Raffaello guľôčky – tak sladké, mierne nezdravé, no je potrebné občas aj zhrešiť a dopriať si niečo takéto. Čo už, keď sú naozaj také lahodné. Na ich prípravu nájdete nespočetné množstvo receptov, no každý je jedinečný, pretože každá gazdinka doň vkladá niečo svoje – niečo tajné.
Najjednoduchšie je zájsť do obchodu a zopár si ich priniesť domov. No skúste si ich vyrobiť – sú pomerne jednoduché na prípravu. Ja som si tentokrát pre vás pripravila naozaj poriadnu sladkú bombu, ktorá nesmie chýbať u vás na stole. Toto je môj obľúbený recept, ktorý sa (podľa mňa) približuje originálu svojou chuťou.
Odporúčame prečítať: Vianočná šošovicová polievka
Budeme potrebovať:
- 200 g kokosu + na obaľovanie
- 50 ml vody
- 150 g SweetFamily kryštálového cukru
- 90 g sušeného mlieka
- 125 g masla Hera
- mandle (možno vynechať)
Najprv si pripravíme sirup – v malom hrnci necháme zovrieť vodu zmiešanú s cukrom, necháme pár minút vrieť a odstavíme z ohňa. Necháme trocha vychladnúť. Zatiaľ si zmiešame kokos so sušeným mliekom. Maslo jemne rozpustíme, primiešame ku kokosu a pomaly pridávame aj cukrový sirup. Zároveň miešame rukou a pridáme toľko sirupu, aby hmota bola dobre tvarovateľná (ja som pridala všetok sirup). Bude trocha lepkavá, ale držať by mala skvelo. Z hmoty tvarujeme malé guľôčky, dovnútra uložíme mandľu (alebo nič) a vyvaľkáme v kokose. Skladujeme v chlade. Z tejto dávky vyjde asi 20 kusov.
Odporúčame prečítať: 3 najlepšie recepty na cibuľačku