Máte už nejaký nápad na víkendové maškrtenie? Ak nie, pripravili sme pre vás tento recept na zdravý raw a zároveň vegánsky dezert, do ktorého ide málo ingrediencií a zvládne ho každý. Potrebujete naň iba mixér, ingrediencie, lásku a chuť do práce! Dokážete ho pripraviť ráno, a to približne za hodinku. No a kým príde poobedná návšteva, bude dezert perfektne stuhnutý a pripravený na podávanie.
Odporúčame: RECEPT: Vegánska omeleta bez vajíčka - chutí takmer ako pravá!
Ingrediencie
Na korpus:
- ¼ šálky pekanových orechov
- 3 medjool datle (sušené, ale nie celkom), namočené aspoň 4 – 6 hodín
- štipka soli
Na plnku:
- 1 ¼ šálky kešu orieškov namočených aspoň 6 hodín
- ¼ šálky medu
- štipka soli
- 2 čl kokosového tuku
- 1 čl vody (môžete použiť tú, v ktorej sa namáčali datle)
- 1½ šálky čerešní
- rozpustená horká čokoláda
Bude ťa zaujímať
Postup
Najprv si namočíte datle a kešu oriešky. Po cca 6 hodinách ich zlejete a prichystáte si korpus. Do mixéra dáte všetky ingrediencie a mixujete, kým nevznikne lepkavá, ale chutná hmota. Tú rovnomerne natlačíte do 5 až 6 pohárikov alebo mištičiek. Do toho istého mixéra si vložíte všetky ingrediencie na plnku, teda okrem čerešní. Plnku z kešu orieškov mixujete, až kým nebudete mať jemnú hmotu, ktorú tiež rovnomerne rozdelíte do mištičiek. Do umytého mixéra dáte všetky čerešne. Pozor, nemixujte dlho, pretože tam stále chceme mať kúsky čerešní. Čerešňovú zmes dáte na vrch a do chladničky aspoň na hodinku. Po schladení si rozpustíte čokoládu a vytvoríte z nej krehkú vrchnú vrstvu dezertu. V chladničke tento dezert vydrží približne 2 – 3 dni, ale u nás v redakcii sa po ňom len tak zaprášilo. Dobrú chuť!