bermudy alebo šortky ešte nemáte, tak by ste sa mali po nejakých rozhliadnuť. A my vám prezradíme, ako ich nosiť.

Pozri aj: Komfortné a štýlové dámske sandále sa začínajú hlásiť o slovo: Priprav sa na novú sezónu!

Čo sú to bermudy?

Dámske bermudy predstavujú krátke nohavice, ktoré siahajú tesne nad kolená. Dámske šortky  majú rôzne strihy, od voľného na voľný čas až po priliehavejšie, elegantnejšie kúsky, ktoré sa hodia i do práce. S nekonečnými možnosťami výberu sú bermudy vhodné pre každú ženu, štíhlejšiu, aj tú s pár kilami navyše, dokonca i pre staršie dámy.

Pri bermudách si tiež môžete vyberať z rôznych materiálov. Medzi obľúbené patria dámske rifľové bermudy, dámske teplákové bermudy, ale aj zaujímavé kožené kraťasy či ľanové šortky.

Bermudy nie sú obľúbeným kúskom len v dámskom šatníku, ale i v tom mužskom. Pánske bermudy prichádzajú tiež v rôznych farbách, štýloch a strihoch.

Bermudy

Zdroj: Wikipedia.com, PINTEREST/nymag.com,

Kde sa vzali bermudy?

Za vynálezcu šortiek s názvom bermudy sa považuje rodný Bermudčan a majiteľ čajovne Nathaniel Coxon, ktorý v roku 1914 zahol nohavice na uniformách svojich zamestnancov, čím im umožnil väčší komfort v horúčave. Britská armáda, operujúca na Bermudách počas prvej svetovej vojny, tiež začala nosiť bermudy v miestnom tropickom a púštnom podnebí.

Bermudy sa stali obľúbeným športovým odevom v 20. a 30. rokoch minulého storočia. Vogue prvýkrát použil termín „bermudy“ v roku 1948. Nárast záujmu o tento typ šortiek sa zvýšil tým, že sa začali nosiť ako každodenný kúsok oblečenia.

Bermudy znova získali svoju popularitu v 70. rokoch vďaka zvýšenému záujmu o módu 50. rokov. Na predvádzacích mólach sa opäť objavili začiatkom 90. rokov 20. storočia.

Ako nosiť bermudy?

Bermudy sú všestranným a univerzálnym kúskom, ktorý doplní šatník každej ženy, či už ste elegantný alebo športový typ. Bermudy sa skvele hodia na voľný čas. Skombinujte ich rifľovú verziu s jednoduchým bielym tričkom či voľnou farebnou blúzkou a teniskami alebo sandálmi.

Oversized bermudy sú skvelou voľbou do práce, prírody či na rande. Vďaka vhodným doplnkom ich môžete nosiť na rôzne príležitosti. Priliehavé kožené bermudy s krátkym crop topom, elegantným sakom a clutch kabelkou pôsobia veľmi sofistikovane. 

K bermudam si môžete obuť lodičky, sandále, topánky na platforme, šľapky, tenisky alebo čižmy. Doplniť ich môžete blúzkami, tričkami na ramienka, vestami, tenkým svetríkom, sakom alebo károvanou košeľou. 

Ak ešte stále váhate, či si tento pohodlný módny kúsok zaobstarať, nechajte sa inšpirovať nižšie.

Bermudy

Zdroj: PINTEREST/STYLE

Bermudy

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Bermudy

Zdroj: PINTEREST/TAM

Bermudy

Zdroj: INSTAGRAM/vogue.co.uk

Bermudy

Zdroj: PINTEREST/bloglovin.com

Bemrudy

Zdroj: PINTEREST/Ezza

Bermudy

Zdroj: INSTAGRAM/vogue.co.uk

Bermudy

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Bermudy

Zdroj: PINTEREST/bloglovin.com

Bermudy

Zdroj: PINTEREST/glamour.com

Bermudy

Zdroj: PINTEREST/glamour.com

Bermudy

Zdroj: INSTAGRAM/vogue.co.uk

Bermudy

Zdroj: PINTEREST/popsugar.com

Bermudy

Zdroj: PINTEREST/popsugar.com

Bermudy

Zdroj: PINTEREST/girlsharestips.com

Bermudy

Zdroj: PINTEREST/Brenda De La Cruz

Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST/whowhatwear.com, PINTEREST/glamour.com, PINTEREST/sheerluxe.com  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Marianna Rajniaková 21.05.23 20:38

MR
karma
109.00

kedysi sme ich už nosili..opäť sú v móde, pekné a praktické, hlavne pohodlne

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní