Povedzme si úprimne, ktorá gazdinka nemiluje lístkové cesto? Hoci výtvory z neho asi nepredstavujú vrchol kulinárskeho umenia, to nič nemení na fakte, že sladké aj slané pochúťky z lístkového cesta milujú všetci. A ešte aké jednoduché je ich pripraviť! Lístkové cesto je jednoducho univerzálne, nesmrteľné aj ľahké a rýchle na prípravu. Ktoré z vás ho majú vždy vo svojej mrazničke?
Ak rovnako patríte medzi fanúšičky tohto polotovaru a máte ho vždy poruke pre prípad neohlásenej návštevy, určite máte v zásuvke viacero tipov na recepty z lístkového cesta. A my vám dnes jeden taktiež prinášame. Pokiaľ ste ho ešte nevyskúšali, tak práve teraz je ten správny čas. Vynikajúce mini hotdogy z lístkového cesta sú hotové za pár desiatok minút a môžete nimi pohostiť nielen návštevy, ale dozaista si na nich pochutia aj členovia rodiny. A verte, že z tácky zmiznú skôr, ako úplne ochladnú. Tak teda, hor sa do pečenia!
Musíš ochutnať: Kokosové karí s batatmi a cícerom – toto si okamžite zamiluješ!
Budeme potrebovať:
- 1 lístkové cesto (okolo 20 hotdogov)
- mini párky
- horčicu alebo kečup
- vajíčko na potretie
- podľa chuti sezam na posypanie
Bude ťa zaujímať
Postup prípravy:
-
Ako prvé si natenko rozvaľkáme zmäknuté lístkové cesto na pomúčenej doske. Následne ho rozkrájame na rovnako veľké štvorčeky. Zvyčajne ich vyjde okolo 20, záleží však na tom, aké veľké máte párky a aké veľké hotdogy si budete chcieť pripraviť.
-
Cesto následne podľa chuti natrieme horčicou alebo kečupom. Do prostriedku každého štvorčeka umiestnime jeden mini párok a ten prikryjeme protiľahlými rohmi cesta.
-
Takto zavinuté párky v ceste poukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným žĺtkom. Po upečení budú mať krásny zlatistý nádych.
-
Nakoniec ich môžeme ešte niečím posypať. My sme sa rozhodli pre sezam, no podľa chuti môžete zvoliť aj nastrúhaný syr, rascu či ľanové semienka.
-
Pripravené mini hotdogy dáme piecť na 180 °C. Hotové budú do 15 až 20 minút. Necháme ich len mierne ochladnúť a podávame. Najlepšie totiž chutia ešte teplé. Dobrú chuť!
Zamiluješ si: Nepečený vegan čerešňový dezert s kešu orieškami