Sezóna ríbezlí: Ochutnaj tento nadýchaný ríbezľovo-čokoládový koláč!

Sezóna ríbezlí: Ochutnaj tento nadýchaný ríbezľovo-čokoládový koláč!

    • Zdieľaj:
  • 13

Leto je úžasným ročným obdobím, počas ktorého si vieme vychutnať mnoho čerstvého a šťavnatého ovocia. Jedným z nich sú aj ríbezle. Toto malé drobné ovocie prekvapí svojou sladkastou a príjemne kyslastou chuťou zároveň. Ríbezle možno spracovať na veľa spôsobov – napríklad ako osviežujúci ríbezľový džem, kyslastý ríbezľový sirup alebo aj ako chutnú prísadu do múčnika.

A keďže najlepšie chutí káva s chrumkavým čerstvým koláčikom, bolo rozhodnuté. Verím, že aj vám ulahodí tento ríbezľovo-čokoládový koláčik, ktorý je na povrchu neodolateľne chrumkavý a krehký zároveň. 

Odporúčame: Pudingová bábovka: Túto nadýchanú dobrotu ku káve si zamiluješ!

koláč s ríbezľami

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na prípravu ríbezľovo-čokoládového koláča budeme potrebovať

  • 100 gramov horkej čokolády
  • 3 vajcia
  • 125 gramov masla
  • 60 gramov polohrubej múky
  • 100 gramov trstinového cukru
  • 1 polievkovú lyžicu kakaa
  • 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
  • Za hrnček čerstvých ríbezlí

Pozri aj: Nadýchaná Pavlova torta: Tomuto dezertu zaručene neodoláš!

ríbezľový koláč

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

V menšom hrnci rozpustíme maslo a následne doň rozlámeme horkú čokoládu. Tekutý čokoládový základ necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým vyšľaháme vajíčka s cukrom na najvyšších obrátkach mixéra. Čokoládu následne opatrne primiešame k vajíčkam s cukrom. Potom pridáme zvyšné ingrediencie – prášok do pečiva a kakao.

Pripravené cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pred pečením cesto ešte rovnomerne posypeme bobuľkami červených ríbezlí a pečieme cca 35 minút pri teplote 180 °C. Hotový upečený korpus ozdobíme práškovým cukrom a podávame s vyšľahanou čerstvou šľahačkou.

Vyskúšaj aj: Banánová strieška z BB keksov: Najchutnejší dezert ku káve!

- Ríbezľovo-čokoládový koláč
1 z 6
Sezóna ríbezlí: Ochutnaj tento nadýchaný ríbezľovo-čokoládový koláč! - KAMzaKRASOU.sk
Sezóna ríbezlí: Ochutnaj tento nadýchaný ríbezľovo-čokoládový koláč! - KAMzaKRASOU.sk
Sezóna ríbezlí: Ochutnaj tento nadýchaný ríbezľovo-čokoládový koláč! - KAMzaKRASOU.sk
Sezóna ríbezlí: Ochutnaj tento nadýchaný ríbezľovo-čokoládový koláč! - KAMzaKRASOU.sk
Sezóna ríbezlí: Ochutnaj tento nadýchaný ríbezľovo-čokoládový koláč! - KAMzaKRASOU.sk
Sezóna ríbezlí: Ochutnaj tento nadýchaný ríbezľovo-čokoládový koláč! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková


    • Zdieľaj:
  • 13
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

13 komentárov

Magdaléna Križanová 17.07.21 19:00

MK
karma
-1.00

Podobný som niekedy robievala

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 18.07.21 06:00

ĽŠ
karma
100.00

Rýchly, jednoduchý a chutný.

  • 1
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 18.07.21 12:25

ZS
karma
102.00

Mňamka

  • 1
Odpovedať

Iveta Moravčíková 18.07.21 15:12

IM
karma
100.00

Akorát som rozmýšlala, že idem spravit nejaký kolač z ribezlí

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 18.07.21 21:13

karma
-1.00

Určite vyskúšajte...ja som ho robila opätovne tento víkend u svokrovcov a mal veľký úspech. :-)

  • 0
Odpovedať

Anna Podmanická 18.07.21 17:36

AP
karma
102.00

Z ríbezlí najčastejšie robím džem, kompót a samozrejme víno. Priznám sa však, že dosť často aj koláče, ktoré najviac zbožňuje manžel.Už som vyskúšala veľa receptov, ale tento ešte nie. Vďaka za tip, určite vyskúšam a prekvapím manžela s niečím novým..

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 18.07.21 21:13

karma
-1.00

Teším sa, že Vás recept zaujal a verím, že bude koláčik chutiť. :-)

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Neuschlová 18.07.21 20:37

AN
karma
104.00

Ten vyzerá veľmi chutne

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 18.07.21 22:01

karma
109.00

Práve máme kopu dozretých ríbezlí,takže koláčik vyskúšam.

  • 1
Odpovedať

Marika Michálková 19.07.21 12:56

MM
karma
103.00

jednoduchý a dobrý

  • 1
Odpovedať

Anna Jasná 20.07.21 11:52

AJ
karma
-1.00

Práve čerstvo pozbierané:), poobede ideme skúsiť Váš receptík

  • 1
Odpovedať

Soňa Horáčková 21.07.21 12:44

SH
karma
108.00

vyzerá úžasne :) určite vyskúšam, ríbezľové koláče milujeme :)

  • 1
Odpovedať

Ľudka Uličná 25.07.21 00:27

ĽU
karma
100.00

vyzerá dobre

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

TEST: Relaxačná hmla, roll-on a telový peeling s citrónovou trávou od Spa Ceylon
Telová kozmetika

TEST: Relaxačná hmla, roll-on a telový peeling s citrónovou trávou od Spa Ceylon

  • 2
  • 29.06.2021
TEST: Pleťové produkty MERUMAYA – odličovací balzam, tonikum a sérum
Pleťová kozmetika

TEST: Pleťové produkty MERUMAYA – odličovací balzam, tonikum a sérum

  • 3
  • 14.07.2021
TEST: Prípravky na starostlivosť o mastnú pleť s mätou a citrónom od Bernard Cassière
Pleťová kozmetika

TEST: Prípravky na starostlivosť o mastnú pleť s mätou a citrónom od Bernard Cassière

  • 2
  • 12.06.2021
TOPlist