Paradajkovo-bazalkové cestoviny z jedného hrnca: Rýchla večera na tanieri za pár minút

Paradajkovo-bazalkové cestoviny z jedného hrnca: Rýchla večera na tanieri za pár minút

Niekedy máme chuť vyvárať hodiny. Nasadíme si kuchárske čapice a v kuchyni zrazu všetko lieta. V jednom hrnci sa varí polievka, v druhom zase pripravujeme mäso a v ďalšom prílohu, ktorú si k pokrmu naservírujeme. Zrazu v umývadle máme kopec špinavého riadu a pri pohľade na kuchyňu je nám jasné, že jej upratovaním strávime ďalšiu hodinu nášho času.

Áno, takých chvíľ je možno pomenej. Keď si pripravujeme obed cez víkend, tak pokojne v kuchyni strávime aj polovicu dňa. Počas týždňa však preferujeme jednoduchšie recepty, vďaka ktorým máme večeru na stole v priebehu niekoľkých minút.

Jednoduché recepty milujeme. A rovnako tak aj recepty s cestovinami, pretože tie sa uvaria veľmi rýchlo. Ak takéto recepty na večeru milujete aj vy a nejaký nový recept zháňate, aby ste rozšírili svoju kuchársku knihu, tak pevne veríme, že si zamilujete tieto paradajkovo-bazalkové cestoviny. Rovnako odporúčame aj cestoviny s feta syrom a cherry paradajkami, ktoré sa ešte v minulom roku stali hitom internetu.

Odporúčame aj: Bucatini s paradajkovou omáčkou: Pochúťka na každý deň

Na paradajkovo-bazalkové cestoviny potrebujete:

  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 500 g špagiet
  • 2 šálky cherry paradajok
  • 1 menšia cibuľa nakrájaná na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 lístkov čerstvej bazalky
  • ½ lyžičky mletého červeného korenia
  • soľ a čierne mleté korenie
  • ¼ šálky nastrúhaného parmezánu

Do väčšieho hrnca si nalejeme zeleninový vývar, pridáme špagety, paradajky, nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, lístky bazalky a mleté červené korenie. Zmes privedieme do varu a varíme na stredne silnom ohni. Po chvíľke teplotu uberieme a varíme za stáleho miešanie dovtedy, kým sa všetok vývar „nevstrebe“ do špagiet. Cestoviny by mali byť hotové v priebehu 13 až 15 minút.

Podľa potreby dochuťte soľou a mletým čiernym korením. Podávajte posypané nastrúhaným parmezánom. Prajeme vám dobrú chuť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Janka Komadova 31.03.23 14:30

karma
-1.00

Mnamkýýý máme radi varievam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní