Ktoré hollywoodske hviezdy museli o svoju životnú rolu vo filme doslova zabojovať?

Ktoré hollywoodske hviezdy museli o svoju životnú rolu vo filme doslova zabojovať?
  • 22.01.2023
  • Lenka Biba Slovak

Hollywood je snom mnohých hercov i herečiek, ale iba niekoľkým z nich sa podarí preraziť na filmovom plátne a užívať si celosvetovú slávu. Hollywoodske hviezdy zväčša poznáme ako dokonalé hviezdy, ktorým akoby boli ich filmové roly doslova šité na mieru.

Ale je to naozaj tak? My vám dnes prinášame zoznam herečiek, bez ktorých by sme si konkrétne filmy nevedeli už ani predstaviť, no ich cesta za týmito rolami pritom vôbec nebola jednoduchá. Niektorým tvorcom totižto u herečiek prekážal ich vzhľad.

Ako to je teda nakoniec so samotným talentom? Reči ako „na túto rolu si už príliš stará“ alebo „na túto rolu si príliš tučná" vraj počúvajú herečky v Hollywoode veľmi často. Tu sú herečky, ktorým v ich kariére prekážal ich vzhľad, aj keď talentu majú doslova na rozdávanie.

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon si ešte aj dnes spájame predovšetkým s postavou neodolateľnej Elle Woodsovej z filmu Pravá blondínka. Práve táto postava a jej stvárnenie jej priniesla celosvetovú slávu a úspech, avšak na druhej strane ju po tomto filme nikto z producentov nechcel brať vážne.

Prečo? „Môj agent musel presviedčať producentov, že nie som taká nepríjemná a namyslená, ako moja postava vo filme. Skutočne si to o mne všetci mysleli,“ prezrádza samotná Reese Witherspoon.

Avšak, ako uvádza herečka, získať túto rolu rovnako nebolo jednoduché. Ešte pred konkurzom jej tvorcovia povedali, že ak na kastingu nebude dosť vyzývavá a sexi, tak tam ani nemá chodiť.

Odporúčame: Tom Pelphrey sa na Zlatých Glóbusoch 2023 objavil s brunetkou, ktorá sa predviedla v éterických šatách od Vera Wang Couture

Reese Whiterspoon

Zdroj: instagram.com/reesewhiterspoon

Jennifer Lawrence

„Prvá vec, čo mi povedali pri konkurze na rolu Katniss bolo to, aby som schudla,“ hovorí populárna a slávna herečka Jennifer Lawrence. A práve ona je jednou z prvých akčných hrdiniek v žánri moderných sci-fi filmov.

Avšak, vtedy na tieto odporúčania ohľadom úpravy jej váhy neprikývla. Jennifer totiž nechcela, aby si mladé dievčatá spájali úspech s rôznymi diétami a zhadzovaním hmotnosti.

„Spomínam si na to, že keď som hrala v Hrách o život, nikto by neobsadil ženu ako hlavnú akčnú hrdinku. Tvorcovia by sa báli, že to nepritiahne mužské publikum. Teraz vždy, keď v takomto filme vidím hlavnú ženskú postavu, som o čosi šťastnejšia,“ povedala táto Oscarom ocenená filmová hviezda.

Neprehliadnite: Netflix predstavil filmové novinky na rok 2023 v lákavom traileri aj s dátumami premiér

Jennifer Lawrence

Zdroj: instagram.com/jennifer.lawrence

Jenna Ortega

Herečku Jennu Ortegu dnes poznáme ako Wednesday, ale táto herečka to vo svojej filmovej kariére vôbec nemala ľahké. A popritom každý, kto videl jej dokonalé stvárnenie kultovej postavy z rodiny Addamsovcov vie, že Jenna Ortega má skutočne veľký talent.

V jednom z rozhovorov priznala, že pred niekoľkými rokmi si len ťažko hľadala prácu vo filmovom svete. Bola totiž vnímaná ako príliš stará na stvárnenie detských postáv a zároveň príliš mladá na stvárnenie serióznych úloh.

„Nikto v tomto biznise vás nevaruje, že existuje prechodné obdobie, v ktorom si veľmi ťažko nájdete prácu,“ hovorí Jenna. Veľkým problémom pre mnohých producentov bolo aj jej účinkovanie vo filmoch od Walta Disneyho. Jenna Ortega to však urobila výborne – vedeli ste, že s kariérou detskej herečky skončila účinkovaním v hororovej sérii Vreskot?

Odporúčame aj: Ázijská kuchyňa – recepty na TOP jedlá, ktoré si musíš doma pripraviť!

Jenna Ortega

Zdroj: instagram.com/jennaortega

Emily Blunt

Dnes už kultový fim Diabol nosí Pradu si bez Emily Blunt už ani nevieme predstaviť. Lenže ako to vraj v Hollywoode býva, získanie postavy vo filme nebýva jednoduché. Pri prvom konkurze totiž tvorcovia Emily razantne odmietli.

Prečo? Emily totiž prišla na konkurz v teplákoch, pretože jej meškal let, a jednoducho nevyzerala ako niekto, kto by mal byť v módnom priemysle. Emily ale dostala druhú šancu, pričom jej agent upozornil Emily na to, nech na konkurz hlavne nechodí v teplákoch a nech vyzerá veľmi štýlovo a sexi.

Emily Blunt napokon rolu získala, dokonca film Diabol nosí Pradu vyšvihol jej kariéru do výšin, pričom práve odvtedy sa začala zaujímať aj o módu.

Tip pre vás: Celebritní oteckovia, ktorí vychovávali svoje deti sami: Vedela si o nich?

Emily Blunt

Zdroj: instagram.com/emilyblunt

Margot Robbie

Prekvapivo aj nádherná Margot Robbie patrí medzi hollywoodske herečky, ktorým v kariére prekážal ich vzhľad. Margot si v roku 2019 zahrala s Bradom Pittom a Leonardom DiCapriom vo filme Vtedy v Hollywoode, kde stvárnila skutočnú postavu – herečku menom Sharon Tate, ktorú v minulosti brutálne zavraždili členovia kultu Charlesa Mansona.

Diváci vyčítali kultovému režiséri tohto filmu Quentinovi Tarantinovi to, že postava Margot Robbie nemá takmer žiadne repliky, že je tam jednoducho iba na okrasu. Quentin Tarantino sa snažil obsadenie obhájiť tým, že postava Margot Robbie nie je hlavná, ale iba vedľajšia úloha.

Avšak kritika od divákov bola veľmi silná, čo viedlo až k tomu, že Quentin Tarantino musel pridať Margot Robbie niekoľko replík v predĺženej verzii tohto filmu.

Zaujme vás: TEST: Bernard Cassiere My Youth Spirulina Skincare Routine - očarujúca kozmetika pre rozmaznávanie vašej pleti

Margot Robbie

Zdroj: instagram.com/margotrobbie

Ana de Armas

Pri pohľade na krásnu Anu de Armas by ste asi nepovedali, že patrí medzi herečky, ktorým v kariére prekážal ich vzhľad. Ana de Armas dokonca takmer odmietla filmovú úlohu vo výbornej detektívka Riana Johnsona – Na nože. Prečo?

Pri stretnutí s tvorcami filmu si myslela, že jej budúca filmová postava Marty Cabrerovej je len ďalšia kráska, ktorú má stvárniť kubánska herečka. Našťastie však tejto postave dala zelenú, pričom zistila, že táto postava a jej samotné stvárnenie má oveľa väčšiu hĺbku.

A práve táto rola ju dostala aj do „bondovky“ Nie je čas zomrieť či do životopisného filmu o Marilyn Monroe Blonde.

Neprehliadnite: Romantická komédia od producentov Denník Bridget Jonesovej či Láska nebeská už čoskoro v kinách

Ana De Armas

Zdroj: instagram.com/anadearmas

Florence Pugh

Keď mala táto herečka, ktorá je známa z filmov ako Slnovrat či Black Widow, 19 rokov, získala rolu popovej hviezdy v istom nemenovanom seriáli. Bola šťastná a nemohla uveriť tomu, že túto rolu získala práve ona. Lenže hneď na to sa prebudila do reality, pretože tvorcovia jej začali diktovať všetko, čo mala robiť.

„Chceli, aby som zmenila môj vzhľad, moju váhu, môj výraz tváre, moje obočie a keď som sa nad tým zamyslela, tak toto nie je ten dôvod, prečo som sa stala herečkou,“ povedala Florence. Napokon to nezvládla a nakrúcanie veľmi rýchlo opustila hneď po prvej epizóde. Myslela si, že ako herečka už nadobro skončila, ale napokon prišla filmová rola Lady Macbeth, ktorá naštartovala jej úspešnú kariéru.

Odporúčame: Shakira trhá rekordy na úkor svojho EX! Jej nový song si vypočulo 63 miliónov ľudí za 24 hodín!

Florence Pugh

Zdroj: instagram.com/sourceofpugh

Úvodná koláž - zdroj foto: instagram.com/reesewhiterspoon, instagram.com/margotrobbie, instagram.com/jennaortega
 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 05:43

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 05:43

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní