Otoplastika - korekcia odstávajúcich uší: Je vhodná pre každého?

Otoplastika - korekcia odstávajúcich uší: Je vhodná pre každého?

Snáď neexistuje človek, ktorý by bol so svojím výzorom stopercentne spokojný. Takmer všetci, predovšetkým z radov nás žien, by vedeli „z fleku“ vysloviť aspoň jednu vec, ktorú by na sebe ihneď zmenili, keby to bolo v ich moci. A hoci fyzično je len fyzično a predsa len by sme si mali dať o čosi viac záležať na svojej vnútornej kráse, predsa len je dôležité aj to, aby sme sa cítili dobre vo svojej koži a tiež pri pohľade do zrkadla. Mnohokrát, našťastie, existujú riešenia našich problémov a ak majú prispieť k tomu, že budeme šťastnejší aj vnútorne, treba ich využiť. Otoplastika je jedným z týchto riešení a zaujímať by mala všetkých tých, ktorí sa trápia s odstávajúcimi ušami. Čítajte preto ďalej a dozviete sa, či je tento estetický zákrok naozaj vhodný pre každého a čo všetko obnáša.

Zaujme ťa: Vrásky smiechu, vrásky starostí, vrásky... prečo vlastne vznikajú?

odstávajúce uši

Zdroj: Shutterstock®

Môže zákrok podstúpiť ktokoľvek?

Otoplastika nie je úplne známy a bežný zákrok, napriek tomu už skvalitnila život nejednému človeku, ktorý sa narodil s odstávajúcimi ušami alebo sa v priebehu života jeho ušnica poškodila, napríklad následkom úrazu. Zákrok sa vykonáva zhruba od piateho roku života. Je vhodný úplne pre každého, bez obmedzení, opatrnosť sa vyžaduje len pri pacientoch, chorých na cukrovku a tých, ktorí majú ťažkosti so zrážanlivosťou krvi.

Zákrok sa vykonáva v lokálnej anestézii. V zásade ide o nenáročnú operáciu, počas ktorej sa doslova priťahujú k hlave odstávajúce uši. Ide o úpravu chrupavky a zafixovanie ušnice v takej polohe, ako si želá pacient.

korekcia odstávajúcich uší

Zdroj: Shutterstock®

Ako prebieha otoplastický zákrok?

Korekcia ušníc je absolútne bezbolestná a nemusíte sa báť ani nepríjemných pocitov počas nej, nakoľko pacient býva utlmený, častokrát si dokonca samotný proces vôbec nepamätá. Výnimočne sa môže otoplastika vykonať aj v celkovej anestézii, ale to len v prípade výslovnej žiadosti pacienta. Zákroku predchádza len základné laboratórne vyšetrenie.

Po zákroku pacient odchádza domov, avšak so špeciálnou bandážou, ktorá zafixuje ušnice do požadovanej polohy. Po pár dňoch prichádza na rad preväz bandáže a prvá kontrola po zákroku. Netreba sa obávať žiadnych jaziev, nakoľko rez sa nachádza za uchom.

Bude sa ti páčiť: Chceš krajšie a zdravšie zuby? Takto dosiahneš hollywoodsky úsmev!

plastická operácia uší

Zdroj: Shutterstock®

Smelo do toho!

Ak sa odstávajúce alebo deformované uši týkajú aj vás a navyše vám prinášajú nepríjemné pocity, ako menejcennosť či frustráciu, neváhajte viac ani chvíľu a informujte sa u najbližšieho plastického chirurga o možnosti otoplastického zákroku. Nie je sa predsa čoho báť, naopak, na konci vás čaká kvalitnejší a spokojnejší život bez zbytočných komplexov (a čo je skvelé, aj bez jaziev).

Neprehliadni: Syndróm nepokojných nôh: Pozri sa, prečo vzniká a ako sa prejavuje!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní