Vyhraj 2x darčekový balíček kvetinových vôd Alteya Organics od bioruza.sk

Vyhraj 2x darčekový balíček kvetinových vôd Alteya Organics od bioruza.sk

Kvetinové vody sú častokrát známe aj po označením hydroláty. Získavajú sa parnou destiláciou z kvetín, vďaka čomu si uchovávajú svoje účinky. Kvetinové vody teda obsahujú všetky prospešné esencie rastlín, z ktorých sa získavajú. Líšia sa len tým, že sú jemnejšie ako esenciálne oleje, a tak sú vhodnejšie na priame použitie na tvár či pokožku tela. Do starostlivosti o pleť sa pridávajú hlavne z dôvodu osvieženia a oživenia pleti.

Kvetinové vody začínajú byť čoraz viac obľúbené, preto postupne nahrádzajú toniká, ktoré sú v starostlivosti o pleť nevyhnutné, pretože vyrovnávajú pH pokožky a zároveň ju rozjasňujú, čistia, hydratujú a, samozrejme, tonizujú. Kvetinové vody majú však oveľa viac účinkov, a to v závislosti od toho, z akých rastlín sa destilujú.

Medzi najobľúbenejšie kvetinové vody patrí:

  • Levanduľová kvetinová voda – má povesť vody, ktoré vytvára pocit harmónie medzi telom a mysľou. Je Často označovaná za relaxačnú vodu, ktoré je zároveň aj všestranným pomocníkom. Má čistiace a zároveň aj upokojujúce účinky, preto sa hodí ako nočné tonikum na pleť. Nezabúdame ani na jej antibakteriálne účinky, vďaka ktorým je skvelá aj na aknóznu pleť.
  • Ružová kvetinová voda – považuje sa za luxusnú vďaka tisícom okvetných lístkov  ruží potrebných na výrobu oleja, z ktorého sa následne destiluje. Ružová voda má bohaté antioxidačné a čistiace vlastnosti. Je šetrná k pokožke, preto je vhodná aj na upokojenie citlivej pokožky. Pomáha zmierňovať začervenanie, udržiava rovnováhu pH, podporuje regeneráciu pokožky, tiež hydratuje a vyživuje suchú pleť.
  • Harmančeková kvetinová voda – má relaxačné a upokojujúce účinky. Je jemná a bezpečná aj na použitie na detskú pokožku (mnohé mamičky ju odporúčajú aj na zapareniny v oblasti plienky). Harmančeková voda disponuje aj čistiacimi a upokojujúcimi vlastnosťami. Rovnako sa osvedčila aj na aknóznu pleť.

Zaujali vás kvetinové vody a ich účinky, ktoré by ste rady preverili aj na svojej či už citlivej, suchej, normálnej či problematickej pleti? Tak v tom prípade sa zapojte do súťaže o darčekové balenie kvetinových vôd Alteya Organics od bioruza.sk.

Vyhrajte 2x darčekový balíček kvetinových vôd Alteya Organics od bioruza.sk

Správnu odpoveď nájdete tu: TEST: Kvetinové vody Alteya Organics od bioruza.sk

Súťažíme od 5.12 do 19.12.2022

- Vyhodnotenie súťaže

Súťaž je ukončená

Gratulujeme vám:


  • 1. Zuzana Hrušovská, Bratislava
  • 2. Oľga Svatíková, Trenčín

Do súťaže sa zapojilo 410 čitateliek.
Vyžrebovaných výhercov budeme kontaktovať prostredníctvom e-mailu.

harmančeková pleťová voda

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

levanduľová pleťová voda

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

ružová pleťová voda

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Karin Hajdučková 05.12.22 21:44

KH
karma
-1.00

Levanduľovú

  • 0
Odpovedať

Marcela Kubelková 07.12.22 11:13

MK
karma
-1.00

Levanduľovú

  • 0
Odpovedať

Tatiana Tomašovičová 07.12.22 20:19

TT
karma
-1.00

Levanduľa, ruža aj harmanček príjemne voňajú a majú veľa pozitívnych účinkov. Rada by som vyskúšala všetky tri kvetinové vody

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 11.12.22 20:23

karma
113.00

levandulovou

  • 0
Odpovedať

Erzsébet Varga 12.12.22 13:13

EV
karma
-1.00

levanduľa je skvelý na upokojenie

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní