Mariah Carey - koľko zarába každý rok vďaka svojej vianočnej hitovke?

Mariah Carey - koľko zarába každý rok vďaka svojej vianočnej hitovke?
  • 19.12.2023
  • Lenka Biba Slovak

Neexistuje žiadna iná vianočná pieseň, ktorá by bola populárnejšia ako pieseň „All I Want for Christmas Is You“ od Mariah Carey! A Mariah Carey, nehovoriac o jej bankovom účte, to veľmi dobre vie. Napriek tomu, že bola vydaná ešte v roku 1994, skladba je každoročne na vrchole rebríčkov v mnohých krajinách po celom svete každý december a prináša poslucháčom radosť a šťastie.

Koľko však Mariah Carey zarobí každú vianočnú sezónu práve na tejto svojej vianočnej hitovke? Ako sa ukazuje, toto číslo stále rastie! V roku 2021 NBC News analyzovala údaje o tejto vianočnej skladbe a zistila, že sa stáva čoraz populárnejšou.

Každý rok je táto vianočná hitovka stále počúvanejšou, a to aj napriek tomu, že vyšla pred 28 rokmi.

Vianočná skladba Mariah Carey - „All I Want for Christmas Is You"

„All I Want for Christmas Is You" je singel zo sviatočného albumu Mariah Carey – Merry Christmas z roku 1994. Táto známa vianočná pieseň bola napísaná veľmi rýchlo, a to za menej ako 15 minút! Legendárna vianočná pieseň speváčky mariah carey je jednoducho nesmrteľná a patrí nielen k najhranejším vianočným skladbám, ale aj do zoznamu najobľúbenejších vianočných piesní mnohých z nás.

Na túto otázku v rozhovore pre Yahoo! v roku 2019 americká speváčka Mariah Carey povedala: „Neviem, že to bolo presne 15 minút, ale bolo to dosť rýchle." Na tomto príklade je pekne vidieť, že na skutočný hit a úspešný vianočný song niekedy naozaj netreba veľa času.

A svojich 15 minút slávy v podobe tvorby tohto vianočného hitu Mariah Carey zúročuje každý rok závratnou sumou, ktorá jej príde na účet. To, koľko Mariah Carey zarobí za jeden z najväčších vianočných hitov a najhranejších vianočných piesní, si povieme v nasledujúcich riadkoch.

Odporúčame: Ako vytvoriť dokonalý vianočný stromček? Poznáme jeho tajomstvo!

Vianočný hit a famózna vianočná pieseň "All I Want For Christmas Is You" - prečo je stále taká populárna?

Zatiaľ čo skladba „All I Want for Christmas Is You“ bola populárna, keď prvýkrát vyšla, v posledných rokoch dosahuje ešte väčšie úspechy. Keď bola prvýkrát vydaná, skladba sa umiestnila na 12. mieste v rebríčku Billboard Hot 100.

Ale vďaka vzostupu streamovania a zvyšujúcej sa popularite piesne, úspech tejto vianočnej hitovky neustále rastie!

Neprehliadnite: Inšpirácia na kúzelné vianočné vinše: Perfektné na pohľadnicu (aj do SMS)

mariah carey vianoce

Zdroj: instagram.com/mariahcarey

Vianočný hit - koľko Mariah Carey zarába za svoju vianočnú skladbu?

Podľa správy The Economist z roku 2017 zarobila pieseň od svojho uvedenia na tantiémach viac ako 60 miliónov dolárov. Samozrejme, to bolo pred piatimi rokmi. Streamovanie sa len teraz  stalo populárnejším a skladba sa tak trikrát dostala na prvé miesto – takže táto suma v dolároch by bola v roku 2022 výrazne vyššia.

Vianočná hitovka Mariah Carey zarobila na Spotify viac ako 2 milióny dolárov z viac ako 500 miliónov streamov. Pieseň bola však doteraz na platforme streamovaná viac ako 1 miliardu krát, čo by len zo Spotify predstavovalo viac ako 4 milióny dolárov! Samozrejme, bez ohľadu na to, koľko pieseň zarába na tantiémoch.

„All I Want for Christmas Is You" je však nielen streamovaná na viacerých platformách, ale je aj súčasťou jej turné a darčekových predmetov, a tak prináša milióny dolárov ročne takmer tri desaťročia po jej prvom vydaní.

Neprehliadnite: Tip na vianočný darček pre celú rodinu: Potešíš ním mamu, babku, dedka i psa

mariah carey vek

Zdroj: instagram.com/mariahcarey

Vianočný hit Mariah Carey k Vianociam jednoducho patrí!

Mariah Carey a jej vianočná hitovka je nepochybne kráľovnou Vianoc, pričom každý rok oslavuje oživenie svojej vianočnej piesne. A my sa s tým stotožňujeme! Pretože bez tejto piesne by už Vianoce snáď ani neboli Vianocami.

Odporúčame aj: Vianoce u celebrít: Ako sa na najkrajšie sviatky pripravujú slávne osobnosti?

Úvodná koláž - zdroj foto: instagram.com/mariahcarey

Aktualizované na 19.12.2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 04:31

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 04:31

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

Mária Sivová 19.12.23 08:45

MS
karma
100.00

Táto pieseň je krásna a pre mňa už ikonická. Už si Vianoce bez nej ani neviem predstaviť.

  • 0
Odpovedať

Anežka Turčiková 20.12.23 21:49

karma
-1.00

Este by ma zaujimala kolko zaraba pesnicka od Wham Last Christmas alebo klasiky od Bilyho Joela ci Franka Sinatru.

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 22.12.23 01:56

karma
109.00

Veru tak. Vianočný hit Mariah Carey k Vianociam jednoducho patrí! A neviem si predstaviť, že by som ju v rádii nepočula.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní