Recept na životné šťastie: Pomôže ti feng shui?

Recept na životné šťastie: Pomôže ti feng shui?

Zásady feng shui, ktoré ti prinesú šťastie do domácnosti. Vieme, čo si vravíte. To skôr znie ako slogan z teleshopingu, no nie? Či už patríte k tým, ktorí robia všetko pre to, aby do svojho života priniesli aspoň kvapku šťastia alebo ste skôr zaradení do kategórie “Neveriaci Tomáš”, občas vám neuškodí nastaviť svoje myslenie pozitívnym smerom. Prinášame vám recept na šťastie, pozostávajúci z pár ingrediencií, ktoré vašu domácnosť premenia na oázu šťastia. Verili by ste, že napríklad aj taká správne zvolená farba vchodových dverí dokáže ovplyvniť váš život?

Odporúčame: Ako najlepšie oprať funkčné oblečenie? Tieto tipy ti pomôžu!

domácnosť podľa feng shui

Zdroj: Shutterstock®

Červené dvere

Ak vaše vchodové dvere smerujú na juh, podľa feng shui to znamená, že by ste si ich mali namaľovať červenou alebo oranžovou farbou. Severne smerované dvere by zas mali mať nádych modrej alebo čiernej, západne orientované dvere by sa mali maľovať šedou alebo bielou a východne orientované zas hnedou alebo zelenou. Takéto nafarbenie dverí podľa orientácie k svetovej strane prinesie šťastie do vášho domova.

Pozri aj: Geniálne triky: Vieš, ako využiť soľ nielen v kuchyni?

dvere podľa feng shui

Zdroj: Shutterstock®

Vhodné materiály a dekorácie

  • Jemný materiál - Dobre, toto nemusí byť úplne presne zdrojom šťastia v tradičnom zmysle, no podľa niektorých štúdií, mäkké materiály a jednoduché vzory vo vašej domácnosti budú podporovať pocit pokoja a pohodlia.
  • Slony - Tieto veľké a jemné zvieratá sú považované za múdre, lojálne a vytrvalé, čo je súčasťou dôvodu, že sú tiež symbolom šťastia. Do svojho domu umiestnite mini figúrku slona, aby ste ochránili vašu rodinu!
  • Kvety - Čerstvá kytica kvetov prevonia domácnosť, rozžiari ju, prečistí vzduch. Nielen, že čerstvé kvety prinesú šťastie do vášho domova, ale ľudia, ktorí praktizujú feng shui, veria, že prinesú šťastie najmä vtedy, ak sa na kvetoch nebudú nachádzať tŕne.

Bude sa ti páčiť: DIY Jarná kvetinová výzdoba: Inšpiruj sa a skrášli si byt!

byt podľa feng shui

Zdroj: Shutterstock®

Vôňa domova je dôležitá

Vône si nevyberáte vy, vôňa si vyberá vás. Samozrejme kadidlo nemusí voňať každému, no niektorí ľudia veria, že práve dym so sebou odnáša všetko negatívne v domácnosti. Takže, ak budete mať zlý týždeň, zapáľte si doma sviečku alebo kadidlo a obklopte sa harmóniou a šťastím.

Počuli ste, že jedno jablko denne odvedie lekára od vás preč? A že miska citrusových plodov priláka bohatstvo? Ovocie neslúži len na konzumáciu, no ak si ňou skrášlite a prevoniate domácnosť, zaručene vás šťastie nebude obchádzať.

Pozri aj: Prírodné čistiace prostriedky: Zabudni na agresívne chemikálie!

dom podľa feng shui

Zdroj: Shutterstock®

Lienka, lienka, aké bude dnes počasie?

Prečo sa všetci tak tešíme, keď vidíme lienku? Jednoducho preto, že každý z nás od útleho veku verí, že prinášajú veľa šťastia. A pokiaľ si do svojej domácnosti dáte malú sošku lienky, jej obrázok alebo im na záhradke pripravíte domček, rozžiari šťastím celý váš deň.

Ďalším tipom feng shui je umiestniť svoj obývačkový nábytok do kruhového tvaru, ktorý pomôže prietoku energie v miestnosti.

Mnohé kultúry veria, že napríklad aj podkovy nad dverami prinesú veľa šťastia, ale niektorí si myslia, že by mali smerovať hore (aby neodkráčalo), zatiaľ čo iní si myslia, že by mali smerovať nadol (aby šťastie "padlo" na hlavu tým, ktorí chodia pod ňou). Kde je pravda? To si musíte zrejme vyskúšať sami.

Aj pri ďalšej rade sa opäť budeme držať starých známych tradícií feng shui a dverí. Vstup do domu či bytu by totiž podľa feng shui mal byť prázdny, ľahko priechodný a pozor, nemala by sa pri dverách nachádzať rohožka, ktorá z našich topánok údajne odstraňuje nazbierané šťastie.

predpoveď počasia lienka

Zdroj: Shutterstock®

Aj tieto triky ti pomôžu!

  • Kamilkový čaj - Tento zdravý liek poznajú mnohí z nás ako pomocníka pri únave, strese či zápaloch. Upokojí našu myseľ a vylieči naše telo. Okrem prospešných vlastností nám má jeho pravidelné pitie zaručiť prosperitu, bohatstvo a šťastný život.
  • Zrkadlá - Vo feng shui sa zrkadlá používajú na ovplyvnenie pozitívnej energie v domácnosti. Keď umiestnite zrkadlo na vhodné miesto, kde odráža krásny výhľad z vašej záhrady alebo oblohu, malo by to vyplniť váš domov pozitívnou energiou.
  • Koi kapre - Ryby vedia byť ozdobou v domácnosti a zároveň aj nenáročnými domácimi miláčikmi. A nie len takými obyčajnými. V tomto prípade by ste mali staviť na obľúbené Koi kapre. Koi kapre sú najväčším znakom bohatstva a šťastia podľa princípov feng shui a sú údajne nutnosťou pre ľudí, hľadajúcich šťastie.
  • Svetielka - Veľmi obľúbeným prvkom v domácnosti začínajú byť rôzne svetielka a svetelné girlandy. Neuveríte, no aj tie majú svoj význam. Síce je to najmä počas Vianoc, no prečo by sme si romantickú atmosféru nemohli navodiť aj počas iných mesiacov? Biele svetielka na chodbe, nad vstupom do domu či na verande by mali priniesť nové príležitosti do vášho života a mali pomôcť šťastiu nájsť váš dom alebo byt, keď pôjde okolo. Tak čo poviete? Zasvietite mu na cestu?

Pozri aj: Šokujúce: Ako často meniť pyžamo? Je to dôležitejšie než si myslíš!

svetelná girlanda

Zdroj: Shutterstock®

- Anketa

VYSKÚŠATE NAŠE TIPY PRE ŠŤASTNÚ DOMÁCNOSŤ?

Odpovedalo 15 ľudí  

Určite áno.
80%
Nie, na takéto tipy neverím.
20%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Helena Zobková Šimurdová 24.04.18 13:03

HZŠ
karma
102.00

Mala som kamarátku, ktorá sa mi pokúsila zariadiť byt podľa tohto učenia, ale s výmenou nábytku som postupne od mnohých jej rád upustila.

  • 1
Odpovedať

Andrea Petrušková 07.05.18 21:57

AP
karma
104.00

Vždy ma zaujímali veci okolo Feng Shui - a práve teraz sa mi zídu pri zariaďovaní bytu :-)

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní