RECEPT: Pizza s medvedím cesnakom – len sa po nej zapráši!

RECEPT: Pizza s medvedím cesnakom – len sa po nej zapráši!

  • 69
  • 16

Žiadne dieťa a ani dospelý človek neodolá takej pochúťke akou je pizza. Niekto ju miluje na sladko, niekto na slano a niekto si kombinuje viacero chutí, vďaka čomu je jeho pizza takým mixom rôznych surovín. Kým sa vedú polemiky o tom či pizzu s ananásom možno považovať za pizzu, niekde sa podáva s čučoriedkami, arašidovou nátierkou či inými exotickými surovinami. Ako sa vraví, proti gustu žiaden dišputát a ak vám takáto pizza chutí, tak si ju pokojne doprajte.

My sme si tentokrát dopriali pizzu s medvedím cesnakom. Medvedí cesnak sme si doslova zamilovali, čoho dôkazom je niekoľko receptov, ktoré môžete nájsť na našom webe KAMzaKRASOU.sk. Do zásoby sme si spravili maslo s medvedím cesnakom, v mrazničke už máme aj bujón s medvedím cesnakom, no chutila nám aj bryndzová nátierka s medvedím cesnakom. Tentokrát sme nim ochutili pizzu! Ak ste aj vy tie tipy, ktoré pizzou nepohrdnú, tak si ju spravte spolu s nami.  

Odporúčame: Najlepšie recepty z lístkového cesta podľa KAMzaKRASOU.sk

domáca pizza s medvedím cesnakom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRAOU.sk

Na pizzu budete potrebovať:

  • pizzové cesto
  • pesto z medvedieho cesnaku
  • rajčinovú drť alebo kečup
  • 8 až 10 plátkov šunky
  • malú plechovku kukurice
  • mozzarellu v celku aj strúhanú
  • hrsť medvedieho cesnaku

V tomto prípade si môžete prípravu pizze trošku zjednodušiť. V obchode totižto nájdete hotové pizzové cesto, ktoré stačí roztiahnuť na plech a „dozdobiť“ podľa vlastnej chute. Hotové pizzové cesto aj s papierom na pečenie roztiahneme na plech a potrieme. Na potretie použijeme pesto z medvedieho cesnaku. Ak ho nemáte, tak ho môžete nahradiť aj obyčajným olivovým olejom. Následne cesto potrieme rajčinovou drťou alebo kečupom, poukladáme šunku, kukuricu, poriadne poumývane listy medvedieho cesnaku. Napokon pridáme na plátky nakrájanú mozzarellu, no ak máte radi viac syrovú pizzu, tak ju navyše posypte aj strúhanou mozzarellou.

Pizzu dáme piecť do rúry a po dopečení servírujeme. Pokojne k nej môžete podávať vínko, vďaka ktorému sa budete cítiť ako v Taliansku. Prajeme vám dobrú chuť!

Vyskúšaj tiež: RECEPT: Falošné halušky na zdravší spôsob, ale rovnako skvelé!

- Domáca pizza s medvedím cesnakom
1 z 7
RECEPT: Pizza s medvedím cesnakom – len sa po nej zapráši! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Pizza s medvedím cesnakom – len sa po nej zapráši! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Pizza s medvedím cesnakom – len sa po nej zapráši! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Pizza s medvedím cesnakom – len sa po nej zapráši! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Pizza s medvedím cesnakom – len sa po nej zapráši! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Pizza s medvedím cesnakom – len sa po nej zapráši! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Pizza s medvedím cesnakom – len sa po nej zapráši! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • 69
  • 16
Návrat hore
Autor článku

16 komentárov

Mária Slováková 23.04.20 11:16

MS
karma
110.00

Mňam.Vyzerá a určite aj chutí skvelo.Cez víkend si ju doma upečieme.

  • 1
Odpovedať

Alena Čabáková 23.04.20 13:50

karma
-1.00

Určite odporúčam a napíšte ako chutila, budem rada :)

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 23.04.20 12:48

MZ
karma
109.00

pizza je aj u nás veľmi obľúbená ... teraz robím kváskovú a tá je neskutočne dobrá ... medvedí cesnak nedávam ale keďže je práve jeho čas rada sa nechám inšpirovať

  • 1
Odpovedať

Alena Čabáková 23.04.20 13:51

karma
-1.00

No s kváskovaním ešte len začínam, tak ako veľa veľa ďalších, tak skúsim aj takú :)

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 23.04.20 13:25

DB
karma
134.00

To musí byť dobrota! Len nemám medvedí cesnak...

  • 3
Odpovedať

Alena Čabáková 23.04.20 13:50

karma
-1.00

Nevadí ak neáte medvedí cesnak. Robila som ju aj s čerstvým špenátom. Celé balenie som dala na plech a bola tiež faktastická. Určite odporúčam. Chutila dokonca aj mojej dcérke :)

  • 0
Odpovedať

Lucia Valková 23.04.20 15:25

LV
karma
138.00

Vyzerá úžasne.Medvedí cesnak milujem,vsetko s nim...

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 23.04.20 18:33

MC
karma
108.00

pridám ešte nejaké ingrediencie a vyskúšam .

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 23.04.20 23:16

karma
133.00

No,pizza je u nás tiež veľmi obľúbená.Robievam z kysnutého cesta a medvedí cesnak teraz u nás fičí.Mám ho už aj nakrájaný v mrazáku na zimu,aj pesto v chladničke,takže nie je problém vyskúšať túto variantu pizze.Už teraz sa na ňu teším :-)

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 24.04.20 06:58

ĽŠ
karma
111.00

Jednoduchá a výborná! Odporúčam!

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 24.04.20 22:12

ĽU
karma
119.00

vyzerá dobre

  • 0
Odpovedať

Alexandra Semanová 25.04.20 17:52

AS
karma
-1.00

Ďakujem za úžasný recept.

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 25.04.20 23:50

MR
karma
133.00

vyzerá "prudko jedlá" :-D, teším sa keď ju vyskúšam a medvedí cesnak ... mňam

  • 0
Odpovedať

Kristína Dická 26.04.20 19:29

KD
karma
115.00

Tak tá musí byť úžasná :-) Zbožňujem medvedí cesnak, zatiaľ som ho používala iba klasicky do halušiek alebo do pomazánky, ale určite vyskúšam aj tento chutný spôsob :-)

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 26.04.20 23:18

MM
karma
126.00

Vyzerá úžasne. Medvedí cesnak je skvelý

  • 0
Odpovedať

Táňa Slahučková 01.06.20 23:44

TS
karma
106.00

Vyzerá super, zrejme tak aj chutí :)

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Inšpirácie

Dovolenky blogerov na Slovensku: Ako dovolenkovali v minulosti a ako dnes?

  • 28
  • 1
  • 26.08.2020
Inšpirácie

Prečo je dôležité mať hobby? Šokujúce benefity záľub vás dostanú!

  • 56
  • 2
  • 05.07.2020
LIFESTYLE

Ako sa prejavuje epilepsia? Zisti, ako podať chorému prvú pomoc!

  • 106
  • 3
  • 19.08.2020
TOPlist