Domáce cukríky na chudnutie z jablčného octu: Ako môžu vôbec fungovať?

Domáce cukríky na chudnutie z jablčného octu: Ako môžu vôbec fungovať?

Cukríky sa častokrát spájajú s priberaním. Sú plné sacharidov a predstavujú prázdne kalórie, ktoré nášmu telu vôbec neprospievajú. Majú tendenciu ukladať sa v problémových partiách a spôsobovať prírastok na našej hmotnosti. Samozrejme nehovoríme o jednom cukríku. V tomto prípade máme na mysli dlhodobú konzumáciu cukríkov vo väčšom množstve, než je odporúčaná denná dávka uvedená na obale. Na jednej strane sa z nich priberá, ale na druhej vám môžu pomôcť aj pri chudnutí. Avšak to len v prípade, že budete konzumovať správne cukríky. Takými cukríkmi môžu byť aj tie domáce, ktoré si viete vyrobiť aj sami, a to z jablčného octu.

Jablčný ocot sa už od staroveku používa ako liek v mnohých domácnostiach. Niekdajším výskumom bolo zistené, že jablčný ocot obsahuje zdravé zložky, ktoré optimalizujú ľudské zdravie. A to je dobrý dôvod, prečo ho začleniť do svojej stravy alebo si z neho spraviť cukríky. Ako jablčný ocot prospieva nášmu zdraviu?

Odporúčame: Z ktorých potravín sa priberá najviac? Z týchto len a len tučnieme!

jablčný ocot a chudnutie

Zdroj: Shutterstock®

Účinky jablčného octu

Jablčný ocot je dobrým zdrojom antioxidantov, aminokyselín i draslíka. Podľa vedcov pri jeho pravidelnej konzumácii môže dôjsť k zníženiu hladiny cukru v krvi až o 34 %. Jablčný ocot je preto vhodný pre tých, ktorí majú problém s hyperglykémiou, avšak v tomto prípade je potrebné poradiť sa s lekárom o správnosti užívania jablčného octu.

Na druhej strane jablčný ocot prispieva k znižovaniu zlého cholesterolu v organizme, čím pomáha predchádzať vzniku srdcových i obličkových ochorení. Tiež tento fakt prispieva k znižovaniu telesnej hmotnosti. Jablčný ocot pomáha odstraňovať brušný tuk a prispieva k pocitu plnosti.

cukríky na chudnutie

Zdroj: Shutterstock®

Ako si vytvoriť gumené cukríky?

Gumené cukríky sú veľmi ľahké na prípravu, no skôr než sa do ich prípravy pustíte, mali by ste vedieť, že aj želatína má niekoľko pozitívnych účinkov na organizmus. V prvom rade podporuje kĺby, zlepšuje trávenie, znižuje apetít a tým prispieva k redukcii telesnej hmotnosti.

Na gumené cukríky budete potrebovať:

  • ½ šálky jablčného octu
  • 5 lyžíc želatíny v prášku
  • 1 a ½ šálky jablkovej šťavy (džús)
  • ½ šálky vody

V hrnci si zmiešajte jablčný ocot, vodu a jablkový džús. Pridajte želatínu a dobre premiešajte. Hrniec následne dajte na sporák a zapnite na stredný ohrev. Miešajte drevenou varechou dovtedy, kým sa želatína úplne nerozpustí. Ešte horúcu zmes nalejte do silikónových formičiek a nechajte stuhnúť.

Tieto cukríky by ste si mali dopriať vždy, keď vás prepadne chuť na sladké. Ak chcete dosiahnuť lepšie výsledky pri chudnutí, cukríky sa tiež odporúča konzumovať ráno a chudnutie doplniť o pohyb a správne cvičenie.

Pozri tiež: Ako pestovať Aloe vera? Zisti, ako sa starať o tento liečivý sukulent


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Marie Gutmannová 01.07.20 21:56

MG
karma
104.00

Páči sa mi možnosť vyrobiť si domáce cukríky.

  • 0
Odpovedať

Jana Čipková 29.07.20 18:52

karma
106.00

Gumené cukríky z jablčného octu vypadajú zaujímavo, ale asi by sa mi ich nechcelo pripravovať. Radšej sa napijem jablčného octu, ktorý si pripravujem doma na jeseň, keď je bohatá úroda jabĺk.

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 25.10.20 18:27

AK
karma
100.00

cukríky vyzerajú celkom fajn, neviem ako chutia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní