Registrácia Prihlásenie

Recept na domáce rezance do polievky: Chutia ako od babičky!

Recept na domáce rezance do polievky: Chutia ako od babičky!

  • 81
  • 10

Už od detstva som zbožňovala domáce rezance, ktoré sme si vždy robievali so starou mamou a maminou. Bola to taká naša tradícia – každú sobotu sme si robili domáce rezance, ktoré majú v porovnaní s tými kúpnymi inú chuť. Neviem čím to je, ale fakt je chuť domácich cestovín úplne iná. Možno preto, lebo nejde o masovú výrobu a sú robené s láskou. A takéto domáce cestoviny pripravené s láskou môžete mať aj vy.

Vôbec sa nemusíte obávať. Ich príprava je veľmi jednoduchá a určite ich zvládnete pripraviť aj vy. Dokonca toto cesto je univerzálne, preto si z neho nemusíte spraviť vyslovene rezance do polievky (tzv. niťovky), ale aj inú cestovinu. Tak poďte na to!

Odporúčame: RECEPT: Najlepšie jablkovo – tvarohové pité ako od babičky

domáce rezance do polievky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na domáce rezance budete potrebovať:

  • 1 vajíčko
  • 50 gramov hrubej múky
  • 50 gramov polohrubej múky
  • štipku soli

Príprava cesta na rezance alebo inú domácu cestovinu sa zdá byť zložitá, no opak je pravdou. Ako prvé si na pracovnú dosku nasypeme hrubú a polohrubú múku. Do stredu kôpky z múky spravíme jamku, do ktorej dáme rozbité vajíčko. Pridáme štipku soli s vyhnetieme cesto. Cesto by nemalo byť príliš mäkké a ani príliš hutné, pretože by sa nám ťažšie vaľkalo. Ak sa vám zdá cesto príliš tvrdé, môžete si ruky namočiť do vody a vyhniesť ho takto. Vďaka vode by malo zmäknúť. A naopak, ak sa vám zdá cesto príliš mäkké, tak pridajte múku – samozrejme s mierou.

Ak máte poriadne vyhnetené cesto, tak je na rade jeho vyvaľkanie. Pomocou valčeka ho vyvaľkajte úplne na tenko – na hrúbku papiera. Takto pripravené cesto necháme odležať, aby trošku vyschlo – bude sa ľahšie krájať.

Ak si chcete vytvoriť rezance do polievky, tak budete potrebovať na to mlynček, poprípade môžete preveriť svoje zručnosti a trpezlivosť a nakrájať ho na tenko prostredníctvom noža. Keďže ide o „univerzálne“ cesto, tak ho môžete pokrájať podľa seba. Môžete ho nakrájať na široké rezance alebo na štvorčeky (tzv. lečky). Je to len na vás. Takto pripravenú cestovinu varíme v osolenej vode – rovnako ako v prípade tej kúpnej.

Pozri aj: Hľadáš múčnik pre všetkých maškrtníkov? Skús jablkový koláč z kefíru!

- Domáce niťovky
1 z 7
Recept na domáce rezance do polievky: Chutia ako od babičky! - KAMzaKRASOU.sk
Recept na domáce rezance do polievky: Chutia ako od babičky! - KAMzaKRASOU.sk
Recept na domáce rezance do polievky: Chutia ako od babičky! - KAMzaKRASOU.sk
Recept na domáce rezance do polievky: Chutia ako od babičky! - KAMzaKRASOU.sk
Recept na domáce rezance do polievky: Chutia ako od babičky! - KAMzaKRASOU.sk
Recept na domáce rezance do polievky: Chutia ako od babičky! - KAMzaKRASOU.sk
Recept na domáce rezance do polievky: Chutia ako od babičky! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • 81
  • 10
Návrat hore
Autor článku

10 komentárov

Ľubica Šťastná 25.04.20 06:04

ĽŠ
karma
103.00

Jednoduchá príprava, ktorá sa vyplatí.

  • 2
Odpovedať

Katarína Konečná 25.04.20 07:18

KK
karma
105.00

pamätám si z detstva, u nás iné rezance ani neboli

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 25.04.20 08:36

MC
karma
103.00

Domáce rezance už akosi vymizli z nášho varenia (dnes je čas oprášiť staré recepty).

  • 1
Odpovedať

Martina Zahoranová 25.04.20 19:09

MZ
karma
104.00

varím a pečiem veľa a rada no rezance do polievky som ešte nikdy doma nerobila ... keďže je teraz viac času vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Mária Reibergerová 25.04.20 23:56

MR
karma
115.00

najchutnejšie rezance sú domáce, naša babi ich narobila aj pre nás

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 26.04.20 00:31

karma
109.00

Domáce sú domáce.Robievam si aj rezance,alebo aj cesto nastrúham.Mám mlynček,takže po rozgúľaní cesta,je to už pohoda.

  • 0
Odpovedať

Kristína Dická 27.04.20 12:29

KD
karma
115.00

Niet nad domáce rezance :-)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 02.05.20 22:20

JK
karma
100.00

Rezance široké aj tenučké robievam domáce roky rokúce

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 05.05.20 14:40

DB
karma
107.00

Pamätám si na nedeľnú slepačiu polievku u babky a v nej tieto krásne žltučké rezance....to bola dobrota

  • 0
Odpovedať

Peter Maňák 05.05.20 23:32

PM
karma
-1.00

Tiež ich robievam podobne, domáce sú NAJ.

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

RECEPT: Pizza s medvedím cesnakom – len sa po nej zapráši!
Mäsité jedlá

RECEPT: Pizza s medvedím cesnakom – len sa po nej zapráši!

  • 69
  • 15
  • 23.04.2020
Jednoduchý recept na syrové pagáčiky: Chutnejšie si ešte nejedla!
Bezmäsité jedlá

Jednoduchý recept na syrové pagáčiky: Chutnejšie si ešte nejedla!

  • 35
  • 0
  • 28.03.2020
RECEPT: Najlepšie jablkovo – tvarohové pité ako od babičky
Dezerty

RECEPT: Najlepšie jablkovo – tvarohové pité ako od babičky

  • 93
  • 3
  • 17.04.2020
TOPlist