Ako na unavené svaly? Neuveríš, ale pomôže ti mikrovlnka!

Ako na unavené svaly? Neuveríš, ale pomôže ti mikrovlnka!

Aj vy pravidelne cvičíte, a preto vám je pojem unavené svaly dôverne známy? Čo robíte v takom prípade? Štatistiky ukazujú, že mnoho ľudí je s vidinou rýchleho chudnutia a zhadzovania prebytočných kíl ochotných stráviť pri posilňovaní oveľa viac času než bežne počas roka. Nie všetci si uvedomujú, že nadmerné cvičenie môže niekedy aj ublížiť.

Svalovka, bolesť kĺbov, bolesť svalov a pod. nenechajú na seba dlho čakať a vy namiesto toho, aby ste si išli zbehať alebo zacvičiť, ležíte nevládne v posteli alebo pred televízorom a nadávate si, pretože ste to naozaj prehnali. Odborníci radia v takom prípade vyskúšať paradajkovú šťavu. Síce to nie je veľmi lákavá predstava chutného nápoja, ktorý neohúri ani svojou lahodnou vôňou, no na druhej strane paradajková šťava obsahuje množstvo antioxidantov (samozrejme v prípade 100 % paradajkovej šťavy), ktoré pomáhajú zmierňovať svalovicu.

No ako do toho celého zapadá mikrovlnka? Okrem paradajkovej šťavy totižto pomáha aj zahrievanie svalov, pretože teplo pomáha uľaviť od bolesti, a to nielen pri svalovici.

Neprehliadni: Magnéziový olej - najlepší spôsob, ako si doplniť horčík? Zisti viac!

zahrievaci vankúšik na boľavé svaly

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Zabudnite na ruku v mikrovlnke, dajte tam ponožku!

Síce na zahriatie svalov môžete vyskúšať aj horúci kúpeľ v kombinácii s uvoľňujúcimi esenciálnymi olejmi alebo soľou, ale ak nemáte na to dostatok času, tak vyskúšajte zahrievanie svalov prostredníctvom hrejivých vankúšikov.

Akékoľvek zahrievacie vankúšiky môžete kúpiť v obchode. Ak ale nemáte žiaden obchod na blízku, dokážete si pomôcť aj s domácimi ingredienciami a vecami, ktoré máte určite doma. Stačí, ak vezmete starú ponožku (najlepšiu takú, ktorá pri praní stratila svoje dvojča – nevedno kde) a naplníte ju ryžou, pohánkou alebo ľanom. Ponožku zauzlite alebo zaviažte a vložte do mikrovlnnej rúry na 1 minútku a následne si takto vytvorený zahrievací „ponkúšik“ (vankúšik vytvorený z ponožky) priložte na boľavé a unavené svaly.  

Takéto suché teplo vám uľaví od bolesti, dokonca vás krásne prehreje. Pretože aj oddych a regenerácia svalov môže byť príjemná bez akejkoľvek mučivej bolesti vďaka svalovici.

menštruačné kŕče

Zdroj: Shutterstock®

Ďalšie využitie hrejivého ponkúšika

Takýto podomácky vytvorený vankúšik z ponožky naplnený ľubovoľnou ingredienciou môže vo vašej domácnosti nájsť aj ďalšie využitie. Popravde, využijú ho skôr ženy v období svojich dní. Tie sú u väčšiny z nás spojené s nepríjemnými kŕčmi a bolesťou v podbrušku, na čo rovnako zaberá teplý obklad. Takže, aj keď dostanete svoje dni, zohrejte si „ponkúšik“ v mikrovlnke a vytvorte si teplý obklad. V priebehu niekoľkých minút si uľavíte od kŕčov a budete sa môcť venovať bežným aktivitám aj bez toho, aby ste užili tabletku proti bolesti.

Bude sa ti páčiť: Čo so šupkami z citrusov? Keď to zistíš, už ich nikdy nevyhodíš!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Tomáš Kamenár 05.02.19 08:48

TK
karma
105.00

zaujímavé

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 05.02.19 21:08

JK
karma
100.00

Máme vankúšik sovu no aj toto je dobrý nápad

  • 0
Odpovedať

Katarína Hrtúsová 24.02.19 14:30

KH
karma
79.00

Tak toto je fakt dobré, ani by mi to nenapadlo

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní