Valentín, sviatok všetkých zamilovaných, je tu! A keďže láska ide cez žalúdok, pripravili sme si pre vás recept na lahodné muffiny, ktorým nik neodolá, ani vaša polovička. Čokoládovo-jahodové muffiny v sebe predsa ukrývajú priam dokonalú kombináciu chutí. Kto by si nerád zamaškrtil na čokoláde a jahodách? Tieto muffiny sú navyše jednoduché na prípravu a hotové ich máte snáď do hodiny.
My sme ich tematicky upiekli v srdiečkových silikónových formičkách a dozdobili čokoládou a čerstvými jahodami. Takto potešia nielen chuťové poháriky, ale vašu polovičku si získajú už na prvý pohľad. Pripraviť ich však môžete aj v papierových košíčkoch, či už s valentínskym motívom alebo bez. Veď do chutných muffinov sa môžete zahryznúť kedykoľvek!
Pozri aj: Recept na zdravý dezert? Skús famózne proteínové guličky 3x inak
Budeme potrebovať:
- 250 g polohrubej múky
- 100 g kryštálového cukru
- 200 ml mlieka
- 3 vajcia
- 80 ml oleja
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 g jahôd
- 100 gramov kvalitnej horkej čokolády
Bude ťa zaujímať
Postup prípravy
- Vo väčšej miske si najskôr zmiešame všetky suché suroviny, čiže polohrubú múku, kryštálový cukor a prášok do pečiva s vanilkovým cukrom.
- V druhej nádobe mixérom vyšľaháme vajíčka, mlieko a olej. Do vzniknutej hmoty len zľahka vmiešame zmes suchých ingrediencií.
- Do pripraveného cesta primiešame na menšie kúsky nakrájané jahody s čokoládou. Ak chcete, z čokolády aj ovocia si trochu odložte na dozdobenie upečených muffinov.
- Keď je cesto úplne hotové, začneme ním plniť buď silikónové formičky, alebo plech na muffiny vystlaný papierovými košíčkami. Zvolenú formu vždy plníme približne do výšky asi troch štvrtín.
- Muffiny pečieme dozlatista pri teplote 180 °C približne 15 až 20 minút.
- Po upečení môžete muffiny ozdobiť rozpustenou čokoládou a kúskom čerstvej jahody v tvare srdiečka. Dobrú chuť!
Odporúčame: Vieš, ako využiť avokádo? Skús tieto úžasné jedlé aj nejedlé tipy!