Registrácia Prihlásenie

Recept: Perníkové tiramisu


Nestíhate? Ostáva už len pár dní do Vianoc a vy stále nemáte upečené koláče? Vaša záchrana práve prišla! S týmto jednoduchým a rýchlym receptom budete za hviezdy. Perníkové tiramisu je výnimočný variant klasického tiramisu s vianočným nádychom.

Jedinečné a sladké vianočné sviatky môžete prežiť aj  pomocou našich rýchlych vianočných receptov. S našimi voňavými pohárikmi si navodíte vianočnú atmosféru a pošteklíte chuťové poháriky celej svojej rodiny. Pokiaľ nepatríte medzi rodené cukrárky, nezúfajte. Pripravili sme si pre vás aj rýchly videonávod, s ktorým prípravu perníkového tiramisu zvládnete ľavou-zadnou. :)

Odporúčame: Vianočné pečenie vo veľkom štýle s bohatou nádielkou od Dr. Oetker

ako sa robí tiramisu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 140 g cukru
  • 1 PL kakaa
  • 1 PL medu
  • 25 g zmäknutého masla
  • pol sáčku kypriaceho prášku do perníka
  • 2 ks vajec

Na krém:

  • 1 balíček Crema Tiramisù Dr.Oetker
  • 300 ml studeného mlieka

Na poliatie a posypanie:

  • 1 KL instantnej kávy
  • 100 ml vody
  • 1 zarovnaná KL mletej škorice

Ešte potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
  • formičky na vykrajovanie
  • elektrický ručný šľahač
  • valček na cesto

Bude sa ti páčiť: Rýchly a sladký jesenný recept: Jogurtový chrbát s hroznom

tiramisu s perníkovým cestom

Zdroj: Shutterstock®

Na prípravu cesta zmiešame na doske, prípadne v miske múku, kypriaci prášok, cukor, kakao, med, maslo a vajcia. Ručne vypracujeme na hladké cesto. Pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu pomocou valčeka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a formičkami povykrajujeme rôzne tvary. Zvyšok cesta po vykrajovaní pridáme k druhej polovici. Túto časť vyvaľkáme na plát veľký približne 30 x 40 cm a nevykrajujeme. Vykrojené tvary prenesieme na prvý plech a vyvaľkané cesto prenesieme na druhý plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 10-15 minút na cca 180°C.

Perníčky a plát necháme vychladnúť. Plát po vychladnutí rozdrvíme pomocou valčeka, prípadne rukami. Mne to išlo jednoduchšie rukami.

Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do pohárov vrstvíme vždy 2 PL z rozdrveného plátu, ktoré prelejeme kávou a 2 PL krému.

Povrch poprášime škoricou a prikrášlime perníčkom. Dezert odložíme do chladničky stuhnúť a dobrota je na svete! :)

Celý recept si môžete pozrieť aj v našom videonávode. 

Pozri aj: Vianočné recepty Dr.Oetker - zažite chutné Vianoce

recept na jednoduché tiramisu

Zdroj: Shutterstock®


Návrat hore
Autor článku

21 komentárov

Soňa Krátka 20.12.17 07:31

SK
karma
121.00

niečo nové, zmea je život

  • 1
Odpovedať

Jana Belicová 20.12.17 08:18

JB
karma
91.00

tak toto urobím! Dezerty do skla - nový vianočný zvyk.

  • 1
Odpovedať

Anna Bútorová 20.12.17 08:21

AB
karma
100.00

zaujímavá verzia tiramisu, mňam

  • 1
Odpovedať

Soňa Kelemenová 20.12.17 08:40

SK
karma
86.00

vyzerá to veľmi lákavo......

  • 1
Odpovedať

Daniela Bieliková 20.12.17 09:59

DB
karma
100.00

jeej to musí byť dobrota, mňam, vyskúšam veru..

  • 1
Odpovedať

Helena Zobková Šimurdová 20.12.17 13:18

HZŠ
karma
100.00

Výborný recept ......a aj to cesto ma veľmi zaujalo. To urobím na 100%.

  • 1
Odpovedať

Marta Bujdošová 20.12.17 15:00

MB
karma
95.00

marlenka v pohari .... :)

  • 1
Odpovedať

Marie Gutmannová 20.12.17 16:23

MG
karma
97.00

mňam :) toto musím niekedy vyskúšať

  • 1
Odpovedať

Milka Damašková 20.12.17 16:24

MD
karma
108.00

Waaau ...tak toto vyzerá fantasticky :)

  • 1
Odpovedať

Lucia Valková 20.12.17 16:52

LV
karma
108.00

Zaujímavo vyzerá.

  • 1
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 20.12.17 17:30

PV
karma
89.00

Perníky , medovníčky krásne voňajú , no ja ich nemusím ..Ani jesť a ani robiť.. Mám rada klasické Vianočné pečivo a tiramisu originál talianske..!! Nevedela by som si predstaviť Vianoce bez mojich fajných koláčikov..

  • 1
Odpovedať

Michaela Horváthová 20.12.17 18:05

MH
karma
81.00

Hmm mňam, až sa mi slinky zbiehajú

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 20.12.17 18:28

ĽŠ
karma
104.00

Vyzerá naozaj veľmi lákavo!

  • 1
Odpovedať

Mária Michalíková 20.12.17 21:12

MM
karma
-1.00

stojí za vyskúšanie

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 21.12.17 16:27

MM
karma
115.00

vyzerá veľmi lákavo :)

  • 0
Odpovedať

Magdaléna Križanová 21.12.17 19:37

MK
karma
-1.00

dobrá zmena

  • 0
Odpovedať

Mária Beniačová 21.12.17 23:14

MB
karma
96.00

Zaujímavý dezert, zas niečo nové.

  • 1
Odpovedať

Zuzana Beránková 22.12.17 09:29

ZB
karma
-1.00

tento je netradičný, vyzerá dobre, vyskúšam :-)

  • 1
Odpovedať

Peter Gavlas 27.12.17 02:52

PG
karma
92.00

To musí byť iná dobrota.

  • 1
Odpovedať

Ľubica Križanová 07.01.18 20:18

ĽK
karma
100.00

Nikdy by ma nenapadlo takto využiť perníky :-)

  • 1
Odpovedať

Ľudka Uličná 13.06.18 16:59

ĽU
karma
100.00

vyzera to veľmi lakavo

  • 1
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

RECEPT: Bulgur s mletým mäsom a zeleninou – to musíš ochutnať!
Pre štíhlu líniu

RECEPT: Bulgur s mletým mäsom a zeleninou – to musíš ochutnať!

  • 99
  • 9
  • 27.09.2019
Najlepšie recepty s hubami: Skúsiš polievku, cestoviny alebo rizoto?
Bezmäsité jedlá

Najlepšie recepty s hubami: Skúsiš polievku, cestoviny alebo rizoto?

  • 25
  • 6
  • 04.09.2019
Recept na žerbó rezy: Dobrota, ktorú si zamiluje celá rodina
Dezerty

Recept na žerbó rezy: Dobrota, ktorú si zamiluje celá rodina

  • 210
  • 12
  • 07.12.2019
TOPlist