Letná pochúťka na tanieri: Grilovaný ananás s kokosovým krémom

Letná pochúťka na tanieri: Grilovaný ananás s kokosovým krémom

S príchodom leta rastie chuť na grilovanie a grilované pochúťky. Grilovať sa dá všetko! Fantastické je grilované mäso, ale aj grilované ryby. Mnohí si radi pochutnávajú na grilovaných syroch či klobáskach, a dokonca aj na grilovanom ovocí.

Svoju nezameniteľnú chuť má grilovaná kukurica, ktorá je vždy čerešničkou na grile. A čo by ste povedali na grilovaný ananás? Toto grilované tropické ovocie je lahodné ako dezert, ktorý vždy padne vhod po samotnom grilovaní.

Grilovaný ananás vyniká výnimočnou kombináciou sladkej chuti tropického ovocia a ľahkej karamelizácie, ktorá sa vytvára na jeho povrchu pri kontakte s horúcim grilom. Grilovanie taktiež zmäkčuje textúru ovocia, čím sa vytvára neodolateľná kombinácia sladkosti a šťavnatosti.

Okrem svojho vynikajúceho chuťového zážitku grilovaný ananás prináša aj mnohé zdravotné výhody. Ananás je bohatý na vitamín C, ktorý podporuje imunitný systém a pomáha v boji proti voľným radikálom v tele. Obsahuje tiež enzým bromelín, ktorý napomáha tráveniu a má protizápalové vlastnosti. Tieto výhody robia z grilovaného ananásu nielen chutný dezert, ale aj zdravšiu alternatívu k iným sladkým dobrotám.

Na ananáse je skvele, že ho môžete grilovať ako plátky a pripraviť si z nich lahodný dezert. Avšak, grilovaný ananás je tiež fantastickou prísadou do šalátov, sendvičov, ako príloha k mäsu a pod. Jeho exotická chuť sa skvele kombinuje s rôznymi dochucovadlami a prísadami, čo vám poskytuje nekonečné možnosti pre vynikajúce grilované jedlá.

Vyskúšaj aj: Zdravé recepty z cukety – ktorú pochúťku si zamiluješ ty?

Na grilovaný ananás s kokosovým krémom potrebujete:

  • 1 plechovku plnotučného kokosového mlieka
  • 2 lyžičky práškového cukru
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 stredne veľký ananás
  • 3 lyžičky kryštálového cukru
  • ½ limetky
  • ½ šálky opražených a nasekaných lieskových orechov
  • čerstvú mätu na ozdobu

Postup prípravy

  1. Plechovku s kokosovým mliekom vložte na noc do chladničky.
  2. Na druhý deň vložte misu a metličku na šľahanie z mixéra do mrazničky na 5 minút, aby sa schladili.
  3. Vyberte plechovku, otvorte ju a preložte do vychladenej misy – okrem tekutej časti, tú môžete inokedy použiť do smoothie. Tuhé kokosové mlieko začnite šľahať na stredne vysokom stupni. Keď sa začne tvoriť šľahačka, pridajte cukor a vanilkový extrakt. Pokračujte v šľahaní, kým vám nevznikne nadýchaná hmota. Misku prikryte a kokosovú šľahačku odložte do chladničky.
  4. Predhrejte si gril na stredne vysokú teplotu.
  5. Odrežte vrchnú a spodnú časť ananásu. Ananás nakrájajte na kolieska hrubé 1 cm. A orežte okraje.
  6. Každý plátok ananásu posypte kryštálovým cukrom a poukladajte na predhriatý gril. Ananás pečte z každej strany približne 3 minúty.
  7. Ugrilované plátky ananásu preložte na tanier a pokvapkajte limetkovou šťavou.
  8. Dozdobte kokosovou šľahačkou, posypte lieskovými orechmi, poprípade aj plátkami kokosu a na záver pridajte lístok mäty. Kokosovú šľahačku môžete pokojne vymeniť za zmrzlinu.
  9. Podávajte ešte teplé! Prajeme dobrú chuť!

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní