Brokolicové placky s cícerom: Nová chuť, nový rozmer a dokonalosť na tanieri

Brokolicové placky s cícerom: Nová chuť, nový rozmer a dokonalosť na tanieri

Brokolica je tým druhom zeleniny, ktorý sa oplatí zaradiť do jedálnička nielen kvôli jej chuti, ale predovšetkým kvôli jej účinkom na ľudský organizmus. Samotná brokolica totižto obsahuje celý rad zdraviu prospešných vitamínov a minerálov, z ktorých dokážeme ťažiť.

Čo sa týka jej nutričného profilu, tak obsahuje celý rad vitamínov, ako sú vitamín D, vitamín C, vitamín A, ale rovnako je bohatá aj na vitamín C. Obsahuje vlákninu, betakarotén, ale aj kyselinu listovú.

Presvedčilo vás zloženie o vhodnosti jej konzumácie? Ak áno, tak určite hľadáte tie najlepšie recepty z brokolice, ktoré by ste mohli skúsiť a ktoré by sa osvedčili vo vašej rodine. Ako prvé vyskúšajte brokolicovú polievku, ktorú si zamilujú aj deti. Za skúšku stojí aj zapekaná brokolica či brokolicové placky obohatené o cícer.

Odporúčame: FIT brokolicová polievka bez smotany, ktorá neublíži štíhlej línii

Na brokolicové placky potrebujete:

  • 1 čerstvú brokolicu
  • 1 plechovku cíceru
  • 2 vajíčka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • trošku ovsených vločiek (na zahustenie)
  • soľ a korenie
  • sušené oregano

Ako prvé si dáme uvariť brokolicu. Avšak najprv ju umyjeme a nakrájame na menšie ružičky. Ak chcete, aby si uchovala čo najviac svojej chuti a vitamínov, tak ju odporúčame pripraviť na pare. Keď bude brokolica mäkká, odstavíme ju a scedíme – ak ste ju varili vo vode.

Preložíme ju do misky a popučíme vidličkou. Pridáme k nej pretlačené strúčiky cesnaku a rozmixovaný cícer bez nálevu. Napokon vmiešame aj vajíčka a podľa potreby zahustíme rozmixovanými ovsenými vločkami. Na záver doladíme soľou, čiernym mletým korením a sušeným oreganom.

Z hutnejšej zmesi vytvoríme na plechu vystlaným papierom na pečenie menšie placky a pečieme ich pri 190 °C približne 10 minút z jednej strany a ďalších 10 minút z druhej strany. Ak chcete, môžete placky pred dopečením posypať nastrúhaným syrom. Ten môžete zamiešať aj do samotnej zmesi na brokolicové placky.

Pripravte si k nim jednoduchý dresing z bieleho jogurtu, cesnaku, citrónovej šťavy a byliniek. Poprípade podávajte so šalátom či inou prílohou. Prajeme vám dobrú chuť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Elena Švachová 05.03.23 22:05

karma
109.00

Brokolica je u nás na tanieri často. Placky tiež vyskúšam.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní