Žiadne dieťa a ani dospelý človek neodolá takej pochúťke akou je pizza. Niekto ju miluje na sladko, niekto na slano a niekto si kombinuje viacero chutí, vďaka čomu je jeho pizza takým mixom rôznych surovín. Kým sa vedú polemiky o tom či pizzu s ananásom možno považovať za pizzu, niekde sa podáva s čučoriedkami, arašidovou nátierkou či inými exotickými surovinami. Ako sa vraví, proti gustu žiaden dišputát a ak vám takáto pizza chutí, tak si ju pokojne doprajte.
My sme si tentokrát dopriali pizzu s medvedím cesnakom. Medvedí cesnak sme si doslova zamilovali, čoho dôkazom je niekoľko receptov, ktoré môžete nájsť na našom webe KAMzaKRASOU.sk. Do zásoby sme si spravili maslo s medvedím cesnakom, v mrazničke už máme aj bujón s medvedím cesnakom, no chutila nám aj bryndzová nátierka s medvedím cesnakom. Tentokrát sme nim ochutili pizzu! Ak ste aj vy tie tipy, ktoré pizzou nepohrdnú, tak si ju spravte spolu s nami.
Odporúčame: Najlepšie recepty z lístkového cesta podľa KAMzaKRASOU.sk
Na pizzu budete potrebovať:
- pizzové cesto
- pesto z medvedieho cesnaku
- rajčinovú drť alebo kečup
- 8 až 10 plátkov šunky
- malú plechovku kukurice
- mozzarellu v celku aj strúhanú
- hrsť medvedieho cesnaku
V tomto prípade si môžete prípravu pizze trošku zjednodušiť. V obchode totižto nájdete hotové pizzové cesto, ktoré stačí roztiahnuť na plech a „dozdobiť“ podľa vlastnej chute. Hotové pizzové cesto aj s papierom na pečenie roztiahneme na plech a potrieme. Na potretie použijeme pesto z medvedieho cesnaku. Ak ho nemáte, tak ho môžete nahradiť aj obyčajným olivovým olejom. Následne cesto potrieme rajčinovou drťou alebo kečupom, poukladáme šunku, kukuricu, poriadne poumývane listy medvedieho cesnaku. Napokon pridáme na plátky nakrájanú mozzarellu, no ak máte radi viac syrovú pizzu, tak ju navyše posypte aj strúhanou mozzarellou.
Pizzu dáme piecť do rúry a po dopečení servírujeme. Pokojne k nej môžete podávať vínko, vďaka ktorému sa budete cítiť ako v Taliansku. Prajeme vám dobrú chuť!
Vyskúšaj tiež: RECEPT: Falošné halušky na zdravší spôsob, ale rovnako skvelé!