Rozvešané svetielka, postavený vianočný stromček, vyzdobené všetko, čo sa len dá. No k pravej vianočnej atmosfére niečo chýba. A to tradičný vianočný punč, ktorý si radi vychutnávame na vianočných trhoch. Mráz zachádzajúci pod nechty, vyštípané líčka, no v rukách príjemne hrejúci vianočný punč, ktorý sa navyše lahodne pije. Áno, vianočný punč k tomuto obdobiu proste patrí. A ak nechcete pri jeho pití mrznúť, tak si ho spravte v pohodlí domova.
Zapnite si vianočnú rozprávku alebo film, vyložte nohy, zabaľte sa do deky a vychutnajte si tradičný domáci vianočný punč. A ak nemáte radi vianočný punč, tak si spravte domáce varené víno alebo si nalejte domáci vaječný likér.
Odporúčame: Recept na mini hotdogy z lístkového cesta: Len tak sa po nich zapráši!
Na domáci vianočný punč potrebujete:
- fľašu červeného vína
- 300 ml rumu
- 300 ml čierneho čaju
- med
- jablko
- citrónovú šťavu
- škoricu, badián a muškátový oriešok
Najskôr si uvaríme čierny čaj, ktorý necháme lúhovať aspoň 3 minúty. Po jeho uvarení k nemu prilejeme červené víno, rum a trochu citrónovej šťavy. Pozor, punč varíme len na miernom ohni tak, aby nevrel. Pridáme na kocky alebo na plátky nakrájané jablko, poprípade môžete zvoliť aj iné druhy ovocia. Do punču sa skvelo hodia aj lesné plody alebo pomaranč. Určite tiež nič nepokazíte v prípade, že do punču pridáte sušené hrozienka. Na záver punč dochutíme koreninami a medom. Samozrejme, podľa chuti – radšej pridajte menej korenín, než by mal byť punč príliš korenistý. Okrem mletej škorice môžete do punču pridať aj celú škoricu, ktorá môže byť ozdobou pri servírovaní. Na zdravie!