Recepty na domáci peeling na telo: Tieto dokážu neuveriteľné zázraky!

Recepty na domáci peeling na telo: Tieto dokážu neuveriteľné zázraky!

Nedávno sme vám priniesli skvelé tipy na domáce peelingy na tvár, ktoré je možné pripraviť za pár minút a ktoré šetrne vyčistia pokožku tváre. Zbavia ju odumretých kožných buniek, rozličných nečistôt a zanechajú ju hladkú, čistú a sviežu. Takúto starostlivosť však potrebuje aj pokožka celého tela. Telový peeling vyhladzuje a prekrvuje pokožku, odstraňuje odumretú kožu a dokonca i bráni zarastaniu chĺpkov na nohách. Obchodné reťazce nám tento druh kozmetických produktov prinášajú v najrozličnejších prevedeniach. Čo tak si však pripraviť nejaký doma? Obrovskou výhodou domáceho peelingu je, že je prakticky zadarmo. Pripravíte si ho totiž z ingrediencií, ktoré dozaista doma nájdete. Ktorý z nasledujúcich peelingov si zamilujete vy? 

Spoľahnite sa na morskú soľ

Na prvý domáci telový peeling budete potrebovať len 3 ingrediencie, a to nejaký prírodný olej, napríklad mandľový, ľanový, z hroznových jadierok či vlašských orechov, morskú soľ a nejaký obľúbený esenciálny olej. Zvoliť môžete mätový, citrusový, kvetinový či čajovníkový olej. V nádobke zmiešajte pol šálky vybraného oleja a šálku jemnej morskej soli. Obe prísady rozmiešajte do jednotnej hmoty a zmes rozvoňajte pätnástimi kvapkami esenciálneho oleja. Eukalyptová silica vaše telo osvieži a schladí, drevitá či ihličnatá vás zase naladí na príchod zimy a sviatkov. Peeling jemne vmasírujte do pokožky celého tela. Môžete nechať chvíľu pôsobiť a telo opláchnite. Pokožku po kúpeli nezabudnite poriadne hydratovať vhodným krémom.

Odporúčame: Toto neprehliadni: Kvasnice a ich vplyv na zdravie a krásu

kávový peeling

Zdroj: Shutterstock®

Káve sa poteší aj naše telo

Obľúbenou ingredienciou do domácich pílingov je aj káva, ktorá pomôže pokožku tela nielen poriadne rozvoňať. Kávový peeling totiž blahodarne vplýva aj na pružnosť kože a je skvelým pomocníkom v boji proti nežiaducej celulitíde či striám. Na jeho prípravu vám stačí pol hrnčeka mletej zrnkovej kávy, pol hrnčeka trstinového cukru a jeden hrnček olivového oleja, prípadne iného rastlinného, napríklad kokosového či mandľového oleja. Ingredience poriadne vymiešajte a hotovú zmes použite ako peeling. Nanášajte ho vždy na vlhkú pokožku a kožu ním nemilosrdne nedrhnite, ale len jemne očistite. Zamerajte sa aj na problematickú oblasť stehien. Po peelingu opäť nezabudnite na výživný telový krém.

Obľubujete levanduľu?

Pre milovníčky levandule dnes máme taktiež jeden tip. Levanduľa je voňavá i liečivá. Priaznivo vplýva na pokožku tela a pomáha pri kožných problémoch. Blahodarne však pôsobí aj na našu myseľ. Ak si doprajete úžasný levanduľový peeling, upokojíte myseľ a eliminujete napätie. Pripravte si pol šálky rozpusteného kokosového oleja, esenciálny levanduľový olej (asi 20 kvapiek), sušenú levanduľu (3 polievkové lyžice) a trstinový cukor. Najskôr si v malej miske rozmiešajte pustený kokosový olej so sušenou bylinkou a levanduľovou silicou. Postupne pridávajte cukor po lyžičkách, kým vám nevznikne zmes so štruktúrou peelingu, ktorá sa bude dobre nanášať na pokožku tela. Telo levanduľovým peelingom niekoľko minút masírujte, nechajte chvíľu pôsobiť a potom sa osprchujte. Opäť pripomíname následnú hydratáciu pokožky.

citrónový peeling

Zdroj: Shutterstock®

Skúste osviežujúce citrónové pohladenie

Ak vám neprekáža telo osviežiť citrusmi ani počas jesene či zimy, pripravte si tento peeling hneď, prípadne si recept odložte na leto, kedy bude citrusový peeling dokonalý. A ako si ho pripraviť? V menšej miske vymiešajte pol šálky trstinového cukru a šťavu z polovice citróna. Následne pridajte lyžicu medu a lyžicu nejakého rastlinného oleja, napríklad olivového. Pridať môžete aj zopár lístkov rozmarínu. A máte hotovo! Tento peeling je ideálny pre mastnejší typ pokožky. Pravidelne si ho pripravujte, ak vás napríklad trápia vyrážky na chrbte. Citrónová šťava osvieži a prečistí pokožku, med ju zase upokojí. Po použití peelingu pokožka opäť vyžaduje nejaké ľahšie telové mlieko.

A čo tak tekvicový peeling?

Nakoniec pre vás máme ešte tip na jeden netradičný peeling, ktorý je na jeseň úplne dokonalý, pretože jeho základ tvorí tekvica. Ak nabudúce budete variť lahodnú tekvicovú polievku, trochu si zo zeleniny odložte. Na prípravu tekvicového peelingu budete potrebovať asi 300 gramov varenej tekvice, 1 šálku sódy bikarbóny a štvrť šálky medu. Všetko spolu vymiešajte do jednotnej hmoty. Tento peeling pomôže mdlej pokožke. Látky z tekvice poriadne kožu vyživia a podporia jej regeneráciu. Jedlá sóda zabezpečí odstránenie odumretých častí buniek a med opäť pokožku upokojí. Po použití peelingu však znova nezabudnite celé telo nakrémovať.

Pozri aj: Čo s nazbieranými šípkami? Predstavujeme ti TOP recepty zo šípok!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 27.11.19 06:14

ĽŠ
karma
100.00

Výborné recepty, ďakujem!

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 19.01.20 11:22

KS
karma
133.00

Ja osobne používam kávové peelingy od značky MARK a musím povedať, že lepší peeling som ešte nemala, takže áno prírodné ingrediencie sú TOP :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní