Cestovateľský horoskop: Kam by sa tento rok mali vybrať Barani? Aký typ dovolenky preferujú Ryby?

Cestovateľský horoskop: Kam by sa tento rok mali vybrať Barani? Aký typ dovolenky preferujú Ryby?
  • 15.03.2023
  • Michaela Kožáková

Astrológia je považovaná za umenie aj vedu, ktorá sa môže stať veľmi užitočným nástrojom sebapoznania. Poskytuje nám totiž všetky potrebné informácie o našej osobnosti. 

Astronómia a cestovanie majú niečo spoločné. K sebaobjavovaniu dochádza aj pri cestovaní a mnohým môže výlet či dovolenka pri mori priniesť aj duchovný zážitok.

Niektorí astrológovia veria, že existujú vhodné destinácie pre všetkých 12 znamení zverokruhu. Dôvodom je fakt, že každé zo znamení má svoje vlastné črty, silné a slabé stránky, ktoré môžu mať hlboký vplyv na vkus a preferencie človeka.

Vedeli ste, že znamenia zverokruhu môžu ovplyvniť naše cestovateľské plány? Možno ste už počuli o výraze astrokartografia alebo relokačná astrológia. Tento relatívne mladý odbor astrológie vychádza z predpokladu, že pri pohybe človeka po zemeguli sa modifikujú sily jeho natívneho horoskopu.

Astrokartografia skúma a mapuje, ako sa môže zmeniť celý váš profil, ak sa presťahujete na iné miesto. Dovolenka, výlet alebo cestovanie podľa vášho znamenia zverokruhu môže byť omladzujúcim, duchovným zážitkom a môže vám pomôcť celostne sa uvoľniť.

Aký druh cestovania podľa horoskopu vyhovuje Vodnárom? Aké destinácie lákajú ľudí narodených v znamení Býka?

Neprehliadni: Najväčšia TÚŽBA podľa znamenia horoskopu: Sedí to na teba úplne presne?

Baran

Ohnivý, experimentálny a impulzívny Baran rád posúva hranice, pokiaľ ide o objavovanie nových miest. Destinácie ako Bangkok v Thajsku či fascinujúci Island prebudia jeho dobrodružného ducha. Existuje množstvo aktivít, ktoré zaujmú toto znamenie – od pešej turistiky a ležania na pláži až po návštevu budhistických chrámov či spoznávanie prírodných krás.

Barani si radi užívajú letnú dovolenku v blízkosti vody a pobyt v zimných krajinách, pretože to upokojuje ich ohnivú povahu. Medzi ich dovolenkové destinácie patrí aj Maroko, krásne Andamanské ostrovy a Madrid. Či už je to chladné miesto ako je Aljaška alebo horúce končiny ako divoká Afrika, ľudia narodení v znamení Barana nepohrdnú žiadnym dobrodružstvom.

Býk

Býk je znamenie zverokruhu, ktoré si cení jednoduché radosti, trávenie času s blízkymi a relaxáciu v pokojnom prostredí. Býci sa radi oddávajú dovolenke v zahraničí. Ak ste sa narodili v tomto znamení, vezmite svoju rodinu na poznávací výlet po Slovensku alebo si naplánujte nezabudnuteľný pobyt v Albánsku.

Jednou z ich obľúbených činností je nakupovanie, pretože sú milovníkmi luxusného životného štýlu. Toto znamenie tiež preferuje destinácie, v ktorých sa spája bohatá história a kultúra odrážajúca sa v jedle, umení a architektúre. Býci by si mali tento rok dopriať all inclusive dovolenku alebo dovolenku pri mori v päťhviezdičkovom rezorte. Podľa ich cestovateľského horoskopu sú pre nich ideálnymi destináciami Taliansko, Turecko, Maldivy alebo zaujímavý Lisabon.

Blíženci

Blíženci sú energetickým znamením zverokruhu, ktoré láka adrenalín a dobrodružstvo. Všetko chcú rýchlo prejsť, aby im na dovolenke nič neuniklo. Ľudia narodení v znamení Blížencov sú nadšenými cestovateľmi, ktorí sú neustále zvedaví a veľmi radi cestujú v skupinách, preto by sa mali určite vybrať na dobrodružnú dovolenku s priateľmi.

Pláž či hory Blížencom jednoducho nestačia. Sú neúnavní vo svojej snahe o vzrušenie a získavanie nových zážitkov. Valencia, Londýn, Egypt, divoká Botswana či Kanárske ostrovy nepochybne vzbudia ich záujem.

Pozri aj: Najkrajšie pláže na Menorce: Tieto tri by si určite nemala vynechať!

Rak

Raci patria medzi pôžitkárov. Radi cestujú za dobrým jedlom, príjemnou atmosférou, fascinujúcou kultúrou a ľuďmi. Ľudia narodení v znamení Raka zbožňujú festivaly s jedlom a nápojmi, umelecké galérie a knižné veľtrhy.

Zakaždým, keď cestujú, chcú si dopriať nový zážitok. Odporúčanými destináciami pre Rakov je exotické súostrovie Lakshadweep, čarovná Budapešť či slnečné Grécko. So starobylými ruinami, nedotknutými plážami a starosvetským šarmom je mesto Atény taviacim kotlom kultúr, ktoré Rakov skutočne ohúri.

Lev

Toto ohnivé znamenie si vyberá to najlepšie z každej destinácie. Ľudia narodení v znamení Leva netúžia výlučne po dovolenke lietadlom. I dovolenka autobusom či autom im dokáže priniesť radosť z cestovania.

Skvelým miestom pre Levov je Paríž. Toto romantické mesto môže svojou krásou, štýlom a kultúrou uspokojiť vášnivú dušu Leva. Mestské múzeá, bistrá, butiky, vinárne a dláždené uličky vedúce k Bazilike Sacré-Cœur, Eiffelovej veži a ďalším úchvatným miestam, sú dokonalým miestom, ktoré dopraje všetkým Levom plnohodnotný cestovateľský zážitok. Skvelými destináciami pre toto znamenie sú aj luxusné Seychely, Monako či Lisabon.

Panna

Toto zemské znamenie je perfekcionista a pred pristátím v cieli má pripravený podrobný itinerár a naštudované všetky informácie o destinácii. Panny sú jednoducho zorganizované, spoľahlivé a určite sa s nimi nikde nestratíte. Ľudia narodení v tomto znamení vedia, na ktorej ulici sa nachádza váš hotel a aké kaviarne sú v okolí najlepšie. Panny však nenalákate na last minute dovolenku a ani na žiadne prvoplánové výlety.

Ich vrodenú zvedavosť priťahujú kultúrne miesta, ktoré ponúkajú nahliadnutie do iného životného štýlu, kultúrneho dedičstva a histórie. Panny by určite mali navštíviť Amsterdam, Tokio či krajiny ako Thajsko alebo Vietnam.

Váhy

Váham vládne Venuša, ktorá je planétou lásky, krásy a umenia. Hedonistickí, šarmantní a charizmatickí ľudia narodení v tomto znamení, prirodzene lákajú najkrajšie destinácie, ktoré sa často objavujú na fotografiách instagramových influencerov. Cestovatelia v znamení Váh nepohrdnú luxusnou dovolenkou, ale poteší ich aj predĺžený výlet v európskej metropole. 

Váhy by mali tento rok objavovať prírodné čaro švajčiarskych Álp, krásy francúzskeho vidieka, vône exotického Zanzibaru alebo zájsť do Štokholmu. 

Odporúčame: Najnebezpečnejšie európske letiská - budeš mať zimomriavky po celom tele!

Škorpión

Ak potrebujete viacúčelovú nabíjačku, slúchadlá alebo šampón, toto znamenie zverokruhu to všetko má. Škorpióni sú veľmi sebestační a sú vždy dobre pripravení, či už je to jednodňový výlet alebo dvojtýždňová dovolenka pri mori. Škorpióni nevedia, ako cestovať naľahko. Majú všetko od liekov, toaletných potrieb, reproduktorov až po extra oblečenie pre prípad, že by ho niekto potreboval.

Ľudia narodení v znamení Škorpióna radi skúšajú nové druhy jedál. Ďaleko od zvyčajného zhonu turistov, Škorpiónov priťahujú starobylé mestá s kľukatými uličkami, kde môžu ochutnávať tradičnú kuchyňu.

Škorpióni by si tento rok mali zbaliť kufor a vybrať sa spoznávať krásy miest východnej Európy. Určite podľahnú i čaru marockých miest a kúzelnému Taliansku.

Strelec

Strelci, o ktorých je známe, že sú nekonvenční, vášniví a zvedaví, radi vyhľadávajú dobrodružstvo a vzrušenie. Neboja sa riskovať a cestovať za nezvyčajnými zážitkami. Strelci ocenia spoznávanie miestnej kultúry a tradícií a objavovanie niečoho nového, pretože sa radi učia nové veci. 

Pláže zaliate slnkom, hustý prales či výlet za Beduínmi – dobrodruhov narodených v znamení Strelca láka všetko s nádychom slobody a divokosti. Radi objavujú zabudnuté miesta, odhaľujú tajomstvá historických miest, ale vedia oceniť i krásu kultúrnych pamiatok.

Ak ste aj vy vášnivým Strelcom, vyberte sa tento rok na Madeiru alebo Kostariku. Zarezervujte si letenku, zabezpečte si cestovné poistenie a vydajte sa za pokladmi Egypta či Izraela.

Kozorožec

Toto znamenie ovláda Saturn a je považované za jedno z najpracovitejších a najambicióznejších zo všetkých 12 znamení zverokruhu. Po mesiacoch tvrdej práce, keď sa Kozorožec konečne rozhodne vziať si chvíľu voľna, chce, aby to stálo za to. 

Ambiciózne znamenie poháňané úspechom rado spoznáva každý kút sveta. Zemití Kozorožci milujú všetko elegantné a štýlové, nepohrdnú poznávacím výletom a ani letnou dovolenkou na Francúzskej riviére.

Ľudia narodení v znamení Kozorožec by mali tento rok navštíviť Južnú Afriku, Bavorsko s krásnymi zámkami alebo vinice v Taliansku. Kozorožcov očarí i portugalské Algarve s nádhernými plážami. 

Vodnár

Vodnári sú snílkovia a dobrodruhovia. Neradi trávia veľa času na jednom mieste a musia byť neustále na nohách. Vodnári sú autentickým znamením a zvyčajne sa nestarajú o to, čo si ľudia myslia. Neboja sa robiť čudné alebo nezvyčajné veci.

Najlepšími destináciami sú pre Vodnárov neznáme miesta, kde môžu objavovať ich krásy a hľadať vnútorný pokoj. Veľmi radi si tiež zo svojich ciest nosia suveníry.

Vodnári preferujú sólo výlety, turistiku a dobrodružstvo. Spojené arabské emiráty, Tanzánia, Chorvátsko, Tallinn alebo Madrid by si ľudia narodení v znamení Vodnára mali pripísať na svoj cestovateľský zoznam. 

Ryby

Ryby vyhľadávajú miesta s rozmanitou škálou umenia a kultúry, aby uspokojili svoju umeleckú dušu hľadajúcu zmysluplné zážitky. Radi navštevujú ostrovy a iné miesta v blízkosti vody. Zbožňujú prechádzky po piesočnatých plážach, hojdanie sa na vlnách a ochutnávanie pomaly pečených špecialít. Ľudia narodení v znamení Rýb sú jednoducho pôžitkári, ktorí si chcú vychutnať každú minútu svojej letnej dovolenky, a to všetkými zmyslami. 

Ryby sa tiež radi zapájajú do duchovných cvičení, praktizujú jogu alebo meditujú. Často vyhľadávajú miesta, kde môžu relaxovať, detoxikovať a očistiť sa. Plážové miesta ako Thajsko, Mexiko a Andamanské ostrovy či magická India sú najdeálnejšími destináciami pre Ryby.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní