Raňajky s nádychom Vianoc: Čo pripraviť sebe alebo deťom?

Raňajky s nádychom Vianoc: Čo pripraviť sebe alebo deťom?

Hoci sú už tie najväčšie sviatky za nami, mnoho ľudí si užíva vianočnú atmosféru až do príchodu Nového roka. Aj v týchto dňoch je jedla stále viac než dostatok a odolať zostatkom z vianočných dobrôt je veru ťažké. Ráno by sme si preto mali dopriať niečo ľahšie, čo naše telo správne naštartuje do nového dňa. A keďže Vianoce tu budú opäť až o rok, pokojne si môžeme pripraviť aj raňajky s pravou vianočnou vôňou.

Prinášame vám tipy na chutné raňajky, vďaka ktorým si tieto posviatočné rána vychutnáte o čosi trochu viac než zvyčajne.

Odporúčame: Inšpirácia na víkendové raňajky: Recept na ovocný chlebík 3-krát inak

vianočka

Zdroj: Shutterstock®

Vianočka

Hoci vianočka sa na Slovensku konzumuje s obľubou celoročne, počas vianočných dní dýcha akousi sviatočnou atmosférou. Najmä vtedy, ak si ju pripravíte vlastnoručne doma z poctivého kvásku, s pridaním sladkých hrozienok či iného sušeného ovocia, ktoré máte radi. Ak ani vy nepohrdnete dobrou vianočkou, môžete si ju vyskúšať pripraviť napríklad podľa nášho receptu na citrónovú vianočku.

Voňavé jablkové lievance

Lievance sú obľúbeným variantom sladkých raňajok v mnohých krajinách. Najlepšie chutia čerstvo pripravené, preliate voňavým sirupom či sladkým ovocím. Lievance možno pripraviť aj na vianočný spôsob, stačí, ak ich trochu sviatočne doladíte. Napríklad šťavnatými jabĺčkami, sladkými hrozienkami a štipkou škorice. Inšpirovať sa môžete aj týmto základným receptom na jablkové lievance.

Pozri aj: RECEPT: Raňajkový vianočný stromček s klobáskou

jablkové lievance

Zdroj: Shutterstock®

Cereálie a kaše s vôňou Vianoc

Ak si raňajky neviete predstaviť bez tradičných cereálií či kaše, pokojne si ich doprajte. Aj zaužívané raňajky možno obliecť do sviatočného šatu. Skúsili ste už niekedy ovsenú kašu zapiecť? Táto zapekaná ovsená kaša s jablkami a škoricou je skutočnou dobrotou. Určite nám po jej vyskúšaní dáte za pravdu.

Veselé raňajky pre deti

Pripravte vašim prázdninujúcim ratolestiam raňajky, ktoré ich nielen zasýtia, ale aj zabavia. Skúste sa s jedlom vyhrať a pripraviť deťom veselé sendviče so zeleninou či ovocím, ktoré možno tvarovať do rôznych obrázkov. Stačí len popustiť uzdu svojej fantázii. Inšpirovať sa môžete aj týmito tipmi na veselé obrázky z jedla.

Neprehliadni: 2 rýchle recepty na sladké kaše pre zdravé trávenie


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 28.12.21 06:09

ĽŠ
karma
100.00

Výborné tipy na raňajky s nádychom Vianoc a nielen...

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 29.12.21 13:20

DB
karma
117.00

Jablkové lievance na raňajky sú dobrý nápad...

  • 0
Odpovedať

Vierka Ondrovičová 29.12.21 16:09

VO
karma
-1.00

Už som vyskúšala urobiť aj jablkové lievance . Výborný tip

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní