TEST: Šampón, primer a sprej na styling - vlasové novinky od NIVEA

TEST: Šampón, primer a sprej na styling - vlasové novinky od NIVEA

V minulosti bola starostlivosť o vlasy naozaj jednoduchá a väčšinou zahŕňala maximálne mydlo či prosto na vtedajšie pomery čistú vodu. Vlasy boli aj tak schované pod parochňami a nikomu na ich prirodzenom vzhľade nezáležalo. Dnes však nežijeme v 19. storočí a máme úplne iné možnosti, čo sa vlasovej hygieny a dokonca stylingu týka. Preto ženské dušičky v našej redakcii zaplesali, keď sa k nám dostali vlasové novinky od NIVEA v podobe nového micelárneho šampónu s detoxikačným účinkom a produktov na vlasový styling, konkrétne ide o primer a tvarovací sprej. Ako tieto tri novinky obstáli v našom testovaní?

Oficiálny popis produktov

HYDRATAČNÝ MICELÁRNY ŠAMPÓN PURE DETOX:

  • má jemné zloženie a vyrovnáva prirodzené pH pokožky,
  • obsahuje organický zelený čaj a limetku, ktoré detoxikujú,
  • chráni vlasy pred vonkajšími vplyvmi,
  • je určený na každodenné použitie.

STYLINGOVÝ PRIMER STRAIGHT:

  • funguje ako prípravná báza pre účesy s uhladeným vzhľadom,
  • chráni pred poškodením vlasov počas fénovania, žehlenia či kulmovania,
  • poradí si s teplotou až 220 °C,
  • zvládne uhladiť i nepoddajné vlasy.

TVAROVACÍ SPREJ NA VLASY STRAIGHT:

  • ľahko a rýchlo uhladí i neposedné vlasy,
  • bráni krepateniu vlasov vo vlhkom vzduchu,
  • nevysušuje vlasy a rešpektuje ich zdravie,
  • má inovatívne zloženie s 0 % etylalkoholu zaistí krásnu vôňu vo vlasoch,
  • obsahuje ľahký suchý olej a Eucerit®, vďaka ktorému posilňuje a uhladzuje i nepoddajné vlasy.

Pozri aj: TEST: Nová pleťovka NIVEA - píling, textilná maska a odličovací olej

test vlasovky Nivea

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Prvý kontakt s produktami

Značka kozmetiky Nivea je s nami na Slovensku už nejaký ten piatok. Mám pocit, že z jedného basic krému, ktorý má doma azda každý z nás, sa vyvinul celý rad kvalitných výrobkov, čo ma veľmi teší. Nivea rozhodne nezaspala na vavrínoch a ja sa veľmi teším a mydlím si ruky na každú novinku, ktorá príde do drogérií. Zväčša som s ich produktami spokojná, a preto som sa nevedela dočkať ani tohoto testovania. 

Začnime s obalmi produktov a priamo so šampónom, keďže hygiena je absolútne na prvom mieste. S micelárnymi šampónmi Nivea už skúsenosti mám – vyskúšala som už na vlastnú päsť ten s hydratačným a posilňujúcim účinkom, teda šampóny s modrým a ružovým obalom. Hydratačný micelárny šampón Pure Detox prichádza v zelenom balení, pričom sa dizajnovo drží celého radu micelárnych šampónov. Fľaštička má 400 ml, je plastová a priehľadná, zelené je pritom viečko, ktoré pre otvorenie zatlačíte na jednej strane, pre uzatvorenie zasa na druhej. Na obale nachádzame notoricky známe logo NIVEA a názov produktu, ktorý dotvára obrázok limetky a lístkov zeleného čaju, čo sú logicky hlavné ingrediencie.

Z obalu sa okrem názvu dozvedáme, že tento šampón je 100 % scalp-friendly, teda by mal vyhovovať všetkým typom pokožky hlavy, a to aj tým citlivejším, že je určený pre vlasy a pokožku hlavy pod vplyvom stresu a že ide o šampón strednej intenzity. Hlavné ingrediencie sme si už povedali a na obale sa ešte uvádza, že by mal šampón vlasom poskytnúť rovnováhu a zároveň energiu.

Presuňme sa na stylingové produkty a začnime s primerom, ktorý sa má podľa návodu aplikovať do vlhkých vlasov. Tento primer prichádza v bielej nepriehľadnej nádobe s objemom 150 ml. Aplikátorom je praktická pumpička, ktorá sa dá do jednej strany uzavrieť tak, aby produkt nevytiekol tam, kam nemá, napríklad do kabelky či do kufra. Balenie vyzerá veľmi vkusne, je celé biele a nachádzajú sa na ňom tmavomodré nápisy a značka Nivea. Z tohto balenia sa dozvedáme názov produktu a aj to, že chráni vlasy pred teplom vo výške 220 stupňov, čo je úplne dostačujúce, ak si napríklad žehlíte vlasy. Dozvedáme sa, že primer je určený na prípravu pred stylingom a jeho intenzita zodpovedá číslu 2 zo 6.

Dostávame sa k tvarovaciemu spreju, ktorý sa používa na suché vlasy s cieľom vlasy nastajlovať do požadovaného tvaru, prípadne skrotiť odstávajúce či krepovité vlasy. Prichádza v objeme 250 ml a nádobka biela, podobne ako pri primeri. Sprej má ružové viečko, ktoré sa jednoducho vysúva a zasúva naspäť a z obalu sa dozvedáme, ako sprej používať, ale aj to, že neobsahuje alkohol, nevysušuje vlasy a drží styling vlasov po dobu 24 hodín. Intenzita spreja je na úrovni 3 z 8. 

Zhrnutie: Balenia všetkých troch produktov sú na pohľad veľmi pekné. Páči sa mi, že majú dostatočný objem a myslím, že ich len tak ľahko nevyminiete ani pri každodennom umývaní a stylovaní vlasov.

micelárny šampón Pure Detox

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Test micelárneho šampónu Pure Detox

Ako som už spomínala, s micelárnymi šampónmi od Nivea už skúsenosti mám a celkom som si ich obľúbila. Bola som teda na novinku v podobe detoxikačného a navyše hydratačného šampónu zvedavá. Tento šampón som testu podrobila po dobu jedného mesiaca a používam ho aj naďalej, čo vám asi napovedá, že som s ním veľmi spokojná.

Ako vždy, tak aj pri tomto šampóne začnem vôňou. Nie som veľký fanúšik citrusových aróm v kozmetike a neverila som, že by sa mi mohla páčiť vôňa tohto šampónu, kde je hlavnou prísadou práve limetka. Som rada, že som si ho po váhaní z redakcie zobrala na testovanie, pretože spojenie limetky a zeleného čaju to je nádherne voňavá, energizujúca kombinácia, a to aj na vlasy. 

Okrem vône má priesvitný šampón príjemnú gélovitú konzistenciu a na vlasoch pení! Hovorím to preto, že neznášam šampóny, ktoré nepenia a ja tak ani neviem, či som si vlasy vôbec umyla alebo som ich len potrela nejakým zvláštnym krémom. Tento šampón prepení celé vlasy, nemusíte ho vôbec na jedno použitie míňať veľa, postačí len troška, čo znamená, že 400 mililitrové balenie vám vydrží dlho. Teda aspoň mne, keďže si vlasy neumývam každý deň.

Zhrnutie: Vlasy sú po zmytí šampónu Pure Detox prevoňané, príjemne jemné a vyživené, navyše z nich srší energia a zdravie.

Bude ťa zaujímať: Micelárne šampóny: Ešte krajšie vlasy vďaka micelám?!

vlasový primer Straight

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Test stylingového primeru Straight

Testovanie výrobku, akým je práve nový stylingový primer Straight, bola pre mňa ako pracujúcu mamičku bábätka celkom výzva – musela som oprášiť žehličku na vlasy, aby som zistila, či tento primer naozaj chráni vlasy pred teplom tak, ako sľubuje. Nevadí, aspoň som zasa vyzerala na určitú dobu o čosi upravenejšie. Podotýkam, že tento primer bude skvelo vyhovovať najmä ženám, ktoré si ihneď po umytí vlasov napríklad sušia vlasy fénom. Vtedy má používanie tohto výrobku najväčší zmysel.

Primer som testovala tak, ako odporúča výrobca – aplikovala som si ho do vlhkých vlasov a nechala som ich vyschnúť s pocitom, že sú zasa o čosi vyživenejšie a chránenejšie. Keďže ja si vlasy nikdy nefénujem, testovala som silu primeru na žehličke na vlasy po vyschnutí vlasov. Mala som však pocit, že takáto ochrana nie je dostatočná, preto som si ešte pár kvapiek primera pred samotným žehlením vtrela do suchých vlasov. 

Tento primer má gélovitú konzistenciu a je mierne bielej farby. Tiež naozaj pekne vonia a na vlasoch nezanecháva mastný pocit, čo sa mi páči. V minulosti som skúšala viacero krémových sprejov na ochranu vlasov pred teplom a väčšinou zanechali mastnejší pocit na vlasoch, čo zrejme nechce žiadna z nás. Tento primer to nerobí dokonca ani vtedy, keď si ho troška vtriete do suchých vlasov. 

Po použití primera Straight sa žehlička naozaj pekne kĺzala a vlasy zostali nepoškodené. Ja si vlasy žehlím alebo kulmujem maximálne na 180 stupňov, takže primer mal ešte 40 stupňov rezervu. Výsledkom boli pekne vyžehlené, uhladené a zdravo vyzerajúce vlasy. 

Zhrnutie: Stylingový primer pekne vonia a funguje naozaj dobre. Len škoda, že žehličku alebo kulmu vytiahnem len raz za uhorský rok. Nevadí, napriek tomu mám pocit, že sú moje vlasy chránené.

Preskúmaj: ZOZNÁM SA - ODLIČOVACIE OLEJE: Moderné a ekologické odličovanie?

stylingový sprej Straight

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Test tvarovacieho spreja na vlasy Straight

A tu sa dostávame priamo k favoritovi dnešného testu, k stylingovému spreju. Priznám sa, že používanie takéhoto spreja je pre mňa celkom novinka. Mám úplne rovné vlasy, kde-tu mi trčí zhluk baby vláskov a v podstate by som mohla moje vlasy nazvať poddajnými, čo je presný opak toho, na čo je tento sprej určený. Trocha som sa bála, že ho teda nebudem môcť otestovať úplne, no mýlila som sa a tento sprej používam každý jeden deň. Naozaj ho milujem. 

V prvom rade neskutočne vonia. Vonia až tak dobre, že by som si ho pokojne striekala na hlavu nonstop. Okrem vône aj dobre drží. Ja som tento sprej používala na neposlušné baby vlasy, ktoré mi po pôrode a používaní kolagénu začali z hlavy rašiť ako divé. Musím povedať, že napriek tomu, že oceňujem, že mi vlasy pribúdajú, nenávidím ich. Tieto vlásky stále trčia, nedajú sa upraviť a vyzerám ako taká „vypelichaná metla“, na čo nie som zvyknutá. Tvarovací sprej od Nivea to ale všetko spravil a každé ráno dá mojim vlasom tvar aj formu, na ktorú sa dá pozerať. Najlepšie na tomto spreji je to, že vlasy nevysušuje a dokonca by som si dovolila tvrdiť aj to, že ich do určitej miery hydratuje, čo je veľké plus.

Zhrnutie: Aj keď som nemohla otestovať, či tento sprej skrotí krepovité vlasy, môžem povedať, že dá váš účes do poriadku raz-dva. Pozor, tento sprej vonia tak neskutočne, že jeho pravidelná aplikácia je návyková.

Záverečný verdikt

Nové vlasové produkty od NIVEA som si zamilovala najmä vďaka ich vôni, a to hlavne ak hovoríme o šampóne Pure Detox a o tvarovacom stylingovom spreji Straight. Aj keď primer úplne nevyužívam, a to najmä preto, že si momentálne veľmi nežehlím vlasy, sprej používam na každodennom poriadku a vždy sa teším na to, keď si dva či trikrát do týždňa umyjem vlasy. Šampón dodáva energiu nielen mojim vlasom, ale aj celému telu pre svoju neskutočne energickú vôňu. Túto silu pripisujem limetke, ktorá vonia prekrásne. Celkovo obstáli v mojom teste všetky tri produkty na jednotku a určite sa ich oplatí vyskúšať.

Viac o novinkách kozmetiky značky NIVEA sa dozviete na www.nivea.sk

- Galéria
1 z 8
TEST: Šampón, primer a sprej na styling - vlasové novinky od NIVEA - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Šampón, primer a sprej na styling - vlasové novinky od NIVEA - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Šampón, primer a sprej na styling - vlasové novinky od NIVEA - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Šampón, primer a sprej na styling - vlasové novinky od NIVEA - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Šampón, primer a sprej na styling - vlasové novinky od NIVEA - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Šampón, primer a sprej na styling - vlasové novinky od NIVEA - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Šampón, primer a sprej na styling - vlasové novinky od NIVEA - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Šampón, primer a sprej na styling - vlasové novinky od NIVEA - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Ľubica Šťastná 23.11.19 06:18

ĽŠ
karma
100.00

Skvelé novinky!

  • 0
Odpovedať

Žofia Mažáriová 25.11.19 18:07

ŽM
karma
115.00

Priemer určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Martina Ambrúžová 03.12.19 22:59

MA
karma
-1.00

Dakujem za testovanie uvedenych vyrobkov, vasa recenzia mi pomohla.

  • 0
Odpovedať

Lenka Šluchová 29.01.20 13:04

karma
-1.00

Kozmetiku Nivea používam 5 rokov a som s ňou maximálne spokojná. Všetky ich výrobky ich vyhovujú a taktiež aj tieto novinky ma nesklamali.

  • 0
Odpovedať

Alexandra Semanová 04.02.20 19:28

AS
karma
-1.00

Značka Nivea prišla na kozmetický trh so skvelými vlasovými novinkami.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní