Domáca jahodová bublanina

Domáca jahodová bublanina
  • 26.06.2016
  • Lucia Hausknechtová

    • Zdieľaj:
  • 32
  • 9

Šťavnatý a nadýchaný koláč, ktorého chuť si väčšina z nás pripomína každé leto je bublanina. Hoci jeho klasická verzia s čerešňami chutí naozaj vynikajúco, vyskúšať môžete aj iné druhy ovocia, ktoré teraz v záhrade nájdete. Inšpirovať sa môžete aj receptom na domácu bublaninu z knihy Darujme si srdce z vlastnej záhrady, kde nájdete okrem receptov aj rady ako si vypestovať sladké ovocie, napríklad do koláčov. 

Recept:

  • 4 celé vajcia
  • 1 kypriaci prášok do pečiva (alebo jedlú sódu bikarbónu)
  • 350 g cukrovej múčky (zdravšia alternatíva je z hnedého trstinového nerafinovaného cukru)
  • 350 g hladkej špaldovej múky
  • 1 šľahačková smotana
  • čerstvé ovocie zo záhrady – jahody, maliny, ríbezle...

Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kniha Darujme si srdce z vlastnej záhrady (recenzia)

Domáca jahodová bublanina

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava

Domáca jahodová bublanina

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Celé vajcia vyšľaháme v šľahači, pridáme postupne cukor múčku, smotanu na šľahanie, kypriaci prášok do pečiva a múku. Všetko spolu dobre rozmiešame. Plech na pečenie vymastíme maslom a dno posypeme hrubou múkou alebo krupicou. Cesto vylejeme na plech a rovnomerne ho rozotrieme. Navrch poukladáme ovocie podľa chuti.

Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri 175 °C na 40 minút. Keď sa koláč začne oddeľovať od krajov plechu, zapichneme do neho špajdľu, a keď po vytiahnutí nie sú na drievku stopy cesta, koláč je upečený. Nakoniec ho necháme vychladnúť pod čistou utierkou. 

 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly

Domáca jahodová bublanina

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom

Domáca jahodová bublanina

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


    • Zdieľaj:
  • 32
  • 9
Návrat hore
Autor článku

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Soňa Krátka 26.06.16 10:04

SK
karma
119.00

"kapli" ste mi do noty, premyslam, ze byto chcelo dnes nejaku bublaninku, ovocicko v zahrade mam, receptik prave citam, ingrediencie tiez mam, idem na to...

  • 0
Odpovedať

Lucia Valková 26.06.16 10:13

LV
karma
138.00

Bublaninu robievam často,je to rýchle a táto zdravšia verzia sa mi páči.

  • 0
Odpovedať

Marie Gutmannová 26.06.16 12:36

MG
karma
104.00

rýchle a zdravšie, musím vyskúšať, ďakujem

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 26.06.16 19:17

karma
93.00

bublanina má u nás doma veľký úspech s akýmkoľvek ovocím :) je ľahká, rýchla a podobnú zdravšiu verziu robievam už dlhšiu dobu

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 26.06.16 19:51

SK
karma
119.00

...upiekla som a mozem povedat, ze ta slahackova smotana tomu dodala taku este lepsiu a lahodnejsiu chut, odteraz peciem tuto bublaninku

  • 1
Odpovedať

Monika Filípková 27.06.16 08:39

MF
karma
56.00

Práve dnes chcem niečo piecť, tak už nemusím rozmýšľať, čo by to malo byť. Ďakujem za receptík.

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 15.07.16 22:18

MZ
karma
-1.00

My bublaninu máme veľmi často... veľmi sme si ju obľúbili, okrem ovocia tam dávame aj tvaroh s kokosom a je úžasnáá :)

  • 0
Odpovedať

Adriána Jakubová 31.08.16 09:08

AJ
karma
-1.00

presne takto robím bublaninu a každému veľmi chutí

  • 0
Odpovedať

Nikuš Zelinková 06.09.16 13:34

NZ
karma
-1.00

Doma máme bublaninu veľmi radi :) vyskúšam aj tento recept

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Dekoratívna kozmetika

TEST: Rúže GOSH Luxury v odtieňoch Adore a Nudity

  • 110
  • 6
  • 01.11.2020
TV

VIDEOTEST: Ampulky proti vypadávaniu vlasov od ENVY Therapy®

  • 116
  • 7
  • 20.10.2020
Telová kozmetika

EQUILIBRIA mlieko na opaľovanie a po opaľovaní pre citlivú pokožku

  • 58
  • 5
  • 03.09.2020
TOPlist