Tvar pupka a zdravie: Budeš prekvapená, aké problémy dokáže odhaliť

Tvar pupka a zdravie: Budeš prekvapená, aké problémy dokáže odhaliť

Pupok je v mnohých ohľadoch fascinujúci. Je to v podstate pozostatok po pupočníkovej šnúre, no dokáže odhaliť množstvo zdravotných problémov. Vyzerá síce banálne, má ho každý a po narodení je nám v podstate zbytočný. No vedeli ste, že sa v ňom nachádza 67 rôznych baktérií a mikroorganizmov?

Pupok pre mnohých vyzerá sexi, a to nielen na ženách, ale aj na mužoch. Práve možno preto si ho mnoho žien ešte ozdobuje rôznymi piercingami – mužov to doslova rajcuje. Jeho tvar však nemôžeme nijako ovplyvniť, je nám v podstate daný po narodení a odpadnutí pupočníkovej šnúry. Ale ako súvisí tvar pupka a zdravie? Je skutočne dokázateľné, že jeho tvar nám dokáže odhaliť to, aké zdravotné problémy nás môžu v živote potrápiť? 

Odporúčame: Epsomská soľ nad zlato?! Skutočne je nenahraditeľná a telu prínosná?

čo prezrádza tvar pupka

Zdroj: pinterest.com

Tvar pupka a zdravie – na aké zdravotné nebezpečenstvá sa pripraviť?

Je to fascinujúce a skutočne možné! Vedci totižto potvrdili, že samotný tvar pupka dokáže človeku pomôcť odhaliť to, či jeho orgány fungujú správne alebo nie. Vďaka tomu dokážete jednoducho zistiť, aké zdravotné problémy vás môžu potrápiť. Tak sa poďte pozrieť na to, čo tvar pupka predpovedá vám!

  • Vypuklý (výrazný) pupok ako gombík – tento tvar pupka je úplne bežný a normálny. Problém však nastáva vtedy, keď ho máte vypuklý viac než obyčajne. Vtedy pupok signalizuje herniu (pruh).
  • Malý guľatý pupok – trochu vypuklý s guličkou uprostred je znakom toho, že ste viac náchylní na prechladnutie a chrípkové ochorenia.
  • Prepadnutý (zastrčený) pupok – aj keď vyzerá pomerne sexi, jeho majitelia mávajú najčastejšie problémy s trávením a s kožnými problémami. Tiež vás často môže trápiť zápcha a rovnako aj kolísanie hmotnosti.
  • Pupok s mandľovým tvarom – takýto tvar pupka signalizuje časté problémy s migrénami, bolesťou svalov a krehkými kosťami.
  • Pupok v tvare „U“ – aj keď na pohľad vyzerá zaujímavo, nič to nemení na tom, že jeho majitelia často trpia problémami s obličkami a kožnými ochoreniami. 
zaujímavosti o pupku

Zdroj: Shutterstock®

Zaujímavosti o ľudskom pupku

  • Vzhľad pupka nemôžete nijako ovplyvniť – ako sme už písali v úvode, tvar pupka je nám v podstate daný po narodení. Jeho tvar určuje rez vzniknutý po narodení – po odstrihnutí pupočníkovej šnúry
  • Zaujímavé je, že tvar pupka sa môže čiastočne meniť. A to buď po prudkom náraste hmotnosti, alebo pri raste. Dokonca jeho tvar sa môže meniť aj v poslednom trimestri tehotenstve – vtedy je viac vypuklý.
  • Muži sú viac náchylní na znečistenie pupka než ženy. Je to preto, lebo muži mávajú na bruchu väčšie množstvo ochlpenia, ktoré zachytáva všetky smietky.
  • V okolí pupka a hlavne pod ním sa nachádza najväčšia erotogénna zóna.
- Anketa

ČO MYSLÍTE, JE ČIASTOČNE PRAVDIVÁ SÚVISLOSŤ MEDZI TVAROM PUPKA A ZDRAVÍM?

Odpovedalo 723 ľudí  

Áno, úplne to sedí.
61%
Čiastočne áno.
25%
Nemyslím si to.
14%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 16.12.19 07:27

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavé informácie!

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 16.12.19 17:30

SK
karma
114.00

Môj pupok sa mi zmeni hlavne po pôrodoch...

  • 0
Odpovedať

Matej Varga 16.12.19 20:24

MV
karma
108.00

Netušil som to, ďakujem za článok :)

  • 0
Odpovedať

Natália Lobodášová 17.12.19 09:39

NL
karma
105.00

Tak to som netušila :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní