Syrová omáčka vhodná na cestoviny i k mäsu: Najlepšie recepty!

Syrová omáčka vhodná na cestoviny i k mäsu: Najlepšie recepty!

Vždy tvrdíme, že v reštauráciách vedia pripraviť tú najlepšiu syrovú omáčku, akú sme kedy jedli. Napodobniť tú chuť a pripraviť rovnakú omáčku s dokonalou konzistenciou a ešte lepšou chuťou je hotovým umením.

Syrová omáčka v kombinácii s cestovinami, brokolicou a kuracím mäsom je tou najdokonalejšou kombináciou chutí, ktorá poteší každý vyberavý jazýček. A čo taká syrová omáčka s belgickými hranolkami, klasickými alebo batatovými hranolkami? Verte nám, budete sa oblizovať až za ušami z tej dokonalej kombinácie chutí.

Spravili sme vám chúťky? Nenechajte si ich zájsť a poďte si spolu s nami pripraviť syrovú omáčku s dokonalo krémovou konzistenciou a jemne korenistou chuťou, ktorú si zamiluje celá vaša rodina. Máme pre vás hneď 3 recepty, z ktorých minimálne jeden si budete pripravovať stále dokola a k akémukoľvek jedlu.

Syrová omáčka so syrom Cheddar

  • 14 g masla
  • 8 g hladkej múky
  • ¾ šálky mlieka
  • ¾ šálky strúhaného syra Cheddar
  • štipka kajenského korenia
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy: V hrnci rozpustíme maslo, do ktorého následne vmiešame múku. Za stáleho miešania múku s maslom jemne popražíme, avšak pozor, aby sa vám nevytvorili hrudky. Následne pomaly prilievajte mlieko. Nechajte zmes prebublávať 3 až 4 minúty, kým nezhustne. Odstavte z ohňa a postupne vmiešajte syr. Omáčka dostane krémovú konzistenciu. Na záver už len ochuťte korením a podávajte.

Odporúčame aj: Fantastický recept z karfiolu: Na tento šalát sa ti budú zbiehať sliny aj o polnoci

Jednoduchá syrová omáčka

  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 1 šálka mlieka
  • ½ šálky strúhaného syra podľa vlastného výberu
  • soľ a mleté čierne korenie

Postup prípravy: V hrnci roztopte maslo, pridajte múku a miešajte aspoň 1 minútu, aby ste predišli vzniku hrudiek a zároveň, aby sa maslo s múkou jemne spražilo. Odstavte z ohňa a za stáleho miešania pomaly prilievajte mlieko. Vráťte hrniec na sporák a miešajte dovtedy, kým omáčka nezhustne. Dochuťte soľou, korením a na záver vmiešajte syr. Hotovou omáčkou môžete poliať zeleninu alebo mäso.

Syrová omáčka z taveného syra

  • 2 syry v črievku
  • 500 ml smotany na varenie
  • podľa potreby mlieko a múku
  • podľa chuti soľ a vegeta

Postup prípravy: Do hrnca nalejeme smotanu, ktorú pomaly zahrievame. Následne pridáme syr v črievku a podľa chuti soľ a vegetu. Chvíľu povaríme. Ak sa vám zdá omáčka príliš hustá, pridajte trochu mlieka. Naopak, ak príliš riedka, tak ju zahustíte hladkou múkou. Tú však odporúčame rozmiešať v troche mlieka, aby sa vám nevytvorili hrudky. Premiešajte a keď je omáčka podľa vašich predstáv, odstavte ju a podávajte napríklad s cestovinami.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní