TEST: Inca Collagen - živý morský kolagén pre zdravie a krásu

TEST: Inca Collagen - živý morský kolagén pre zdravie a krásu

Ako sa hovorí, zdravie máme len jedno a mali by sme sa oň starať najlepšie, ako vieme. Áno, toto tvrdenie je neustále dookola omieľané, no povedzme si úprimne, nie je na ňom kus pravdy? A čo všetko vlastne zahŕňa to staranie sa o svoje zdravie? Dostatočný pohyb a zdravá strava by mali byť samozrejmosťou. Rovnako by sme sa mali vyhýbať nadmernému stresu aj pravidelne chodiť na preventívne lekárske prehliadky. Pri starostlivosti o svoj zdravotný stav neraz siahame aj po rozličných výživových doplnkoch, či už iba preventívne alebo naopak kvôli ťažkostiam so zdravím.

My sme v redakcii mali možnosť otestovať taktiež jeden doplnok stravy, ktorý je nemalým pomocníkom nielen pre zdravie, ale aj krásu. Ide o kolagénový výživový doplnok značky Inca Collagen, ktorý sme však u nás nemali v rukách prvýkrát. Moje kolegyne ho už neraz testovali a teraz prišiel čas i na mňa. Užívanie kolagénu si v súčasnosti získava čoraz viac fanúšičiek aj fanúšikov a skutočne sa niet čomu čudovať. Kolagén je predsa známy ako bielkovina mladosti a v našom tele má nemalú funkciu. A o tom, čo všetko pre nás kolagén robí aj ako som spokojná s výživovým doplnkom Inca Collagen, sa dozviete v nasledujúcej recenzii!

Pozri aj: Ako rozžiariť a zjednotiť pleť? Vyskúšaj overené a účinné triky!

recenzia inca collagénu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Už ste počuli o kolagéne?

Na začiatok si môžeme len v krátkosti pripomenúť, prečo je vlastne kolagén pre naše telo taký dôležitý. Je potrebné zmieniť, že ide o hlavný pilier spojivového tkaniva a v ľudskom tele predstavuje prakticky najdôležitejšiu bielkovinu. Nachádza sa v kostiach, šľachách, chrupavkách, stenách ciev, koži, zuboch či dokonca rohovke. Hoci v tele neustále prebieha jeho výmena, vekom sa postupne jeho produkcia stále znižuje. Je priam až neuveriteľné, že už od 25. roku života obsah kolagénu v pokožke neustále klesá, čo je skutočne veľmi skoro. A viete, čo všetko môže zapríčiniť nedostatok kolagénu?

Suchá a dehydrovaná pleť, prehlbovanie vrások okolo očí, lámanie a vypadávanie vlasov, lámavé nechty, zhoršený stav pokožky celého tela – aj týmito signálmi nám môže telo dávať najavo, že mu chýba práve kolagén. V horších prípadoch sa dokonca môžu dostaviť problémy s kĺbmi či bolesti pohybového aparátu. Kolagénové doplnky stravy sa preto zdajú byť vítanými pomocníkmi pri starostlivosti o zdravie aj krásu. Práve Inca Collagen, ktorý sme už neraz v našej redakcii testovali, v sebe ukrýva 3000 mg hydrolyzovaného 100 % čistého morského kolagénu, ktorý je biologicky aktívny, dobre vstrebateľný a pre telo dostupný. Dosť však bolo všeobecných informácií, poďme sa pozrieť na to, aké sú výsledky testovania! Dnes to bude z môjho pohľadu ženy po 35-ke. Ženy, ktorá má 1,5 ročné dievčatko a veľmi hektický životný štýl. A ako veľké množstvo matiek v dnešnej dobe, je síce na materskej, no má obrovské množstvo pracovných povinností. Veď sa stále starám aj o druhé dieťa – KAMzaKRASOU :). Takže úplná klasika, mám obrovský problém nájsť si čas na seba.

užívanie inca collagénu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Výsledky sú citeľné aj viditeľné

Kolagénový výživový doplnok Inca Collagen užívam už vyše dvoch mesiacov, pričom si denne doprajem jedno vrecúško, ktoré mi doplní spomínané 3 gramy kolagénu. Do testovania som nešla s tým, že potrebujem odstrániť nejaké vážnejšie kozmetické či dokonca zdravotné problémy. Chcela som naopak zistiť, čo dokáže výživový doplnok tohto typu ponúknuť môjmu telu a akým spôsobom pocítim, že si kolagén pravidelne dopĺňam. Kvalitne a poctivo spracovaný kolagén, akým je aj Inca Collagen, dokáže telo využiť presne tam, kde potrebuje. Napríklad, čo viem, mnohým známym pomohol kolagén k lepším nechtom. Ja som s nimi problém nikdy nemala, preto som zmeny v tomto smere ani nečakala.

Moje vlasy sú však úplne inou pesničkou. Po dvoch mesiacoch užívania kolagénu práve na nich vidím väčšie zmeny. Sú pevnejšie, menej sa lámu a ľahko sa udržiavajú v peknom tvare. Som si nimi taká spokojná, ako asi nikdy predtým a skutočne si to užívam. Za to, že som sa rozhodla užívať Inca Collagen, mi s odstupom času ďakuje aj moja pleť. Tá bývala prakticky nonstop dehydrovaná, no aj to je už len minulosťou. Na pohľad je oveľa sviežejšia a mladšia, na dotyk jemná a akási pružnejšia a vypnutejšia. Samozrejme, v tomto smere si dávam vždy záležať aj na používaní kvalitnej kozmetiky, no som rada, že som jej stav mohla podporiť i zvnútra a že je to vidieť aj navonok.

inca collagen s vitamínom C

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ako celkovo hodnotím Inca Collagen?

Teraz už aj z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že Inca Collagen je naozaj šikovným pomocníkom pri starostlivosti o zdravie aj krásu. A na základe pozitívnej skúsenosti ho môžem len a len odporúčať, a to ženám aj mužom. Myslím si, že kolagén môže pomôcť každému, či už niekoho trápia ťažkosti s kožnými ranami, pohybovým aparátom alebo prvými známkami starnutia. Samozrejme, nemožno zabudnúť na to, že podobne ako aj iné výživové doplnky, tak aj kolagén treba užívať dlhší čas, aby sa dostavili nejaké výsledky. Vo všeobecnosti by sme mali počítať s užívaním doplnkov aspoň počas doby troch mesiacov, kým budeme očakávať na svojom tele nejaké zmeny. Navyše, takéto výživové doplnky, akým je aj kolagén, sú len pomocníkmi pri starostlivosti o zdravie a krásu a nemožno zabúdať na v úvode spomínané zdravé stravovanie či aktívny životný štýl a v prípade starostlivosti o zovňajšok aj na kvalitnú kozmetiku.   

Na záver už len zhrniem, že Inca Collagen som odhodlaná užívať aj naďalej. Leto sa predsa rozbieha a práve kolagén je perfektným spojencom aj do tohto ročného obdobia. Pomôže mi hydratovať pokožku a zabezpečí, aby bola krásne a najmä dlho opálená a vyzerala mladistvo. Navyše mám malé dieťa a dozaista mi dá nejedna mamička za pravdu, že aj starostlivosť o svoje malé klbko šťastia prináša vďaka rozličným, často neočakávaným aj ťažkým situáciám nejednu vrásku. Som však rada, že s pomocou kolagénu môžem spomaliť starnutie pokožky a zbaviť sa aj nejakých tých drobných vrások. Nakoniec sa už len priznám, že si budem musieť Inca Collagenu zaobstarať aj viac, ako potrebujem. Na vrecúška s kolagénom mi totiž začal chodiť aj môj manžel a dokonca sa naň pýtala už aj moja svokra! Takže vidíte, kolagén pre ženy, užívajú aj muži.

Odporúčame: Ako sa zotaviť po pôrode čo najskôr? Takto dokáže telu pomôcť kolagén

morský kolagén inca collagén

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

ZĽAVOVÝ KÓD:

A keďže už pri vzniku KAMzaKRASOU.sk sme si povedali, že chceme ženy inšpirovať a motivovať, učiť ich, ako sa o seba starať a nájsť si na seba čas, aby sa cítili každý deň zdravo a krásne, máme tu pre vás zľavový kupón na INCA COLLAGEN. Platí pre Slovensko ako aj pre Čechy vo výške 5 €. Stačí si otvoriť e-shop INCA COLLAGEN a zadať KÓD: KzK. Tak užívajte kolagén spolu s nami a urobte ďalší krôčik ku vášmu zdraviu a kráse. A ak už máte s INCA COLLAGEN-om osobnú skúsenosť, budeme radi, ak sa o ňu s nami podelíte dolu v komentári.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Soňa Krátka 11.07.19 08:42

SK
karma
114.00

...noo, tak to je super, ďakujeme za inšpiratívne testovanie...

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 12.07.19 23:40

JK
karma
100.00

Už som o ňom počula rada vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 14.07.19 21:10

MC
karma
109.00

zdravie niečo stojí...

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní