Chrumkavé zemiaky so slaninou a šampiňónmi: Nepovieš im nie!

Chrumkavé zemiaky so slaninou a šampiňónmi: Nepovieš im nie!

    • Zdieľaj:
  • 15

Zemiaky sú chutnou súčasťou každého jedla. O tom, že ich vieme obmieňať v nespočetnom množstve kombinácii nie je pochýb.

Zapekané zemiaky vo väčšine prípadov pripravujeme tak, že ich zalejeme kyslou smotanou s vajíčkom. Dnes si ich pripravíme trochu inak – s voňavými hnedými šampiňónmi, zdravými špenátovými lístkami a chrumkavou slaninkou. Veríme, že už teraz sa vám zbiehajú slinky!

zapečené zemiaky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na chrumkavé zemiaky budeme potrebovať

  • 5 – 6 väčších zemiakov
  • 1 menšiu cibuľku
  • 200 gramov čerstvých hnedých šampiňónov
  • 200 gramov mäsitej slaniny
  • Cca 200 – 250 ml smotany na šľahanie
  • 150 gramov syru Eidam
  • Zopár lístkov čerstvého špenátu
  • Sušenú bazalku na dochutenie

Vyskúšaj aj: RECEPT: Pečené zemiaky v cesnakovej slanine

zemiaky šampiňóny slanina

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na väčšie kocky a varíme v osolenej vode asi 15 – 20 minút. Zemiaky by mali byť mierne mäkké (nie prevarené), budeme ich totiž ešte zapekať. Medzitým si na panvici osmažíme na drobno nakrájanú cibuľku do sklovita. Následne pridáme na pásiky nakrájanú slaninku. Keď bude slaninka chrumkavá, primiešame aj nakrájané šampiňóny. Restujeme na panvici, kým sa nestiahnu a nezmäknú. Plameň mierne stlmíme a prilejeme smotanu na šľahanie. Zmes premiešame a necháme, nech sa jednotlivé chute prepoja. Potom pridáme ešte polovicu nastrúhaného eidamu a dochutíme sušenou bazalkou, mletým čiernym korením a soľou. So soľou opatrne, pretože slanina soľ ešte pustí.

Neprehliadni: Recept na pečené zemiaky v rúre, ktoré nebudú utopené v oleji!

zemiaky zapečené

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Misu na zapekanie si vymastíme trochou oleja a vysypeme do nej predvarené zemiaky. Na ne rovnomerne vylejeme pripravenú zmes so slaninkou a šampiňónmi. Zemiaky ešte ozdobíme kúskami nakrájaných lístkov špenátu a na záver ich pokryjeme druhou polovicou nastrúhaného eidamu. Zemiaky zapekáme odokryté v rúre asi 30 minút do zlatista. Chrumkavé zapekané zemiaky podávame s lístkami baby špenátu alebo inej obľúbenej prílohy. 

- Chrumkavé zapekané zemiaky
1 z 12
Chrumkavé zemiaky so slaninou a šampiňónmi: Nepovieš im nie! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé zemiaky so slaninou a šampiňónmi: Nepovieš im nie! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé zemiaky so slaninou a šampiňónmi: Nepovieš im nie! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé zemiaky so slaninou a šampiňónmi: Nepovieš im nie! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé zemiaky so slaninou a šampiňónmi: Nepovieš im nie! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé zemiaky so slaninou a šampiňónmi: Nepovieš im nie! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé zemiaky so slaninou a šampiňónmi: Nepovieš im nie! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé zemiaky so slaninou a šampiňónmi: Nepovieš im nie! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé zemiaky so slaninou a šampiňónmi: Nepovieš im nie! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé zemiaky so slaninou a šampiňónmi: Nepovieš im nie! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé zemiaky so slaninou a šampiňónmi: Nepovieš im nie! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé zemiaky so slaninou a šampiňónmi: Nepovieš im nie! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková


    • Zdieľaj:
  • 15
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

15 komentárov

Mária Chromíková 26.04.21 11:43

MC
karma
108.00

Chutná pochúťka.

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 26.04.21 14:11

karma
-1.00

Veru, boli vynikajúce. :-)

  • 1
Odpovedať

Lucia Šeptáková 26.04.21 18:07

karma
108.00

Mňam,toto vyskúšam.

  • 1
Odpovedať

Juraj Podmanický 26.04.21 22:44

JP
karma
106.00

Potvrdené, že Kam za krásou nie je iba o kráse, ale aj o chuti čo pridáva na kvalite tejto super stránky.

  • 1
Odpovedať

Katarína Kačuriková 27.04.21 07:53

karma
108.00

Ooo, ďakujeme :)

  • 0
Odpovedať

Simona Paľovčíková 27.04.21 13:13

karma
-1.00

Ďakujeme, to nás nesmierne teší. :-)

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 27.04.21 08:39

ĽŠ
karma
100.00

Naozaj chutné, stoja za prípravu.

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 27.04.21 13:13

karma
-1.00

Určite áno, u nás sú veľmi obľúbené. :-)

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 27.04.21 09:18

KK
karma
106.00

ďakujem za recept, už viem čo budem variť v sobotu

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 27.04.21 13:14

karma
-1.00

Vyskúšajte a dajte nám potom vedieť, ako chutili :-)

  • 0
Odpovedať

Katarína Šugar 27.04.21 15:54

karma
107.00

Zapekane zemiaky mavame casto, skusime nabuduce takto, vyzerajú chutne.

  • 1
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 27.04.21 17:57

ZS
karma
100.00

Zaujímavý recept

  • 1
Odpovedať

Katarína Kačuriková 28.04.21 07:45

karma
108.00

Ďakujeme :)

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 08.08.21 12:40

MC
karma
108.00

určite dobré.

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 12.11.21 09:29

MC
karma
108.00

Určite by som si pochutila.

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Netradičná polievka z červenej kapusty: Oplatí sa ochutnať!
Polievky

Netradičná polievka z červenej kapusty: Oplatí sa ochutnať!

  • 4
  • 02.02.2022
Fantastické tvarohové fánky bez droždia – hotové za pár minút
Dezerty

Fantastické tvarohové fánky bez droždia – hotové za pár minút

  • 5
  • 14.02.2022
Ako vyrobiť domáci bujón? Prinášame hneď 2 šikovné spôsoby prípravy
Bezmäsité jedlá

Ako vyrobiť domáci bujón? Prinášame hneď 2 šikovné spôsoby prípravy

  • 4
  • 20.03.2022
TOPlist