Nadýchaná Pavlova torta: Tomuto dezertu zaručene neodoláš!

Nadýchaná Pavlova torta: Tomuto dezertu zaručene neodoláš!

    • Zdieľaj:
  • 13

Čakáte návštevu alebo plánujete oslavovať? Chce to dobrú tortu. Ak patríte medzi milovníkov klasiky v podobe sladkej penovej torty, zaručene vám ulahodíme. Pavlova torta sa právom zaraďuje medzi penové pochúťky s nadýchanou snehovou penou a lahodným krémom. Verte, že sa nájde iba málo ľudí, ktorí by si na nej nepochutili.

U môjho manžela je Pavlova torta na piedestáli spolu s jednoduchou tortou s piškótami a kyslou smotanou. Keďže mal sviatok, voľba bola jasná. Veríme, že vám bude podľa tohto receptu chutiť rovnako, ako chutí aj nám.

Odporúčame: Maková torta s jahodami a čučoriedkami: Poteší aj na narodeniny

Pavlovova torta s jahodami

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na prípravu Pavlovej torty budete potrebovať

Snehové korpusy:

  • 6 vaječných bielkov
  • 300 gramov kryštálového cukru
  • 1 lyžičku zemiakového škrobu

Krém:

  • 250 gramov mascarpone
  • 250 ml kvalitnej smotany na šľahanie
  • 3 lyžice práškového cukru

Pozri aj: Recept na krtkovu tortu: Lahodné mini tortičky s banánom

torta s mascarpone

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Na najvyšších obrátkach mixéra vyšľaháme bielka do formy tuhého snehu. Postupne primiešame cukor, zemiakový škrob a ďalej zopár minút šľaháme. Vznikne nám hutný lesklý sneh. Pripravíme si dva plechy s papierom na pečenie a sneh nanesieme na oba plechy rovnomerne do tvaru kruhu. Ja si najčastejšie pomáham tým, že si kruh z klasickej tortovej formy obkreslím na papier na pečenie a potom už len nanášam podľa predlohy. Snehové korpusy pečieme pri teplote 150 °C hodinu, potom teplotu v rúre znížime na 100 °C a pečieme ďalších 30 minút. Keď sú korpusy upečené, necháme ich chladnúť v polootvorenej rúre a odstáť po celú noc.

Na druhý deň si pripravíme krém z mascarpone a šľahačky, ktorú pred vyšľahaním dosladíme tromi lyžicami cukru. Šľahačku s mascarpone jemne prepojíme a vznikne nám krém, ktorý nanesieme bohato najprv na spodný korpus. Po prikrytí spodného korpusu tým vrchným následne nanesieme na horný korpus zvyšný krém. Lyžicou tvoríme vlny, aby torta nabrala na objeme. Tortu môžeme dochutiť jahodami, čučoriedkami a hoblinkami horkej čokolády. Pred podávaním je vhodné nechať tortu odstáť v chladničke ešte aspoň dve – tri hodinky.

Neprehliadni: Pavlovovej torta s mascarpone: Napeč ako ozajstná cukrárka!

- Pavlova torta
1 z 8
Nadýchaná Pavlova torta: Tomuto dezertu zaručene neodoláš! - KAMzaKRASOU.sk
Nadýchaná Pavlova torta: Tomuto dezertu zaručene neodoláš! - KAMzaKRASOU.sk
Nadýchaná Pavlova torta: Tomuto dezertu zaručene neodoláš! - KAMzaKRASOU.sk
Nadýchaná Pavlova torta: Tomuto dezertu zaručene neodoláš! - KAMzaKRASOU.sk
Nadýchaná Pavlova torta: Tomuto dezertu zaručene neodoláš! - KAMzaKRASOU.sk
Nadýchaná Pavlova torta: Tomuto dezertu zaručene neodoláš! - KAMzaKRASOU.sk
Nadýchaná Pavlova torta: Tomuto dezertu zaručene neodoláš! - KAMzaKRASOU.sk
Nadýchaná Pavlova torta: Tomuto dezertu zaručene neodoláš! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková


    • Zdieľaj:
  • 13
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

13 komentárov

Katarína Šmidová 28.05.21 11:41

karma
-1.00

Tento recept je skvelý. Pavlovej torte u nás nikto neodolá.

  • 1
Odpovedať

Katarína Konečná 28.05.21 14:04

KK
karma
113.00

ešte som nerobila túto tortu, ale mám na to v rodine odborníčku :)

  • 1
Odpovedať

Mária Reibergerová 28.05.21 14:08

MR
karma
106.00

Pavlovku som ešte nerobila, musím vyskúšať

  • 1
Odpovedať

Marika Michálková 28.05.21 19:50

MM
karma
113.00

Vyzerá úžasne

  • 0
Odpovedať

Lucia Valková 29.05.21 05:12

LV
karma
108.00

Tej asi neodolá nikto

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 29.05.21 05:55

ĽŠ
karma
110.00

Ďakujem za inšpiráciu!

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 31.05.21 15:37

karma
-1.00

Zamálo, určite vyskúšajte. :-)

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 29.05.21 12:53

ZS
karma
113.00

Manžel ju zbožňuje

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 29.05.21 23:05

karma
109.00

Na Pavlovovu tortu som si zatiaľ ešte netrúfla...

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 31.05.21 15:38

karma
-1.00

Vyskúšajte podľa tohto receptu...je to veľmi jednoduché a niet sa čoho obávať. :-)

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 30.05.21 00:04

ĽU
karma
100.00

Vyzerá výborne dobre

  • 1
Odpovedať

Daniela Bieliková 30.05.21 21:21

DB
karma
105.00

Mňam, tej sa naozaj nedá odolať

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 01.06.21 18:48

MM
karma
106.00

teším sa na prvú úrodu jahôd, potom urobím Pavlovku

  • 1
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Vlhčené obrúsky na odličovanie -  takto si vyrobíš vlastné!
Vyrob si sama

Vlhčené obrúsky na odličovanie - takto si vyrobíš vlastné!

  • 4
  • 19.02.2021
Výživa a rozjasnenie pleti v jednom kroku: Dodaj svojej pleti šťavu!
Novinky

Výživa a rozjasnenie pleti v jednom kroku: Dodaj svojej pleti šťavu!

  • 7
  • 01.06.2021
Už žiadne bolestivé vyrážky! Vyrob si domáci krém na holenie nôh
Telo

Už žiadne bolestivé vyrážky! Vyrob si domáci krém na holenie nôh

  • 8
  • 30.05.2021
TOPlist