Módna abeceda II.: Aké sú základy ženského šatníka a jarné trendy?

Módna abeceda II.: Aké sú základy ženského šatníka a jarné trendy?

„Móda nie je niečo, čo existuje iba v šatách. Móda je na oblohe, na ulici, móda súvisí s nápadmi, spôsobom, akým žijeme, čo sa deje.“ Coco Chanel

No každopádne, keď sa povie móda, tak každému napadnú aktuálne módne trendy, ktoré vídame v uliciach či v obchodoch. Móda je niečo, čo charakterizuje každého z nás a čo dotvára našu osobnosť. No móda a módne trendy, ktoré sa každý rok menia neznamenajú, že musíme vyhádzať celý náš šatník a nanovo ho celý vybaviť. Niektoré trendy sa len recyklujú, vďaka čomu môžete dať aj vy šancu ešte svojim starým veciam, ktoré vôbec nie sú opotrebované.

Ženský šatník by mal byť vybavený základnými kúskami, ktoré sa dajú ľahko kombinovať a maličkosťami, ktoré každý outfit dotiahnu do dokonalosti. Aké sú teda aktuálne trendy? Pozrite si pokračovanie módnej abecedy podľa F&F.

kvetinová móda

Zdroj: F&F / pinterest.com

I-imidž, J-jar, K-kvety

Klasik by povedal, že imidž je nanič, ale vo svete módy to rozhodne neplatí. A možno nielen vo svete módy, ale aj celkovo v živote je imidž tým pozlátkom, ktorý dotvára našu identitu a osobnosť. K imidžu by sme teda mohli zaradiť oblečenie, výzor a rovnako aj spôsob nášho prejavu, komunikácie a pod. Imidž pozostáva z množstva faktorov, ktoré nás formujú a vytvárajú obraz o nás.

Keďže sa blíži jar, tak netreba zabúdať na jarné vzory a rovnako aj jarné módne kúsky, ktoré budú trendom roka 2021. V tomto roku sa oplatí staviť na pastelové farby v šatníku. Napríklad taká ružová je nežná, ženská a elegantná. Ružovou nešliapnete vedľa pokiaľ ide o spodnú bielizeň, domáce oblečenie či outfit na poradu alebo na rande.

Viete, aký vzor je vyslovene jarným? No predsa kvetiny, ktoré sú akýmsi symbolom jari. Keď sa teda zaujímate o všetky trendy, tak v tom prípade voľte kvetinové vzory na oblečení. Minimálne jednu blúzku alebo šaty vo svojom šatníku by ste mali mať aj vy.

športové oblečenie

Zdroj: F&F / pinterest.com

L-legíny, M-mikina, N-náramky a nahrdelníky

Rok 2020 je označovaný ako rok zdravia. Nielen preto, že medzi nami zúri pandémia, ale aj preto, že mnohí z nás mali viac času na to, aby sa venovali svojmu telu. A tento trend pokračuje aj v tomto roku. Cvičenie doma začína byť čoraz viac populárnejšie, čomu prispôsobujeme aj naše outfity. Pohodlie si každý môže vysvetliť podľa seba a tak si každý môže vybrať vhodný športový outfit, v ktorom sa bude cítiť pohodlne a v ktorom sa mu bude cvičiť najlepšie. Nezabúdajte však na kombinovanie. Kombinujte legíny so športovými podprsenkami a pre lepšie cvičenie aj s botaskami.

Pohodlie nás od minulého roka sprevádza na každom kroku a vďaka možnosti pracovať z domu nedáme dopustiť na teplé a hlavne príjemné mikiny. S kapucňou i bez nej, na zips či cez hlavu, s nápisom aj bez neho – ak nemávate pracovné hovory, ktoré si vyžadujú aký taký dress code, tak minimálne jednu mikinu musíte mať po ruke.

V módnej abecede pokračujeme písmenom N. Čo vám teda napadne ako prvé, čo sa spája s módou? Nám jednoznačne náhrdelníky a náramky, ktoré dokážu doladiť každý jeden outfit.

Odporúčame: Trendy náušnice pre rok 2021: Ktoré by nemali chýbať v tvojej šperkovnici?

ako kombinovať opasok

Zdroj: F&F / pinterest.com

O-opasok, P-pyžamo

Podľa influencerov a dalo by sa povedať, že aj podľa módnych návrhárov platí, že by ste mali mať vo svojom šatníku minimálne jeden opasok. Aj takýto obyčajný doplnok dokáže krásne vykresliť ženskú siluetu. Platí však, že opasok sa nehodí na každý typ postavy. Ak máte väčšie bruško, tak sa opaskom radšej vyhýbajte.

Aj móda na spanie podlieha akýmsi trendom. No v tomto prípade však platí, že konečný výber je len na samotnej žene. Niektoré milujú nočné košele, iné zase spojenie šortiek a nočnej košieľky. Zo saténu alebo bavlnené – veľký výber nájdete v F&F.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Katarína Konečná 24.02.21 11:03

KK
karma
109.00

Tento rok si potrebujem do šatníka doplniť iba pyžamo a tepláky, nakoľko som minulý rok mala dosť často pyžamové dni a akosi sa pyžamá minuli :)

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 25.02.21 17:24

MM
karma
100.00

len pár písmen teraz využívame - L, M, P ...

  • 0
Odpovedať

Helena Vojteková 09.04.21 12:06

HV
karma
-1.00

Kvetiny vo vzoroch oblečenia, to mám naozaj rad :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní