Najlepšie domáce masky na suché vlasy: Tvoje vlasy ich budú milovať!

Najlepšie domáce masky na suché vlasy: Tvoje vlasy ich budú milovať!

Suché a lámavé vlasy, ktoré vyzerajú ako slama, sú postrachom mnohých žien a nejedna žena s nimi zvádza dlhoročné boje. Dôvody vysušovania vlasov sú pritom rôzne. Vinníkom môže byť nevyvážená strava chudobná na niektoré dôležité živiny a taktiež nesprávna starostlivosť o vlasy. V rámci nej môže vlasom škodiť pričasté umývanie či farbenie, používanie horúcej vody či úprava horúcim vzduchom. Na vlasy má tiež vplyv nadmerný stres či vonkajšie prostredie. 

Pri problémoch so suchými vlasmi je vhodné sa naučiť o ne správne starať. Do jedálnička je vhodné zaradiť potraviny pre zdravé vlasy, a to najmä ryby, oriešky, semená či listovú zeleninu. Dôležitá je aj starostlivosť s vhodnými kozmetickými produktami. Vlasom môžu nevyhnutnú hydratáciu a výživu dodať aj masky, a to napríklad aj tie doma pripravené. Suchým vlasom môže pomôcť i obyčajný banán, avokádo či vajíčko. Dnes vám prinášame hneď niekoľko tipov na skvelé domáce masky na suché vlasy, ktoré sa oplatí vyskúšať!

Odporúčame: DIY maska na vlasy: Takto zatočíš so zničenými vlasmi!

kávová maska na vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Maska s povzbudzujúcou kávou

Dokonalú hydratáciu vlasom ponúka olivový olej. Ak ho skombinujete s kávou, vlasom dodáte vzpruženie a potrebný lesk. Rovnako skvelé je do domácich masiek aj vajíčko, a to na suché vlasy konkrétne žĺtko. Na masku budeme potrebovať teda jeden žĺtok, ktorý vymiešame s 2 lyžicami mletej kávy (vhodná i kávová usadenina) a 3 lyžicami olivového oleja. Zmes votrieme do vlasov a necháme pôsobiť zhruba 20 minút. Potom vlasy poriadne opláchneme vlažnou vodou a umyjeme ako obvykle.

Pozri aj: Návod, ako si vyrobiť rúško, ktoré môžeš používať znovu a znovu!

avokádová maska na vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Vlasy zachráni avokádo

Suché vlasy sa tiež zamilujú do avokáda, ktoré nielen hydratuje, ale aj vyživuje. Ak vás trápia suché, drsné a na pohľad mŕtve vlasy, pripravte im nasledujúci elixír. Zrelé avokádo očistíme a dužinu roztlačíme. Pridáme dve lyžice bieleho jogurtu. Zmes vmasírujeme do vlasov, zabalíme do fólie alebo teplého uteráka a necháme pôsobiť 20 až 30 minút. Vlasy poriadne opláchneme.

banánová maska na vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Banán s medom je správna kombinácia

Do domácej masky na suché vlasy sa dokonale hodí aj banán, ktorý vlasy posilňuje, hydratuje a bráni ich štiepeniu. Obsahuje množstvo vitamínov a minerálov a masku z neho si budú pochvaľovať aj zničené vlasy. Pokojne pritom môžete použiť veľmi zrelý banán, ktorý by ste už nezjedli. Zrelý banán roztlačíme a pridáme jedno vajce, 5 lyžíc olivového oleja a približne 5 lyžíc medu. Zmes spolu premiešame a nanesieme na vlasy. Necháme pôsobiť 20 až 30 minút a opláchneme vlažnou vodou.

Pozri aj: Dezinfekcia rúk proti koronavírusu je dôležitá, ale nezabúdaš na niečo dôležitejšie?!

maska na vlasy z kyslej smotany

Zdroj: Shutterstock®

Prvá pomoc pre suché vlasy

Ak potrebujete ošetriť veľmi suché vlasy, môžete vyskúšať kombináciu medu a kyslej smotany. Med má blahodarný vplyv na ľudský organizmus zvonka i zvnútra. Zvonka priaznivo pôsobí na stav pokožky i samotné vlasové folikuly. Pôsobí hydratačne a podporuje rast vlasov. Jednu lyžicu medu zmiešame s jednou lyžicou kyslej smotany. Nanesieme na vlhké vlasy a necháme pôsobiť zhruba 15 až 20 minút. Potom dôkladne opláchneme.

citrónová maska

Zdroj: Shutterstock®

Pomôže aj citrón

Citrónová šťava je vhodná i do masiek pre mastné vlasy, no v kombinácii s hydratačným olivovým olejom je správnou voľbou aj pre suchšie vlasy. Odšťavíme si polovicu citróna a zmiešame s tromi lyžicami olivového oleja. Ak by sme chceli ešte väčšiu hydratáciu a výživu, môžeme pridať aj žĺtok. Vlasom dodáte lesk. Táto maska je vhodná pre svetlejšie vlasy, kedže citrón vlasy zosvetľuje. Pripravenú zmes nanesieme na vlasy a necháme pôsobiť približne 15 až 20 minút. Vlasy, samozrejme, dôkladne opláchneme.

Pozri aj: Domáci dezinfekčný prostriedok: Keďže je kvôli koronavírusu vypredaný, tak si ho vyrob!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní