Najčarovnejšie hotelové pláže: Kam by si si to mala namieriť tento rok?

Najčarovnejšie hotelové pláže: Kam by si si to mala namieriť tento rok?
  • 17.01.2023
  • Michaela Kožáková

Kam na dovolenku tento rok? Pravdepodobne i u vás doma už padla táto otázka. Mnohí z nás začínajú premýšľať, kam sa vybrať toto leto a pomaly i odkladať nejaké to euro bokom. Ponuky cestovných kancelárií sú lákavé, možno ceny až tak nie, ale predsa všetci si zaslúžime poriadny oddych niekde pri mori. 

Každý z nás má iné predstavy o dovolenke. Niekto si rád oddýchne doma na chalupe pri záhradnom bazéne, na horách či pri jazere s priateľmi a iní zase túžia po exkluzívnom rezorte so špičkovými službami niekde v exotike. 

Ak cestujeme do zahraničia, pri výbere hotela alebo ubytovania je jednou z našich priorít pláž. Zaujíma nás to, či je pláž ďaleko od hotela, či je čistá a udržiavaná, piesková alebo s jemnými kamienkami, s pozvoľným vstupom do mora alebo s pohodlnými lehátkami a slnečníkmi. Presne v tomto znení sa môže niesť i dovolenka v roku 2023. Ak hľadáte tie najkrajšie hotelové pláže, nechajte sa inšpirovať naším článkom.

Neprehliadni: Luxusné hotely, ktorých sa celý svet nevie dočkať: Čím sú výnimočné a kde sa nachádzajú?

Maurícius

Zdroj: INSTAGRAM/travelingol

Constance Belle Mare Plage, Maurícius

Rozprávkový ostrov Maurícius je snom mnohých cestovateľov a dovolenkárov. A práve tu sa nachádza unikátny ekologický a zároveň veľmi vkusný rezort Constance Belle Mare Plage, ktorý sa rozprestiera na nádhernej pláži s bielym pieskom chránenej pobrežným koralovým útesom. Zážitok z dovolenky umocní i výhľad na more a pláž priamo z izby, alebo z luxusných apartmánov, či súkromných viliek s bazénom. 

Najväčším lákadlom je nádherná pláž s komfortnými lehátkami. V priezračných vodách Indického oceána si môžete vychutnať šnorchlovanie či rôzne vodné športy.

Cyprus

Zdroj: INSTAGRAM/columbia_beach_resort

Columbia Beach Resort, Cyprus

Cyprus je obľúbeným miestom pre dovolenky. Spája v sebe historické pamiatky, lahodné tradičné jedlá, príjemnú atmosféru a skvelé služby, ktoré ocenia aj tí najnáročnejší klienti. Medzi tie najvychytenejšie strediská patrí Ayia Napa či Protaras.

Pláž ocenenú Modrou vlajkou môžete nájsť pri exkluzívnom hoteli Columbia Beach Resort, ktorý leží priamo na piesočnato-kamienkovej pláži v zálive Pissouri. Po oboch stranách 1500 metrov dlhej pláže sa týčia biele skalné útesy, ktoré obmýva azúrovo sfarbená voda s miernymi vlnami. Pri zátoke je aj niekoľko tradičných taverničiek. Nechýba ani ponuka vodných športov.

Boa Vista

Zdroj: INSTAGRAM/ducofrankenmolen

Riu Touareg, Boa Vista

Kto z nás by nechcel zažiť fantastickú dovolenku na Kapverdoch? Na Boa Vista, jednom z ostrovov, sa rozprestiera niekoľko magických pláži s piesočnými dunami. Jednou z týchto rozsiahlych pláži je aj Praia Lacacão na juhu ostrova, na ktorej sa nachádza all inclusive hotel Riu Touareg. Prekrásna pláž láka svojím jemným pieskom a neuveriteľne čistou vodou. Ak budete mať šťastie, možno stretnete i neposedného kraba alebo zahliadnete veľké morské hviezdice.

Pozri aj: Oplatí sa letieť do Barcelony?

Omán

Zdroj: INSTAGRAM/salalahrotana

Salalah Rotana Resort

Kúzelný Omán predstavuje perlu Arabského polostrova, ktorá sa pomaly, ale isto dostáva na zoznam dovolenkových destinácií Slovákov. Prírodná scenéria sultanátu je tak jedinečná, že sa len ťažko porovnáva s inými krajinami. Vynikajúca kuchyňa, architektonické skvosty či moderné luxusné rezorty sú len zlomok z toho, čo táto krajina ponúka. Dovolenka v Ománe môže byť skutočným orientálnym zážitkom. 

Práve tu môžete nájsť množstvo skvostných pláži, ktoré poľahky tromfnú i vyhľadávané svetové pláže. Na mnohých z nich sa nachádzajú luxusné rezorty. Jedným takým je aj Salalah Rotana Resort ležiaci na nekonečnej pieskovej pláži, odkiaľ je možné pozorovať delfíny. 

Menorka

Zdroj: INSTAGRAM/criblueyes

Clubhotel Aguamarina, Menorka

Malý očarujúci španielsky ostrov Menorka ponúka romantické prírodné zákutia, krémovo sfarbené útesy zdobené borovicami, úzke uličky, historické citadely a v neposlednom rade neskutočne krásne pláže. Na 216 kilometrov dlhom pobreží Menorky sa nachádza viac pláží, ako na Malorke a Ibize dokopy. Malebné pláže lákajú svojím jemným bielym pieskom a morskou vodou hrajúcou všetkými odtieňmi od tyrkysovej až po modrú a zelenú. 

Priamo na pláži Arenal d’en Castell sa nachádza Clubhotel Aguamarina. Príjemné a pokojné prostredie a pozvoľný vstup do mora ocenia najmä rodiny s malými deťmi.

Senegal

Zdroj: INSTAGRAM/ckveva.sk

Riu Baobab, Senegal

Viete si predstaviť dovolenku v Senegali? My áno. Tiché pobrežie exotického Senegalu lemujú ohromujúce pláže. Na jednej z nich, pod horúcim africkým slnkom v oblasti Pointe Sarène, stojí moderný rezort RIU Baobab. Ak chcete zažiť tú pravú exotiku, presne takú, ako z dovolenkového katalógu s fotografiami veľkolepých pláží, určite sa sem vyberte.

Zdroj foto: Úvodná koláž - INSTARGRAM/clubhotelaguamarina, INSTAGRAM/pinkdivaday

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Mária Sivová 17.01.23 07:50

MS
karma
100.00

Sú naozaj krásne. Tento rok to na exotiku u nás nebude ale ten budúci už dúfam áno.

  • 1
Odpovedať

Janka Komadova 19.01.23 10:01

karma
-1.00

Krásne fotky no na dovolenku nechodím k moru nechodím

  • 1
Odpovedať

Lenka Geršiová 28.03.23 08:01

LG
karma
-1.00

Nádherné miesta, možno raz sa tam dostanem :-)

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 19:31

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 19:31

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 14:48

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 14:48

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní