Najlepšie MAROKÁNKY: Orechy a sušené ovocie je základ

Najlepšie MAROKÁNKY: Orechy a sušené ovocie je základ

Akým zákuskom dávate prednosť? Maslovým, slaným alebo skôr sladkým? Poprípade volíte nejaké zdravšie, ktoré sú pripravené z ovsených vločiek a iných zdravších ingrediencií?

Mnohí nám dajú za pravdu, že zákusky majú byť dostatočne sladké na to, aby sme si ich vychutnali čo najviac. Práve preto medzi tradičné vianočné pečivo, ktoré si najčastejšie pripravujeme patria kokosové guľky známe aj ako raffaelo, kokosové pusinky či snehové pečivo. Tento rok vám však prinášame ďalší skvelý recept na cookies, na ktorých si dozaista pochutnajú mnohí. Ak máte v zásobe orechy či kandizované ovocie, ktoré potrebuje spotrebovať, vrhnite sa do pečenia. Vyskúšajte tento recept na najlepšie marokánky.

Odporúčame aj: Domáci punč s brusnicami a mätou: Na svoje si prídu všetci dospelí

Na MAROKÁNKY potrebujete:

  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 50 ml mlieka
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 250 g sušeného a kandizovaného ovocia
  • 250 g orechov podľa vlastného výberu
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • 200 g čokolády na varenie
  • 100 g Hery

Postup prípravy

  1. Zmiešajte všetky orechy, ktoré potrebujete spotrebovať alebo ktoré ste sa rozhodli v recepte použiť. Nasekajte ich na menšie kúsky.
  2. Pokrájajte sušené ovocie a rovnako aj kandizované ovocie na menšie kúsky.
  3. Orechy aj nakrájané ovocie zmiešajte. Ak chcete, môžete pridať aj zopár kvapiek rumu.
  4. Do hrnca nalejte smotanu na šľahanie a mlieko. Postupne pridajte cukor (kryštálový aj vanilkový) a múku. Miešajte, aby sa vám nespravili hrudky – žiadaná je hladká konzistencia. Keď vám zmes začne hustnúť, odstavte ju a nechajte vychladnúť.
  5. Vychladenú zmes zmiešajte so zmesou orechov a ovocia.
  6. Pomocou rúk alebo lyžíc spravte kôpky na plechu vystlanom papierom na pečenie. Medzi jednotlivými marokánkami však nechávajte medzery, aby sa vám pri pečení nespojili.
  7. Marokánky pečieme pri 180 °C približne 15 až 20 minút – boky by mali začať hnednúť.
  8. Upečené marokánky necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich môžete konzumovať alebo poliať roztopenou čokoládou.
  9. Ak sa rozhodnete marokánky obohatiť o chuť čokolády, tak si nad parou roztopte čokoládu spolu s Herou. Marokánky do čokolády namočte alebo len zľahka pofŕkajte. Prajeme príjemné maškrtenie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní