TOP RECEPT: Šťavnatá plnená cuketa, na ktorej si pochutí každý!

TOP RECEPT: Šťavnatá plnená cuketa, na ktorej si pochutí každý!

    • Zdieľaj:
  • 57
  • 12

Prázdniny sú v plnom prúde a rovnako aj cuketová sezóna. Na cukete je najlepšie to, že je šťavnatá, plná zdravých živín a nie je vôbec kalorická. Práve preto sa teší veľkej popularite a tak sa nachádza v jedálničku mnohých z nás. Už tradičné cuketové placky nemajú žiadnu konkurenciu a dajú sa pripraviť na zdravší spôsob v rúre alebo na trochu nezdravší, a to vyprážaním na oleji. Tak či onak, nemôžeme im uprieť, že sú skvelou pochúťkou.

Cuketa alebo cukina, ako ju mnohí volajú, je z väčšej časti tvorená vodou. Dokonca odborníci uvádzajú, že až 90 % cukety tvorí práve voda. Neobsahuje žiaden tuk, vďaka čomu patrí medzi vďačné suroviny, z ktorých sa dá pripraviť aj veľmi rýchly a chutný obed. Keď sme pri tom obede a vám už vyhladlo, tak si urobte plnenú cuketu so syrom, šunkou a paradajkami.

Vyskúšaj tiež: RECEPT: Domáce šúľance s makom zo starších rožkov

zapekaná cuketa

Zdroj: Shutterstock®

Na plnenú cuketu budete potrebovať (4 porcie):

  • 2 cukety
  • 2 vajíčka
  • 300 g strúhaného syra
  • 100 g taveného syra
  • 200 g kukurice (môže byť v konzerve)
  • 100 g schwarzwalskej šunky (poprípade slaniny)
  • 100 g cherry paradajok
  • karí korenie, soľ, čierne korenie

Cukety si poriadne umyjeme a prerežeme na polovicu. Z každej polovice vydlabeme vnútro, ktoré si odložíme do misky. Očistené cukety si uložíme na papierom vystlaný plech, osolíme ich a okoreníme.

Do misky s vydlabanou cuketou pridáme 200 gramov strúhaného syra, tavený syr, kukuricu a nakrájanú šunku alebo opraženú slaninu. V ďalšej miske si zmiešame vajíčka so soľou, korením a 1 lyžičkou karí. Túto pripravenú zmes primiešame do tej cuketovej. Následne si naplníme cukety uložené na plechu a dáme piecť na 200 °C.

Po 15-tich minútach cukety vyberieme a na vrch položíme na plátky nakrájané cherry paradajky a posypeme zvyškom nastrúhaného tvrdého syra. Pečieme ďalších približne 10 minút, kým sa paradajky neupečú a syr úplne neroztopí. Chutný obed ku ktorému už nepotrebujete ďalšiu prílohu máte hotoví.

Zaujme ťa: RECEPT: Chutná domáca šošovicová polievka s klobáskou


    • Zdieľaj:
  • 57
  • 12
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

12 komentárov

Leona Bašistová 07.08.20 11:03

LB
karma
107.00

Výborný recept, obdobná pochúťka je naplniť cuketu s mletým mäsom a navrch postrúhať syr. Mňam...

  • 1
Odpovedať

Lucia Valková 07.08.20 13:48

LV
karma
117.00

Tak na cuketu sa prave chystam,slaninka je dobry napad.

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 07.08.20 13:56

DB
karma
111.00

Cuketu zbožňujem, či už na slano alebo aj do koláčov

  • 0
Odpovedať

Adriena Krzeminská 07.08.20 15:20

karma
103.00

Presne takéto plnené cuketky robievam aj ja, ale namiesto schwarzwalskej šunky používam mleté mäsko.

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 07.08.20 22:38

karma
108.00

Toto sú tie pravé letné pochúťky.Cuketa je v tomto období u nás vítaná.Robievam placky,koláč,grilujeme,vyprážame,plníme.Aj baklažán plnievam.

  • 0
Odpovedať

Mária Liščinská 07.08.20 23:38

karma
132.00

Robím ju často na takýto spôsob. Je vynikajúca. Odporúčam aj placky z cukety a zemiakov - je to topka! ♥

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 08.08.20 07:14

ĽŠ
karma
100.00

Pripravujem podobným spôsobom i z baklažánu -výborný recept!

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 09.08.20 18:12

MM
karma
105.00

plnená cuketa je mňamka, ja plním aj kuracou pečeňou

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 09.08.20 19:06

MC
karma
113.00

ďalší dobrý recept do cuketovej zbierky.

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 10.08.20 08:06

MR
karma
108.00

vyzerá to lákavo a chutne, určite vyskúšam, tento rok máme veľa cukety a tak tento recept prišiel vhod

  • 0
Odpovedať

Darina Božiková 31.08.20 15:53

DB
karma
111.00

cuketu môžeme plniť aj kuracou pečeňou,ktorú sme predtým orestovali s paprikami a paradajkami.tiež výborná pochúťka.

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 18.03.21 13:55

JK
karma
-1.00

Rád varím takže vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Tibetská liečivá huba: Prekvapí ťa spôsobom rozmnožovania aj účinkami
Zdravie

Tibetská liečivá huba: Prekvapí ťa spôsobom rozmnožovania aj účinkami

  • 92
  • 10
  • 05.02.2021
Ako sa správne starať o auto uprostred zimy?
Auto

Ako sa správne starať o auto uprostred zimy?

  • 15
  • 3
  • 03.02.2021
Obľúbené izbové paprade: Ktoré druhy pestovať a ako na to?
Inšpirácie

Obľúbené izbové paprade: Ktoré druhy pestovať a ako na to?

  • 134
  • 3
  • 25.01.2021
TOPlist