Registrácia Prihlásenie

Recept: Nepečený vegan čerešňový dezert s kešu orieškami


Máte už nejaký nápad na víkendové maškrtenie? Ak nie, pripravili sme pre vás tento recept na zdravý raw a zároveň vegánsky dezert, do ktorého ide málo ingrediencií a zvládne ho každý. Potrebujete naň iba mixér, ingrediencie, lásku a chuť do práce! Dokážete ho pripraviť ráno, a to približne za hodinku. No a kým príde poobedná návšteva, bude dezert perfektne stuhnutý a pripravený na podávanie.

Odporúčame: RECEPT: Vegánska omeleta bez vajíčka - chutí takmer ako pravá!

raw vegan desert

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Ingrediencie

Na korpus:

  • ¼ šálky pekanových orechov
  • 3 medjool datle (sušené, ale nie celkom), namočené aspoň 4 – 6 hodín
  • štipka soli

Na plnku:

  • 1 ¼ šálky kešu orieškov namočených aspoň 6 hodín
  • ¼ šálky medu
  • štipka soli
  • 2 čl kokosového tuku
  • 1 čl vody (môžete použiť tú, v ktorej sa namáčali datle)
  • 1½  šálky čerešní
  • rozpustená horká čokoláda
ako využiť čerešne

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Postup

Najprv si namočíte datle a kešu oriešky. Po cca 6 hodinách ich zlejete a prichystáte si korpus. Do mixéra dáte všetky ingrediencie a mixujete, kým nevznikne lepkavá, ale chutná hmota. Tú rovnomerne natlačíte do 5 až 6 pohárikov alebo mištičiek. Do toho istého mixéra si vložíte všetky ingrediencie na plnku, teda okrem čerešní. Plnku z kešu orieškov mixujete, až kým nebudete mať jemnú hmotu, ktorú tiež rovnomerne rozdelíte do mištičiek. Do umytého mixéra dáte všetky čerešne. Pozor, nemixujte dlho, pretože tam stále chceme mať kúsky čerešní. Čerešňovú zmes dáte na vrch a do chladničky aspoň na hodinku. Po schladení si rozpustíte čokoládu a vytvoríte z nej krehkú vrchnú vrstvu dezertu. V chladničke tento dezert vydrží približne 2 – 3 dni, ale u nás v redakcii sa po ňom len tak zaprášilo. Dobrú chuť!

- Galéria
1 z 9

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk


Návrat hore
Autor článku

4 komentáre

Ľubica Šťastná 22.06.19 06:33

ĽŠ
karma
115.00

Lákavý dezert!

  • 0
Odpovedať

Lenka Pajtinková 22.06.19 08:43

LP
karma
-1.00

Toto určite vyskúšame, čerešní máme kopec a stále rozmýšlame do čoho ich použiť

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 23.06.19 17:29

MM
karma
100.00

tešila som sa na dezerty a koláče z čerešieň, ale všetky máme toho roku červivé

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 25.07.19 11:51

MM
karma
115.00

vyzerá veľmi dobre

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná!
Dezerty

Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná!

  • 97
  • 7
  • 13.07.2019
RECEPT: Kokosové karí s batatmi a cícerom – toto si okamžite zamiluješ!
Pre štíhlu líniu

RECEPT: Kokosové karí s batatmi a cícerom – toto si okamžite zamiluješ!

  • 43
  • 3
  • 03.07.2019
RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín!
Dezerty

RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín!

  • 64
  • 5
  • 28.06.2019
TOPlist