Recept na domáci sirup pre fajčiarov: Vyčisti si ním svoje pľúca!

Recept na domáci sirup pre fajčiarov: Vyčisti si ním svoje pľúca!
  • 06.10.2018
  • Simona Kostková

Ak ste fajčiar, tak to určite poznáte. Všade naokolo počúvate iba to, aké je fajčenie škodlivé, ako tým zamorujete ovzdušie, ako vám všetko smrdí od cigaretového dymu a ako máte ísť vedľa, ak chcete fajčiť. Áno, na fajčení sa nenájde takmer žiadne pozitívum, no napriek tomu je veľmi ťažké pre mnohých fajčiarov s tým skončiť.

Či už vám fajčenie chutí a nechcete s tým prestať alebo už dlho bojujete s týmto zlozvykom a nedarí sa vám zvíťaziť, spozornite! Máme pre vás vynikajúci tip, ako si aspoň trošku uľaviť a zlepšiť zdravie. Pripravte si domáci sirup, ktorý vám dokáže prečistiť pľúca!

Smrtiaci zlozvyk

Fajčenie patrí k jednému z najhorších zlozvykov, aký môžete mať. Jedna malá cigaretka, ktorú si doprajete niekoľkrát do dňa, má na svedomí všetko možné od zhoršenia kondície pleti cez zúžené cievy až po rakovinu. Nenájde sa snáď žiadny orgán či časť tela, na ktoré by fajčenie nemalo negatívny vplyv. Avšak závislosť, ktorú si na tomto smrteľnom zlozvyku dokážu ľudia vytvoriť, je niekedy silnejšia, než vedomie, že každá ďalšia cigareta ich posúva bližšie k hrobu.

Pokiaľ nemáte dostatočne silnú vôľu a ste si vedomí všetkých nepríjemností, ktoré vám cigarety prinášajú, no nedokážete prestať, snažte sa aspoň urobiť maximum pre svoje telo. Okrem stravy, bohatej na vitamíny, sa snažte aj dostatočne hýbať, chodiť na pravidelné kontroly a vyskúšať môžete aj náš domáci sirup. Myslite na to, že rakovina pľúc, na ktorú mnoho fajčiarov zomrie, sa často odhalí, až keď je už príliš neskoro.

Mrkni sem: Chren ako liek: Neuveriteľné, s čím všetkým ti vie pomôcť

čo spôsobuje fajčenie

Zdroj: Shutterstock®

Stačia nám štyri ingrediencie

Kurkuma je vynikajúce korenie, ktoré obsahuje mnoho dôležitých látok, ako sú minerály, vitamíny a omega-3 mastné kyseliny. Má mimoriadne silné protirakovinové, antibakteriálne a antivirotické účinky.

Cibuľa, spolu s cesnakom, má rovnako protirakovinové účinky. Možno si pamätáte z detstva cibuľový čaj alebo sirup, ktorý vám mama dávala, keď ste mali silný kašeľ. Cibuľa dokáže podporiť tvorbu hlienov a vyplaviť nečistoty z pľúc, takže sa bude ideálne hodiť do nášho sirupu.

Zázvor má podobné účinky ako cibuľa. Rovnako aj med, ktorý navyše dokáže podporiť regeneráciu poškodených buniek v pľúcach a zmierňuje aj zápal.

aké sú účinky kurkumy

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

  • 1 polievkovú lyžicu kurkumy

  • 200 g cibule

  • 2 až 3 cm odrezok koreňa zázvoru

  • 200 g medu

  • 0,5 litra vody

domáci sirup proti kašľu

Zdroj: Shutterstock®

Postup a užívanie:

Vodu necháme zovrieť a pridáme do nej na plátky nakrájanú cibuľu, nastrúhaný zázvor a kurkumu. Varíme na miernom ohni asi 10 – 15 minút. Následne tekutinu scedíme a necháme vychladnúť. Až keď je mierne vlažná, primiešame med a sirup máme hotový. Skladujeme ho v chladničke.

Užívajte 2 polievkové lyžice sirupu ráno nalačno a 2 polievkové lyžice večer pred spaním. Je dobré, ak budete sirup piť aspoň týždeň, ideálne aj dlhšie, podľa stavu vašich pľúc.

Zaujme ťa: Fajčením k strate zubov - dôvod?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Mária Liščinská 06.10.18 21:08

karma
132.00

ZDIEĽAM!!!! Hoci sa tým nepýšim, že sa musím zaradiť k stredne silným fajčiarom,... TOTO JE LIEK, ktorý aspoň s časti pomôže vyčistiť tie zašpinené pľúca!
Ozaj mohli by ste napísať článok aj o metódach, ktoré pomôžu skoncovať s touto neresťou? Počula som o rôznych náplastiach, kapsulách, žuvačkách, ale aj o AKUPUNKTÚRE. :) hmmm?

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 12.12.18 21:15

ZS
karma
100.00

vsetko je v hlave... treba vybrat nejake pokojnejsie obdobie a mne sa osvedcilo postupne prestat, zo dna na den som nevedela

  • 0
Odpovedať

Ján Komada 09.10.18 12:17

JK
karma
103.00

som fajčiar určite vyskúšam čajík

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 09.10.18 18:58

MR
karma
109.00

som rada že už niekoľko rokov nefajčím ale taký čaj preventívne neuškodí..

  • 0
Odpovedať

Soňa Horáčková 10.10.18 12:46

SH
karma
123.00

našťastie v rodine nikto nefajčí, ale tento čajík nemôže uškodiť nikomu

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 12.12.18 21:14

ZS
karma
100.00

ja momentalne tiez nefajcim, ale vyskusam

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 13.01.19 15:25

JK
karma
100.00

Naštastie som nefajčiar aj manžel aj deti

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní